V kakšni državi to živimo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
se strinjam doctorz narobe svet. Ampak zaposlena oseba nekoliko "lažje2 plača privat vrtec, kot pa brezposelna, sploh če nima več nadomestila.
z jellotom pa je prišlo do kratkega stika.... očitno oba isto razumeva tisti člen samo ne grem sedajle prejčnjo stran brat kdo je narobe koga razumel.
Jaz samo vem da letos ne smem otroka imeti doma, ker mi potem drugo leto ne pripada 10 točk. Pa bi ga dejansko lahko imel....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
se strinjam doctorz narobe svet. Ampak zaposlena oseba nekoliko "lažje2 plača privat vrtec, kot pa brezposelna, sploh če nima več nadomestila.
z jellotom pa je prišlo do kratkega stika.... očitno oba isto razumeva tisti člen samo ne grem sedajle prejčnjo stran brat kdo je narobe koga razumel.
Jaz samo vem da letos ne smem otroka imeti doma, ker mi potem drugo leto ne pripada 10 točk. Pa bi ga dejansko lahko imel....

Brezposelna oseba ima zastonj vrtec, kaj je tu težko za plačati ? Položnico za mobitel ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.183
1.263
113
43
Zaposlena oseba ima pa 600 eur plače pa plača 400 za vrtec..... Kaj se bolj splača?

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Zaposlena oseba ima pa 600 eur plače pa plača 400 za vrtec..... Kaj se bolj splača?
Bit brezposeln, ker potegneš še fajn dodatke, kakšeno enkratno socialno pomoč, pa še par urc na dan pofušaš in si zmagal na celi črti.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Najbolj smešno je to, da brezposelni jamrajo
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj otroške

maš minimalca
žena brezposelna
en, dva, tri, stiri otroke...racunaj kok dobis.. 100, 200, 300e vec dodatka kot normalni zaposleni..vrtec pa tut ni nbena prednost.

eni tko rpedtavite to naso socialno drzavo kot..pumpaj, rađaj, ne delaj in boš kralj..

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.934
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ne vem kako ti dopovedat da tole zadnje kar trdiš enostavno ni res. Število točk druigo leto nikakor ni in ne more biti odvisno od tega ali boš letos sprejel ali zavrnil prosto mesto v vrtcu. Pojdi gledat odločbo in boš videl da pod kriterijem 8 nimaš nobene točke. Tako kot je ne boš imel tudi drugo leto. Pač to ni odvisno od tebe, letos si prostor dobil zato drugo leto teh 10 pik nimaš. Zdaj ali je tvoj otrok doma ali v vrtcu nima popolnoma nobene veze.

@Softi: dobiš še popust pri plačilu vrtca.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
saj isto piševa jello glede točk, samo ne vem kje je prišlo do nesporazuma. Če jaz letos ne bi dobil vrtca, bi drugo leto imel 10 pik, kajne?
Ker pa sem ga dobil, in sem dobra duša in bi mesto odstopil drugemu, drugo leto teh pik ne bi dobi; DA? NE?
Koliko pa bom plačal kot brezposelna oseba in en minimlac pa lahko sporočim. v sredo naj bi podpisal pogodbo.
upoštevajo se dohodki predpreteklega leta! (so me že cepil, nekaj jurjev ekstra prihodka je bilo 2009)
http://portal.3-port.si/public/program_files/vrtci/index.layout

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ja, saj res, jabočnik se toči v take kozarce.

Pa niti ni to. A razumeš, da niso se niti trudili ''dokazat''? Pač, dali so izjavo za javnost, da policisti lahko delajo kar hočejo in to je to.
Oblika kozarca je precej neumen argument. Tisti ki je slikal bi moral poklicat 113 in povedat da vidi policiste ki pijejo. Bi prisli za to namenjeni ljudje in zadevo razcistili. Tkole slikat je jalovo pocetje. Dokazovat da je nekdo pil alkohol pa bebavo.

Policisti alkohola v sluzbi ne smejo uzivati, uniformo pa lahko nosijo tudi izven sluzbenega casa vendar v njej ne smejo npr. popivati na neki veselici

Da te malo popravim: noben delavec ne sme piti alkohola med delavnim časom
evil.gif

To je presoja šefa. Zakaj pa kelnarca nebi smela stegnit kakega Bejlisa ali Malibuja, 0,3 likerčka je nebo vrglo po tleh, bo pa
nekaj navrglo v kaso.

Kako bi pol živeli nočni klubi ob vseh teh picollah in flašah?

jello

Guru
22. sep 2008
10.329
3.934
113
Odgovor je NE, ampak ni tukaj point. Ker si mesto v vrtcu letos dobil, drugo leto teh pik ne bo. V nobenem primeru. Tukaj je konec zgodbe. Zdaj kje (vrtec, doma, privat varstvo, na ulici) bo tvoj otrok letos pa nima nobene veze. Se pravi še vedno se motiš ko trdiš da moraš letos ker si dobil mesto v vrtcu otroka dat nujno v vrtec, čeprav bi bil lahko doma, sicer ti drugo leto ne pripada. In tukaj ne prideva nikakor skupaj.