Utripajoca lucka za pesa?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ali kdo pozna za pesa tako lucko ki je na sliki, da je kot obesek za obstojeco ovratnico in da ni tolk slaba da jutri crkne in da ne pozre baterije v 1 dnevu?
Zaradi mene tudi kej podobnega sam da se da kupt v Ljubljani in da ni treba po netu nabavljat in cakat.

Na netu nekateri dilajo take kot je na sliki z 3mi razlicnimi barvami, to pomoje dobro izpade, je pa dimenzije 6x1cm.
778273-pesek.jpg

Priponke

• 778273-pesek.jpg
    778273-pesek.jpg
    33,4 KB · Ogledi: 213

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja to smo mi meli, samo pali močno, na blizu ne smeš gledat not, samo mora bit pa ta zadeva vidna iz tvoje perspektive, ker v bistvu ne osvetli nekega prostora, da bi ga ti videl na daleč, če je obrnjen stran od tebe

kupili smo pa verjetno v BTCju v eni od teh živalskih trgovin

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To mi je jasno, nebi bilo slabo tudi ce bi to delovalo na treslaje, sam sej tudi ce je kdo videl kaj podobnega nej pove.

Mislim meni ni problem kupit led diodo in baterijo in na psa zvezat, sam to ni nikamor podobno.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja ko je na brezpotjih v temi spuscen da se ga najde ker rad raziskuje.
Aja, pr nas pa kar sam pride nazaj, ko ga pokličeš.
grin1.gif

ma ja, samo jaz sem to lani pesu montiral, ko ga spustim pač ponoči ko grema in je fajn da vsaj približno vem kje je, pol pa vidiš ko samo ena lučka s polno hitrostjo tam v daljavi šiba
smile-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ma ja, samo jaz sem to lani pesu montiral, ko ga spustim pač ponoči ko grema in je fajn da vsaj približno vem kje je, pol pa vidiš ko samo ena lučka s polno hitrostjo tam v daljavi šiba
smile-1.gif
Zakon o zaščiti živali (ZZŽiv, Uradni list RS, 43/2007, UPB-2) določa v 11. členu, da morajo skrbniki psov zagotoviti fizično varstvo svojih psov tako, da jih imajo na javnem mestu na povodcu. Pri čemer je javno mesto javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi.

Javni kraj je v Zakonu o varstvu javnega reda in miru opredeljen kot vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur.

Kazen za ravnanje v nasprotju z 11. členom Zakona o zaščiti živali znaša za fizično osebo 200 od 400 do EUR (46a člen, 6. točka).

12. člen zakona pa določa da morajo skrbniki nevarnih psov zagotoviti fizično varstvo psov na enega izmed naslednjih načinov:
- da so psi na povodcu in opremljeni z nagobčnikom,
- da so zaprti v pesjaku ali objektu,
- da so v ograjenem prostoru z ograjo, visoko najmanj 1,8 m, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom. Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki so
mlajše od 16 let.

Nevaren pes je po definiciji zakona pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo: - službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;
- psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe vobjekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.

Kazen za opustitev fizičnega varstva nevarnega psa znaša za fizično osebo od 800 do 1200 EUR.
(45. člen, 2. točka)

Nadzorstvo nad izvajanjem Zakona opravljajo veterinarski inšpektorji (poleg kmetijskih, lovskih, ribiških in inšpektorjev za ohranjanje narave, ki opravljajo nadzor v okviru svojih pooblastil in pristojnosti). Nadzorstvo nad izvajanjem določb drugega in tretjega odstavka 11. člena, 12. člena ter prve, druge, četrte, pete, šeste, devete in petnajste alinee 15. člena (prepovedana ravnanja) tega zakona poleg oseb iz prejšnjega odstavka opravlja tudi policija.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Kaj pa, če bi psu okoli vratu nataknil kaj od tistih svetlečih se zadev (ogrlice-oratnice ali kaj podobnega), ki jih "cigani" prodajajo na kakšnih prireditvah?

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
na rave partyjih majo marsikakšne lučke
zase pa lahko nabaviš kaj takega:
glow_cap_MT.jpg

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No to je se bolje k je 4 eur, samo modeli sam po posti prodajajo ,poste je pa se enkrat toliko pa niti v roke zadeve nemores dobiti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
smile-1.gif
Zakon o zaščiti živali (ZZŽiv, Uradni list RS, 43/2007, UPB-2) določa v 11. členu, da morajo skrbniki psov zagotoviti fizično varstvo svojih psov tako, da jih imajo na javnem mestu na povodcu. Pri čemer je javno mesto javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, kjer ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi.

Javni kraj je v Zakonu o varstvu javnega reda in miru opredeljen kot vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur.

Kazen za ravnanje v nasprotju z 11. členom Zakona o zaščiti živali znaša za fizično osebo 200 od 400 do EUR (46a člen, 6. točka).

12. člen zakona pa določa da morajo skrbniki nevarnih psov zagotoviti fizično varstvo psov na enega izmed naslednjih načinov:
- da so psi na povodcu in opremljeni z nagobčnikom,
- da so zaprti v pesjaku ali objektu,
- da so v ograjenem prostoru z ograjo, visoko najmanj 1,8 m, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom. Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki so
mlajše od 16 let.

Nevaren pes je po definiciji zakona pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo: - službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;
- psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe vobjekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.

Kazen za opustitev fizičnega varstva nevarnega psa znaša za fizično osebo od 800 do 1200 EUR.
(45. člen, 2. točka)

Nadzorstvo nad izvajanjem Zakona opravljajo veterinarski inšpektorji (poleg kmetijskih, lovskih, ribiških in inšpektorjev za ohranjanje narave, ki opravljajo nadzor v okviru svojih pooblastil in pristojnosti). Nadzorstvo nad izvajanjem določb drugega in tretjega odstavka 11. člena, 12. člena ter prve, druge, četrte, pete, šeste, devete in petnajste alinee 15. člena (prepovedana ravnanja) tega zakona poleg oseb iz prejšnjega odstavka opravlja tudi policija.

ka bi ti zdaj rad, da ti kekse kupim?
bonk.gif

hysterical-1.gif

pa kje ti živiš, v izolirani in oblazinjeni sobi?
hysterical-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
bonk.gif

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif
Varčuj z denarjem, ne zdaj za kekse zapravljat.
Mogoče ne živijo v tvoji okolici ljudje, ki imajo enako mišljenje glede spuščenih psov kot ti. Če nisi konfliktna oseba upaj, da se ne srečate.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
bonk.gif

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif
Varčuj z denarjem, ne zdaj za kekse zapravljat.
Mogoče ne živijo v tvoji okolici ljudje, ki imajo enako mišljenje glede spuščenih psov kot ti. Če nisi konfliktna oseba upaj, da se ne srečate.

še enkrat počasi preberi kaj si napisal, pa ti bo malo bolj jasno, predvsem tisti del o javnih površinah in kaj so javne površine

pol boš pa lahko nehal zapravljat moj čas

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
še enkrat počasi preberi kaj si napisal, pa ti bo malo bolj jasno, predvsem tisti del o javnih površinah in kaj so javne površine

pol boš pa lahko nehal zapravljat moj čas
Podal sem samo c/p zakona, kjer je jasno določeno, da morajo skrbniki psov na javnih površinah imeti psa na povodcu. To sem podal, ker si zapisal, da bi ti bilo toplo pri srcu v kolikor bi vsaj približno vedel kje se tvoj pes nahaja.
Tvoja aroganca se je takoj za tem na kratko pojavila in zdaj si se zapel v javne površine.
Če bi bil sposoben prebrati kratek odsek, bi prebral tudi to, da vsa zadeva ni specificirana zgolj na javne površine ampak tudi na površine, kjer se pričakuje večje število ljudi; sprehajalne in tekaške poti.
Mogoče si trustov sosed, kjer pa res ni neka pretočnost živih bitij, oz. nekakšna replika na drugem koncu slo? Pa še kakšen lovec bi tam znal usmeriti psa...

Ti potrebuješ lučko za psa v svoji sobi ali mogoče na ograjeni zemlji ženinih staršev ali na javnih površinah?

V kolikor ti je lučka zanimiva z vidika pimpanja psa pa le pogumno z lučko naprej.
Odgovorov ne potrebujem. Uživaj v pimpanju.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
obstajajo v tej mali sloveniji dejansko deli dežele, kjer ne pričakuješ večjega števila ljudi, morda ti ne veš, ker se premikaš od bloka do bloka, samo obstajajo gozdovi in poljane, jase in trate ter travniki, kjer dejansko ni večjega števila ljudi.

si lahko predstavljaš? saj vem, da je težko tako utopijo si predstavljat, samo ti povem eno malo skrivnost *pšššt* to pri nas obstaja *pšššt*

zdaj pa v jok in na drevo, ker ma en psa spuščenga po brezpotjih
bonk.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zakaj se pa to rabi?
confused-1.gif

novo leto se približuje, veseli december in blinking lights all the way a veš.... ti pa res nč ne štekaš
bonk.gif
treba bo okrasit avte, hiše, pse, svoje punce in ljubice

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
V pasjih stacunah sem videl že tako ki je kot ovratnica, ima ledice okoli in okoli,kar je za moje mnenje bolj pametno kot pa ta tvoj obesek, ki ga zihr nebos videl ko se pes stran obrne oziroma ga dlaka pokrije.

Ni neumna stvar tole,sploh ce ga ponoci spustis po večji travi, vsaj vidiš kako raketa leti
smile-1.gif

Pa še kakšen avto ga kasnej spregleda če bi slucajno zašel na cesto.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Rašitev, katerega nekateri uporabljajo je kraguljček. Tako tudi v goščavi in gozdu, kjer se luč nebi videla veste kje pes je.