uv folija za avto

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
rad bi zatemnil zadnja stekla pri avtu, da otrokom ne seka sonce.

Zasledil sem, da obstaja zatemnjena folija, ki se statično prime na steklo (brez lepila) in je odstranljiva

Ker ne rabim cele role cca 30m, me zanima kje bi to lahko kupil
http://www.aliexpress.com/item.../766441397.html

LP

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
zakaj? men tud niso tok vsec zatemnjene sipe... pac das gor kot sencnik in dol ko ti pase... sploh pozimi k je ze tko vse bl temno...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Flikca pravi:
Jaz sem si tole nabavu namesto folije, pa sem ful zadovoljen. Pozimi daš dol, da sploh kej videš poj.

http://www.withcar.si/ponudba/sencniki-za-avto
Sicer je off, ampak se strinjam. Zadeva je odlična. Recenzija je pa na voljo tukaj:
Temnenje stekel – obstaja alternativa? Morda pa res in sicer kvalitetni senčniki…
Po prodaji avtomobila sem jaz senčnike posebej prodal, tako da me je 3 letna uporaba stala 60 EUR. Dobra naložba.
S tem da samolepljiva folija (čeprav ni stalno zalepljena gor) zna predstavljati težavo za policiste.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
zatemnitev ne pride v poštev. Tipski senčniki so predragi za 9 let star avto.
Folija bi bila cool, ker je enostavno odstranljiva

LP

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Rabljene senčnike boš takoj prodal za polovično ali višjo ceno, tako da potem zadeva ni več tako draga.
Pri foliji pa kot sem ti napisal: bodi pazljiv, da ne boš fasal kakšnega izrednega tehničnega ter 400 EUR kazni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem že videl avto, na katerga je lastnik sam nalepil folijo. Zgledal je tako, kot zgleda na drugi sliki na tvojem linku. Polno mehurčkov;)

če boš imela zatemnjena s folijo, bi znal imet težave na tehničnem in pri policistih.

vprašanje kaj se bo s folijo zgodilo poleti;)

Sam se pa vedno sprašujem, v čem je fora, da je temnenje stekel potrebno homologirat. Ker lahko cel let vozim gor prisesane razne mikimiške in po možnosti več njih na enem oknu, ker imam lahko avto nabasan z robo, da se še manj ven vidi, une tipske senčnike imam tudi lahko, ki ravno tako zmanjšujeo vidljivost... A neko folijo, ki je prosojna, pa morem homologirat
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Tukaj je WithCar bolj malo kriv.
Sem gledal na Ebay-u in jih tudi ni. Izgleda proizvajalec še ni izdelal. Boš moral žal še malo počakat.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sem že videl avto, na katerga je lastnik sam nalepil folijo. Zgledal je tako, kot zgleda na drugi sliki na tvojem linku. Polno mehurčkov;)

Pustimo detajle o legalnosti samoizvedbe in različnih temnosti folij... ampak, brez mehurčkov se da narest doma, vse kar rabiš je šprica z vodo, scraper in malo potrpljenja
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Tole bi jaz prec nabavil...ker se mi hudo dopade--senca čez celo šipo. Taman na polet za deco. Samo če ni...
frown-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Pustimo detajle o legalnosti samoizvedbe in različnih temnosti folij... ampak, brez mehurčkov se da narest doma, vse kar rabiš je šprica z vodo, scraper in malo potrpljenja
zmaga.gif
Točno tak.za tiste senčnike ne dam niti centa.Sem tudi sam zatemnil,homologiral in je to to.Strošek z materijalom 90€.
sprasujem se.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Točno tak.za tiste senčnike ne dam niti centa.Sem tudi sam zatemnil,homologiral in je to to.Strošek z materijalom 90€.
sprasujem se.gif
No vidiš, tebi so nalepke fajn, meni pa senčniki. Stali so me pa 40 EUR
grims-1.gif
. Namreč sam na stvari pazim in to je bila razlika, ko sem jih po treh letih uporabe prodal. Čeprav nakupna cena izgleda res visoka.
Ob tem, da jih pozimi dol vržem in uživam prednosti tega.
Pač vsakemu svoje.
zmaga.gif

@vincent in crnobog: potrpita, sem prepričan, da bodo kmalu zunaj za vajina avta.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Sem jih klical. Odgovor proizvajalca je bil, da v UK ne morejo dobit Golfa variant, ki bi ga lahko premerili. Svašta.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Sem jih klical. Odgovor proizvajalca je bil, da v UK ne morejo dobit Golfa variant, ki bi ga lahko premerili. Svašta.
Potrpi. Glede na številčnost (velja tudi za Sportsvan-a) sem prepričan, da bo zadeva v doglednem času na voljo. Ne bodo se odrekli prihodku pri teh dveh modelih. Poleg tega sta to dva družinska modela, kjer se točno to potrebuje.
Drugače bi bilo, če bi šlo za kakšen nišni model.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ok prosim za konkretne podatke KJE temnijo za 90 eur in kje dobis sencnike za 40eur! Sicer je tole samo nakladanje. Ker temnenje za moj avto pride 200eur, sencniki 140eur. Slednje sicer imam, ampak bi se temnil avto.

Dosti imam forumaskega nakladanja, ce ste tako pametni prosim pomagajte drugim!