USPEH NA MATURI

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
V štirih katoliških gimnazijah je maturo opravljalo 409 dijakinj in dijakov

Od 70 dijakin in dijakov na Škofijski gimnaziji Vipava, je bilo uspešnih 67, kar je 95,7% uspešnost. Med njimi sta bila dva zlata maturanta v povprečju pa so dosegli 21,2 točki. Maturo je uspešno opravilo tudi pet maturantov s posebnimi potrebami.
Na Škofijski gimnaziji Antona, Martina, Slomška Maribor je maturo opravljalo 109 dijakinj in dijakov, uspešno jo je opravilo 91,2%. Osem maturantov je doseglo 28 točk ali več, dva dijaka sta zlata.
Uspeh 137 maturantov s statusom dijaka Škofijske klasične gimnazija v Ljubljani in dvanajst drugih kandidatov je bil 98,54%. Med rednimi maturanti je bilo 24 zlatih, v povprečju so dosegli 23,75 točk.
Maturanti gimnazije Želimlje so bili na maturi že dvanajsto leto zapored stoodstotno uspešni. Med 81 maturanti je bilo šest zlatih, povprečno so dosegli 22,74 točk.
Po podatkih Dic se je na spomladanski rok prijavilo 6715 kandidatov, uspešnih, je bilo dobrih 93% srednješolcev.

Vir, Družina

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno so prepisovali ali dobili pole, odkar so klerojanševiki na oblasti.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Bobi indici mogoče?
hysterical-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
in tvoje poslanstvo je?
Živi v zablodi, da so na škofijskih šolah samo verni učenci in iz tega želi povleči neke hecne zaklučke
hysterical-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Glede na to, da se na maturo intenzivno pripravljajo zadnje pol leta šolanja, to ni nič čudnega.
Oz. čudno bi bilo, če bi bilo drugače.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
in tvoje poslanstvo je?
Živi v zablodi, da so na škofijskih šolah samo verni učenci in iz tega želi povleči neke hecne zaklučke
hysterical-1.gif

celi ponosn kolko vijim :D kolega bil na škofijski v mb, profesori tak najbolj smešni.. zgodovino pa čist drugače učijo ko na normalnih šolah

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Z odprtjem te teme si želel povedat kaj?
Itak to ni primerljiva matura z ostalimi srednjimi šolami, sploh glede na to, da na teh škofijskih gimnazijah ne učijo matematike... Npr. računanje v evrih jim zelo škripa, sploh v Mariboru. Pa tudi štetje vam dela preglavice, glede na to, da že ima vsako manjše selo svojo cerkev, pa še vedno trdite, da jih je premalo.

Predmet zgodovina tudi ni primerljiv z resnimi gimnazijami, kjer imajo kolikor toliko realen učni program...

Skratka, tale matura oz. njen rezultat mi deluje bolj kot kakšen teoretični preizkus znanja za izpit za kolo.
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ko bo kdo od vas naredil njihovo, sploh želimljsko gimnazijo potem lahko gofljate. Kar poglejte kakšni uspehi!

Pa kaj tile sploh rabijo maturo, če grejo potem na teologijo, kasneje pa so nezaposljivi.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Zadeva je meni popolnoma logična. Če je kdo goreč privrženec neke religije torej verjame tiste zgodbice v vstajenju, vesolnem potopu in podobne neumnosti je to dokaz, da ni sposoben kritičnega razmišljanja. Šolski sistem pa je pri nas narejen tako, da od učenca pričakuje, da se bo čimboljše naučil tisto kar mu tam predavajo. Najboljše torej če nisi kritičen imaš pa zicleder na ta način ni problem narediti nobene šole. Torej si mišica ne pa mozak. Preden mi napišeš, da ni res se spomni da sem jaz po poklicu učitelj in da sem tudi nekaj časa (ne predolg
wink-1.gif
) delal na šoli in verjetno tut kaj vem. Zelo podobno je na fakulteti, tisti, ki ima vse 10 je možno, da je tako inteligenten, da dela vse z levo roko (o takšnih sem samo slišal ne poznam nobenega), veliko večja verjetnost pa je da nekega, ki je nekritičen sociopat in tako zdravi svoje komplekse (takšnih pa poznam ogromno).
V teh ustanovah kot si jih napisal gre za selekcionirano populacijo zato ni nič čudnega. Poglej si malo zgodbe res uspešnih markantih ljudi, kot naprimer Einsten on je v osnovni šolo ponavljal razred, ker je mal po svoje mislu. Takšnih zgodb je ogromno. Me pa zanima koliko je uspešnih tistih zlatih maturantov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.774
113
Kot sem že rekel, na take šole ne gredo samo verniki.
Recimo od 3 bivših sošolk, ki so šle v Lj na škofijsko, je samo ena verna.
So pa bile vse 3 zaprisežene piflarke in taki gredo na škofijsko, ker je to kao dobra šola s slovesom.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ne gredo samo verniki, so pa večinoma, poleg tega poznam v Mb, da gredo tja tudi takšne, ki drugje niso sprejeti.

Šole so diktatorske, delujejo nezakonito, zaposlenim ne dovolijo imeti sindikata npr., za zaposlitev je važno v kateri vrsti sediš v nedeljo in ne strokovna usposobljenost itd.

Matura pa je itak razvrednotena v celoti.

Bi rad videl te zlate al diamantne maturante, ko bi jih vprašal kaj običajnega in bi pogoreli.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Te so bile radodarne tut že prej, ko še ni blo škofijskih gimnazij. Kaj si prestar, saj so tiste, ki so pred par leti maturirale, še vedno iste.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.714
3.955
113
Ljubljana
hmpg.net
Dejstvo je da je uspeh na maturi predvsem odvisen od "selekcije" dijakov pri vpisu.

Ta pa se zgodi naravno. Na te gimnazije gredo tisti, ki se učijo. Na kake druge luftarji. Matura je pa test pomnenja ne razmišlanja.