USB ključ

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Katerega vzeti? Gledam 8 GB, nekaj, da bi imel na ključih in vedno seboj. Čimmanjši in čimhitrejši pa sta glavna pogoja.
smile-1.gif
Malce gledam Sandisk Micro zadevo. Predvsem ne bi rad imel v zepu počasnele.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Si si že odgovoril. SanDisk je mercedes med flash pomnilniki ... Pa tudi po št. ciklov je zmeraj bil top.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po hitrosti so določeni Patrioti precej hitrejši, kak je s številom ciklov pa ne vem. Jaz svojega 4 GB kar pridno ''zlorabljam'' več kot leto dni, pa je vse OK.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Dočim je dober flash, je hitrost tako ali tako omejena z bandwidthom USB-ja. Se pravi, dokler je nek spodoben ključek, gre max, ostale plastične prčakrije pa zelo nihajo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sicer je res, da so novejši ključi (kvalitetni, ne poceni roba) večinoma hitri, ampak rečim, da je omejitev USB je pretiravanje.
Še vedno je ogromno ključkov z recimo 15 MB/s. Pri branju. Pri pisanju pa so "mimogrede" pol počasnejši.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Par mesecev uporabljam SanDisk micro cruzer 8GB. Glede tehničnih lastnosti nimam pripomb, precej hitrejši je od prejšnjih noname zadev, ki sem jih imel. Ampak... kot indikacijo delovanja ima na zgornji strani lučko, ki je, sploh bolj v temi, hudo moteča. Ker ima moj notebook USB porte ob straneh, mi zadeva sveti ravno v oči. Tako da če bi še enkrat kupoval, bi samo zaradi tega izbral kaj drugega. Sicer pa je, kot rečeno, dober nakup.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Kako je pa kej s kvaliteto ohišja teh SanDisk-ov, namreč sedaj imam že ene par let na klučih nek 128mb kovinski kluč, ki mi ga ni škoda in je za občasne zadeve za sošolo dovolj, pa še vedno deluje ne glede da ga cele dneve vlačim po žepih, medtem, ko mi je gumijast FlashVoyager 4GB, ki je bil bolj malo uporabljen in nikol prou tko nošen okol (je pa res da ga nisem ves čas uporabljaj jaz tako da nevem kaj se je prej dogajalo z njim) praktično crknil oz. so kontaki slabi (dela če ga mal premikaš). Glede na cene teh ključev pa išeč enga 4GB (več ne rabim manjši pa niso dosti cenejši),ker se stari počasi poslavlja in neželim izgubiti podaktov, ne mislm ga imeti ravno na ključih, vendar pa želim, da je čimbolj vzdržjiv za prenašanje naokoli.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Zdi se mi čisto solidno narejen. Ohišje je sicer plastično, USB konektor pa se s pomočjo drsnika lahko pospravi v ohišje. Ključ imam obešen kar poleg avtomobilskega ključa in ga vsak dan že skoraj pol leta nosim s sabo, vlačim po žepih, mečem na mizo... pa je zaenkrat še čisto brez težav. Edino ohišje je malce zdrsano, sicer pa b.p.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam že drugega sandiska in oba sta bila kot obesek za ključe. tko da se skos ob ključe drgne, pa tut kdaj po tleh pade in je še vedno celo. edino pač mal se obrajsa plastika, kar je pa logično, če kovinski ključi drgnjejo ob njem.
en gumjast se je pa tut men pokvaru, pa še kapco sem zgubu, tko da gumjastga ne kupim več.

po enem letu visenja na ključih zgleda tako:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Zakaj pa s crnim alkoholcem ne postrihas te lucke? Ali pa das kaksno mini neopazno nalepko cezenj?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Žal ni samo LEDica, ampak je kar velika prozorna plastika, ki se povrh tega še premika. Poglej zgornje slike kako izgleda.

Sicer pa bom že preživel še mesec ali dva do nakupa 16GB ključa
smirk-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aja, ves ta beli knof, ki sluzi za odpiranje/zapiranje sveti?

Klinc odpret, pa diodo ven vzet
smile-1.gif

ah 16 GB je ze malo, zdaj se ze 32 GB isce...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem si dal na belem ključku bel izolirtrak prek, pa še eno nalepkico sem si sam naredu pa je kr ublažil svetenje. pr tem pa si nisem še nč naredu.