USB - KLJUČEK

fritz

Fizikalc
26. jul 2007
358
27
28
Oj,
imam nekakšno težavo z USB ključki. In sicer, po uporabi v LCD TV sta mi crknila že dva ključka. Pri prvem se mi je potem, ko sem brisal dol filme, enostavno naredila datoteka 2,3 GB s smešnim imenom in sicer na začetku napisano: USB pa nekaj drugih črk in znakov, ki pa je ne morem zbrisati, niti ključka formatirati. Pri drugem ključku pa je zapis posatl dolgotrajen, tako da mi sedaj napiše ko dam naložit gor film trajanje preko 90 min(prej cca 6 min). JE že imel kdo podobne težave. Aja TV je GRUNDIG.

lp

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Zanimivo tudi pri nas se je pojavil eden 4 gb kjuček, katerega računalnik več ne prebere, pogon-črko mu sicer še dodeli ampak potem napiše vstavi disk v pogon-( ), kontrolna lučka na njem še sveti ali ima še kdo kakšno idejo preden gre v koš za smeti
sprasujem se.gif

NikolaTesla

Zelenc'
17. jan 2012
5
0
1
Ne kupujte USB ključev sumljivega porekla - možno da nimajo vgrajene prenapetostne zaščite za statično elektriko in poflikjao predčasno
smile-1.gif

Lp.

Darko

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Ja ta je tudi noname se pravi koš vabi, moram pa rečt da je še kar dolgo zdržal, ker je bil v uporabi v enem prenosnem philipsovem radiju in ni nikoli videl varnega odstranjevanja razen v računalniku.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Koliko je to varno odstranjevanje sploh smiselno? jaz tega ne delam, pa mi še ni crknil noben usb ključ.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Smiselno je če si tolko levi, da potegneš ključ ven medtem ko se še vedno kaj kopira na njega. Če miruje pa tudi jaz nisem še imel težav.

Sam sicer vedno uporabljam varno ustavljanje, predvsem pri trdih diskih je verjetno bolje, da se on sam ugasne, kot da mu kar naenkrat štrom (USB) ven potegneš.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Dobro, pri usb diskih tudi jaz to delam, ampak usb ključ, ki je itak potrošen material pa ne delam tega.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.653
113
eno pitanjce k smo lih pr te tematiki...

Pred ponovno inštalacijo w7 ko sem varno odstranjeval prenosni disk mi ko sem tega ugasnil ni več zapiskalo...tudi sam se je prej pospravil (zvok ko se ugasne...igle)

Po ponovni inštalaciji w7 mi javi da lahko varno odstranim disk....a ko ga fizično ugasnem w7 zapiskajo (zvok odstranjevanja naprav) in igle se pospravijo.....

Kje lahko nastavim karkol da se mi bo prenosni disk (in ostale dodatne naprave) zares varno odstranil
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To tudi mene zanima, pri enih računalnikih se disk ugasne, na mojem domačem pa se noče, tudi če ga 1 uro pri miru pustim po varni odstranitvi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.653
113
Isti comp isti winsi....1x OK po drugi namestitvi not OK
sprasujem se.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
you not OK
grin1.gif

jaz mam 500gb WD že kakšne 3 leta, pa ga še nikoli nisem "varno" odstranjeval. Nikoli nobene težave zaradi tega, pa ga dosti prenašam okoli. Samo izvlečem usb kabel in gasa dalje..
stupid-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Varno odstrani" pomeni, da Windows neha pisati na disk.
Z napajanjem nima dosti veze.

Torej če si kliknil na odstrani, in windows napiše "Zdaj lahko odstranite/odklopite disk", je to to.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Windows XP takrat ugasne tudi napajanje na USB portu, na Windows 7 pa ne.
Varno je enako v obeh primerih.

Saj ko PC izklopiš, tudi "potegneš elektriko" od diskov, pa lepo deluje že desetletja.