Uroš Šušteriæ

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj bi mi brez domišljija: http://tvslo.si/predvajaj/cetniski-vojvoda-uros-susteric-pogovorna-oddaja/ava2.162059473

Mojster bi moral prevzeti poveljstvo nad gverilsko vojsko, če bi Slovenija danas zaratila.
hysterical-1.gif

Ko to poslušaš, lažje razumeš rove pri nas. Tak pač je...

Niso napadali, da ne bi civili trpeli.
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Po tvoje je bilo bolje, da se pridružiš četnikom, kot pa da kot osvoboditelj prideš v Beograd z jugoslovansko brigado?

Kaj so pa tvoji počeli v tistih časih?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
človek pruzna lumparije med četniki... zakaj nihče od rkc-ja ne more priznati takih lumparij?
ko sem do konca pogledal, vidim, da je človek ras simpatičn... za rojalista. vsekakor prizna nekatere napake.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po tvoje je bilo bolje, da se pridružiš četnikom, kot pa da kot osvoboditelj prideš v Beograd z jugoslovansko brigado?

Kaj so pa tvoji počeli v tistih časih?

Tudi jaz mislim, da je veliko bolje k četnikom.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vsekakor boljše kot pa služiti Nemcem in kasneje ko zarapota uideš k Rusom in lupiš krompir, pa še kaj moraš delati!

Se pravi - ti podpiraš slovenske četnike?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.064
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Plavogardiste misliš? Seveda ker so bili poleg TIGRovcev prvi kateri so se borili proti okupatorju, žal jih tudi v Sloveniji rdeča banda v partizanih ( ne partizani) niso hoteli sprejeti sebi enakopravne. Partizani so žal žrtev rdeče bande.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Seveda ker so bili poleg TIGRovcev prvi kateri so se borili proti okupatorju, žal jih tudi v Sloveniji rdeča banda v partizanih ( ne partizani) niso hoteli sprejeti sebi enakopravne. Partizani so žal žrtev rdeče bande.

O, a res? Povej kaj več o teh prvih bojih proti okupatorju...

Tega, da so srbski četniki napadli srbske partizane in se je OF opredelila proti Mihailoviču, zato je del četnikov prestopil tudi k OF (počasi beri - sami so se odločili in šli med partizane), verjetno po svoji stari navadi ne veš, ane?

Pa tudi za četniško enoto, imenovano legija smrti, ki je napadala partizanske enote in leta 1942 ušla pod okrilje Italijanov v MVAC, verjetno še nisi slišal?

8888

8. jul 2010
34.064
6.258
113
Leta 41 poglej ne 42, to niso bili srbski četniki temveč v veliki večini Slovenci, v NOB pa je bilo kar nekaj poveljnikov s srbskimi in turškimi koreninami!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aja, legija smrti je bila enota četnikov?
confused-1.gif
če bi napisal štajerski bataljon, se ti mogoče še ne bi smejal...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zanimivo, da se nisi vtaknil v podrobnosti...

Citat:
General štabnog pukovnika Dražu Mihailoviæa sam lično poznavao, moj otac i on su bili dobri prijatelji, obojica su bili Solunci, nosioci Karaæoræeve zvezde. Draža je bio komandant 38. pešadiskog puka u Celju gde je postavio temelje teritorijalnih jedinica sa četničkim odredima. Četnik sam postao još 1939. Gestapo me uhapsio 14. aprila 1941.i stavio u zloglasni zatvor Stari Pisker u Celju. U to vreme komunisti nisu ni razmišljali o borbi protiv Nemaca. U Srbiju sam došao kao politički izbeglica. U leto 1941. sarađivao sam s četničko-partizanskim Kosmajskim odredom. Nisam odmah postao borac, prvo sam radio kao obaveštajac i propagandista, a onda sam krajem 1941 postao član Ravnogorskog odbora, zadužen za obaveštajno - propagandni rad. Slovenački domobrani nisam mogao da budem jer su oni bili nešto kao Nediæevci u Srbiji.

Rojen je leta 1924, s 15-imi leti je bil že četnik, s 17 ga je aretiral gestapo, par mesecev kasneje je postal član ravnogorskega odreda, zadolžen za obveščevalno propagandno delo. Je bil čudežni deček, ali preprosto laže?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Plavogardiste misliš? Seveda ker so bili poleg TIGRovcev prvi kateri so se borili proti okupatorju, žal jih tudi v Sloveniji rdeča banda v partizanih ( ne partizani) niso hoteli sprejeti sebi enakopravne. Partizani so žal žrtev rdeče bande.

Link prosim. Res me zanimajo te borbe slovenskih četnikov.

BTW, za Jako Avšiča si že slišal?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Če bom kdaj govoril z njim, ga vprašam...je pa tako, da njegovega starejšega brata ali bratranca, sem pozabil, opeva ena od znanih četniških pesmi

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
O.K., gremo naprej.

Mihajloviæ je dobil Karadjordjevo zvezdo z meči tretjega reda 27.03.1942...

Zdaj pa še enkrat preberi citiran tekst.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Saj ni eksplicitno rekel, da sta se poznala zaradi zvezd. Iz povedanega lahko izhaja tudi da sta se poznala in da sta bila oba kul človeka, ker sta bila odlikovana...pač lahko se je malo nerodno izrazil. O ostalem pa ne bi, ker ne želim izpostavljati vira.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
Hmm, jaz sem naletel na oddajo med preklapljanjem kanalov in gledal nekaj sekund in sem mislil, da gre še za enega dobro očuvanega partizana, ki nas bo podučil, kako je treba voditi državo. Sem mislil, da je mogoče brko kaj bolan in da so poklicali drugega.
Bi moralo spodaj pisati, da gre za četnika...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne vem zakaj bi lagal?

Tole je dejal v intervjuju za Mladino:
Citat:
Prvič sem o Ravnogorskem gibanju spregovoril leta 1992, ko je zgodovinar dr. Boris Golec napisal zgodovino družine Šušterič. Tam sem prvič opisal svojo četniško pot. Aktivni četnik sem postal leta 1939, že kot gimnazijec, četrtošolec celjske gimnazije. Moj poveljnik je bil takrat kapetan Vrebac. In v našo hišo je prihajal Draža Mihailoviæ. Oče je bil njegov osebni prijatelj, ko je bil Draža Mihailoviæ - Čiča v Celju poveljnik 39. pehotnega polka. Draža Mihailoviæ je bil v Slovenijo poslan "po kazni" in po "abesinski aferi".
http://www.mladina.si/93181/su...ampaign=oldLink

Sicer pa zanimivo, da je Leon Štukelj bil četnik.

8888

8. jul 2010
34.064
6.258
113
Saj zato pa Štukelj v jugi ni bil nič v medijih, šele po osamosvojitvi so se njegovi rablji začeli zanimati zanj, celo tako so se spustili, da so se šli slikati in objemati s fašistom iz MOKa!

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
štukelj je ponovno znan postal šele v samostojni sloveniji, če je bil res četnik ali samo ni pretirano sodeloval v vojni je drugo vprašanje... stric ga omenja kot četnika, kako verodostojno je to je pa vprašanje...
je pa tale stric pravzaprav udarec za klerikalce, ki tako napihujejo poboje. če je bil kar visok četnik in šel skozi z zelo milo kaznijo...