V Kočevju politika spet delila in potvarjala

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.071
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Po celem svetu se veterane svetovnih vojn casti in spostuje, samo v SLO pa je to "casovno prevec oddaljen dogodek"
crazy1.gif
Preveri odnos Americanov do svojih borcev (in njihov "veterans program") kljub temu da so imeli se xx vojn po WWII. NOB je bila borba za fizicen obstoj vseh slovanskih narodov na teh prostorih. NOB je pogoj in temelj za za dogodke 50 let pozneje in bo tako tudi cez 500 ali 5000 let.

Da se trenutna "elita" ni tam prikazala je pa sramota ,ki se lahko zgodi samo na Balkanu. Na Balkanu je revizija zgodovine in povecevanje izdajalcev ocitno v modi.

Ja, borci se povsod spoštujejo. Ker so se borili za narod. Pri nas pa se je večina borcev v WW2 (čast izjemam) borila za komunizem in revolucijo. Rezultate dela naših "borcev" lahko preveriš na inštitutu za sodobno zgodovino, ki je ugotovil da so partizani na slovenskem ozemlju ubili v času vojne skupno cca 1400 pripadnikov okupatorske vojske in pa cca 100000 Slovencev. In mrtvim je popolnoma vseeno ali so šli v taborišču skozi dimnik ali pa v jame - le da tisti ki so jih pošiljali skozi dimnik so obsojeni, tisti ki so (mnogo več) ljudi metali v jame so pa narodni junaki. Narobe svet.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Pri nas pa se je večina borcev v WW2 (čast izjemam) borila za komunizem in revolucijo.
A se ti norca delaš ali si res tako butast?

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Rezultate dela naših "borcev" lahko preveriš na inštitutu za sodobno zgodovino, ki je ugotovil da so partizani na slovenskem ozemlju ubili v času vojne skupno cca 1400 pripadnikov okupatorske vojske in pa cca 100000 Slovencev.
A je to tisti Dežmanov inštitut?

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
In mrtvim je popolnoma vseeno ali so šli v taborišču skozi dimnik ali pa v jame - le da tisti ki so jih pošiljali skozi dimnik so obsojeni
Kje in česa so bili obsojeni tisti, ki so šli skozi dimnik?

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Narobe svet.
Se strinjam. Le v narobe svetu si lahko sodelavci okupatorja upajo dvigniti glave in obsojati tiste, ki so bili na (relativno) pravi strani.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Čak mal, naslednja bo, da je kolaboracija pobila več nemcev in italijanov in da so osvobodili Trst.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Hja, še dobro, da so ga osvobodili pravi, drugače bi ti kakšen drug jezik govoril in bil ponosen na to.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
In mrtvim je popolnoma vseeno ali so šli v taborišču skozi dimnik ali pa v jame - le da tisti ki so jih pošiljali skozi dimnik so obsojeni
Kje in česa so bili obsojeni tisti, ki so šli skozi dimnik?

Mene pa zanima česa je bilo obtoženih 50 umorjenih talcev za enega ranjenega Nemca in 100 za ubitega...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
To se sploh ni dogajalo, to je le komunajzerska propaganda.

Če Dežmanovi tega do sedaj še niso odkrili, pa še bodo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Mene pa zakaj so ustrelili pred zidom mojo prababico, prastrica in prateto. Brez sodišča seveda.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Mater ste že vsi tečni s tem.

CEL SVET VE, KDO JE BIL NA ČIGAVI STRANI MED VOJNO, TER KDO SO ZMAGOVALCI IN KDO PORAŽENCI!!!!

Pa lahko 100 iVanov ali pa 1000000 SDS-ovcev vpije kar hoče in potvarja kar hoče. Lahko prepriča 250.000 neumnih Slovencev, sveta pa ne more.

Zdaj, če ima kdo problem s tem, da njegovi predniki niso bili na pravi strani, jebat ga. Od tega je že skoraj 70 let in niste vi krivi zaradi tega, živite normalno naprej, pa storite nekaj, da se takšne zadeve ne bodo nikoli več ponovile. Nikakor pa ne zagovarjat te svinarije zaradi svojih prednikov. Takšno bolano zagovarjanje in opravičevanje sodelovanja z okupatorjem (na takšen ali drugačen način) lahko pripelje do hudih posledic.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tut mene zanima, zakaj je morala moja babica v nemški arest visoko noseča. Aja, saj res, da je lahko nemškutar iz iste ulice prišel v njeno stanovanje.
Ne boste verjeli, diktatura ga je pustila živet.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.658
113
Mene pa zanima zakaj je to aparatčik vidu in po vojni enako naredu mojmu pradedku....

Internacionalna razsvetljenost pa taka
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mene pa zakaj so ustrelili pred zidom mojo prababico, prastrica in prateto. Brez sodišča seveda.

a ti povem kaj se ravno ugotavlja na to temo?

da ni bilo dovolj sodnikov, tajnic in računalnikov za spisat zapisnike zaslišanj.

se opravičujem, spoštujem..sam sem moral..pa vem, da mi ne zameriš

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Čak mal, naslednja bo, da je kolaboracija pobila več nemcev in italijanov in da so osvobodili Trst.

ne...partizani so jih tuki mal zasral. če parizanov ne bi bilo, al pa ne bi bili tako uspešni, bi izdajalci definitivno pobil več nemcev in italijanov. v teh 70 let, kolikor je minilo do danes, bi tukaj pomrle cele generacije nemcev. ampak bi to anravno smrt lahko pripisal enkrat...levjesrčnim izdajalcem..

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Hja, še dobro, da so ga osvobodili pravi, drugače bi ti kakšen drug jezik govoril in bil ponosen na to.

Saj latinsko tudi ne zna
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Hja, pa se zopet izkazuje zakaj smo tam, kjer smo.

Kjer nekateri še vedno razmišljajo zakaj se je nekaj zgodilo njegovi prateti in njegovi praprasestričnivtretjemkolenupostricupomami. Pa hebite se vsi skupaj a živite danes ali pred 70. leti?

A potem tud turkov noben ne mara, ker so nas enkrat skor zasedli, pa avstrijcev ne, ker nam je M.T. pripeljala šole in je bilo potrebno uvajat spremembe, pa francozov ne, ker nas je Napoleon enkrat povozu, pa hebeni italjani so tud na NAŠEM ozemlju gradili emono, karniolo,. ... kako si upajo. Vsi so žleht, vsi so nam delal zgodovinske krivice. Kje bi bil jaz, če mojemu pra pra pra pra pra pra pra pra pra pra stricu, mostiščarju ne bi en barbar požgal bajte in potopil kanuja? Hebeni barbari...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lupček golopček, nimaš prav. To je debeli anglež z ekipo izsilil. Je rekel, da morajo to dat al pa ne bo nobene pomoči. Izbrali so pragmatično manjše zlo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
A potem tud turkov noben ne mara, ker so nas enkrat skor zasedli, .
Še na Ig ne grem, k so tam sami Turki, ni govora.

A ne vidiš, da ene še vedno komunistični jarem tlači, srote.

Nazadnje urejeno: