Ustanovitev nac. garde - v redu ali 'paravojska'?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Izpostavljen je bil problem, kje dobiti 25k moških. In sem dejal, da lahko vstopajo tudi ženske...in ja, med 18 in 35 letom pa verjetno najdemo 25k sposobnih in z željo, vsaj upam.

'Hekiæi' so po moje zelo dobra ideja, pa naj se sliši samovšečno. Saj veš, asimetrično vojskovanje pa te fore.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ou šit, to sem pa čist spregledal; hvala Apollo:

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
S kolegi smo imeli pred leti odlično idejo, da slo vojska najde sredstva in organizira skupino zelo dobro plačanih vrhunskih 'hekerjev', ki bi v primeru spopada nasprotnika 'zjebali' z informacijskih vojskovanjem.

Daj malo podrobneje razloži.

To bi vi s plejstejšni sfukali Ruse, mamice bi vam pa nosile kakav in palačinke z nutelo?
hysterical-1.gif

Ne 'mi', ampak ibrmudeli, stručkoti za kompjutore, informatiko in predvsem z znanjem kako zjebati C3I (tedaj se še ni govorilo o C4ISR. pač je bilo že nekaj časa nazaj). Glede na to, da Slo glede na velikost, število prebivalcev inu druge dejavnike težko razvije vojsko s pol milijona pripadnikov, floto letalonosilk...(no saj dojemaš), je treba poiskati rešitve drugod, ena ideja je tale naša in je zelo zanimiva in mioslim, da tudi precej realna.

ok, to pri rusih glede na njih tehnološko stanje najbrž niti ni mogoče
grin1.gif
so pa tudi rusi, če jih že omenjaš, ker, če odštejemo jerdsko oborožitev, niso mogli ravno enakovredno meriti moči z 'imperialisti', razvijali svojo vojsko tudi v smeri, kjer so bili nasprotniki šibki. En primer bi bil 'protisateliske rakete'...pri američanih je namreč veliko odvisno od satelitov in je njih izbuga za njih hud udarec...

edit: ugotovil sem, da osebi, ki ne ve niti tega, da se je recimo dogodek, ki je bil ob npr. 15:13 zgodil pred tistim, ki se je zgodil ob 15:14, niti nima smisla razlagat...

če bi pa veleumu iz biræne vasi povedla še, da plejstejšen nit tako nedolžna zadeva, bi mu pa ob bebavem pogledu začela slina kapljati iz kotička ust...recimo Irak je pred časom, kakih 15 let nazaj, uvozil večjo količino PS2-jev, bojda v vojaške namene (superračunalnik oz vodenje raket). No, dokazane takšne uporabe res ni bilo nikoli, niti ni bilo dokazano, da bi zadeva delovala. So pa japonci na začetku izvoz PS2 dejansko nadzirali ravno zaradi potenciala, ki ga je nudila konzola, za uporabo za razne nečednosti.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Prijavi se k Ivanu, take talente kot si ti, vzamejo rade volje.

To bi bila jedinica, suzica, stieber, telex in kurat Erlah. Strah in trepet Balkana.

No, pri minometu bi se za Slovenijo zgodba srečno končala...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Manjkate nam samo še ti pa druže patriote pa majore Gattoviæu u helikopteru...

Sam kur'c k se boste skos kregal k boste hotl vsi na dildotu v pilotski kabini bit
tongue-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
V nekem drugem svetu, v neki državi, kjer je malo patriotizma, bi lahko uvedli eno ali dvomesečno urjenje za mladino na prostovoljni osnovi brez velikih honorarjev za mladce. To bi bila neka usposobljena rezerva za morebitno splošno mobilizacijo in kader za rezervne enote.
Ideja, da rezervo v Sloveniji iz sedanjih dobrih 1000 kot je pisal nekdo zgoraj, povečaš na 25.000, ker je za 5000 več kot se jih v enem letu rodi, pa je za lase privlečena in hudo utopična. No za nekatere je mega katastrofa samo to, da spremeniš ime. Mene ime ne moti, mislim pa, da ime prinaša v ozadju neko neodvisnost od trenutnih struktur. To pa je bedarija. Res pa je, da če v našem javnem sektorju neke strukture ne moreš spraviti v red (in praviloma vlade tega ne morejo, ker bodo sindikati in "civilna družba" zbobnali skupaj vse živo), lahko narediš samo vzporedno strukturo. V tem trenutku bi bolj potrebovali vzporedno javno strukturo v zdravstvu oziroma javni zavarovalnici za zdravstvo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Saj imas prostovoljno sluzrnje vojaskega roka v slovenski vojski...3 mesece traja pa se zepnino dobis

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Sam kur'c k se boste skos kregal k boste hotl vsi na dildotu v pilotski kabini bit
tongue-1.gif

hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
na žalost nimam čisto nič talenta za glasbo...sem pa slišal, da ti baje zelo dobro igraš na 'flavto'.
grin1.gif

sicer bo pa garda rabila svojo maskoto...navadno je to kak pes, koza, mula, konj ali kaj podobnega...v primeru garde bi bil pa idealen ti, samo ovratnico pa povodec še rabiš, poleg tega pa lahko še 'dubliraš' kot dvorni norček...nimaš zaman vzdevka 'pravniški murko'.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Eh, tale voje je itak poglavje zase, čudim se, da še ni bil povabljen na kak 'informativni razgovor'...
redface-1.gif

No, neke nesmisle je pa klatil tudi tisti iz združene levice, ki se je svojčas našemil v che Guevare in se celo slikal v tej opravi pred posterjem od che-ja...fak, kakšen folk imamo v parlamentu
bonk.gif
v primerjavi z njim je celo grims car.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

tongue-1.gif

hysterical-1.gif
Samo da ti ne boš polnilec
evil.gif

Drugače pa, meni to deluje samo še kot dodatno praznenje malhe z javnim denarjem (poleg samopromocije seveda)...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Takole si pa janševiki predstavljajo namen tega:

Če ne bi vedu da si majstor za kotličke...bi mislu da si kak drkađija kje k se ti tok roke tresejo
evil.gif