Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa ni mi tolko v ceni (no sej mi je odkrito, ampak vseeno) bol mi je všeč to, da ima 47mm, s povečevalnim pa 44mm premera...

Na netu je razlika med datumom in tisto brez 900-1100$ razlike, odvisno od dealerja. Kot rečeno retro model je po defaultu nima
in nesme met, teh 1k razlike pa raje porabim za winding škatlico in kup paščkov, pa mam vsak teden "drugo" uro.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
kje bi lahko kupil takšno Citizen?

AV0020-55H.jpg

a je v Mariboru kje kakšen zastopnik za Citizen?

btw: a je tale sistem samopolnjenja zanesljiv (solar), al se bolj splača kupit uro z navadno baterijo

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa ni mi tolko v ceni (no sej mi je odkrito, ampak vseeno) bol mi je všeč to, da ima 47mm, s povečevalnim pa 44mm premera...

Na netu je razlika med datumom in tisto brez 900-1100$ razlike, odvisno od dealerja. Kot rečeno retro model je po defaultu nima
in nesme met, teh 1k razlike pa raje porabim za winding škatlico in kup paščkov, pa mam vsak teden "drugo" uro.

A ne dobiš vsj dveh paščkov poleg? Črnega in rjavega? Pa šrafciger tudi da se razumemo... hehe toys for big boys
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
2 paščka, leder pa kavčuk. Samo za retro bota vrjetno 2 ledratna,... (rjavo govedo in črno-zelen krokodil)

Sicer pa pride v mahagonijevi škatli, ko odpreš je prvo srebrna ploščica na kateri je vgravirano Officine Panerai in nekaj kratkega o uri, prv o vidno je ura v osredju, desno finomehaničen izvijač, levo drug pašček, v drugem nadstropju pa kup papirovja, certifikati,
in če mas zadevo po naročilu in plačano, pa so certifikat in garancija tut pisani na lastnikovo ime, s to listino pa pol ni težav
pri zavarovanju pri katerikoli zavarovalnici,... In pa sevda pri prodaji urarni nazaj. (staro za novo)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
kje bi lahko kupil takšno Citizen?

AV0020-55H.jpg

a je v Mariboru kje kakšen zastopnik za Citizen?

btw: a je tale sistem samopolnjenja zanesljiv (solar), al se bolj splača kupit uro z navadno baterijo

Imam citizenko na ekodrajv pogon, izredno hvaležna zadeva.

Pa še "animira" te, recimo maš roko v žepu, izvlečeš in pogledaš nanj, pa se sekundi kazalec od 12ure zavrti na mesto kjer
so pač sekunde v tisti minuti... (ko ne zazna svetlobe, se skundnik ustavi na izhodiščni točki in čaka, da ne troši baterije po
nepotrebnen) vse ostalo pa je avtomacko, od tega da ura "ve" kdaj je 28 in kdaj 29. februar, oz. 30 ali 31 v mesecu, ima časovne pasove, ki jih prevrtava sama, skratka dobra ura za minimalen denar,.. Poseka večino ur za 2-3 jurje,...

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
2 paščka, leder pa kavčuk. Samo za retro bota vrjetno 2 ledratna,... (rjavo govedo in črno-zelen krokodil)

Sicer pa pride v mahagonijevi škatli, ko odpreš je prvo srebrna ploščica na kateri je vgravirano Officine Panerai in nekaj kratkega o uri, prv o vidno je ura v osredju, desno finomehaničen izvijač, levo drug pašček, v drugem nadstropju pa kup papirovja, certifikati,
in če mas zadevo po naročilu in plačano, pa so certifikat in garancija tut pisani na lastnikovo ime, s to listino pa pol ni težav
pri zavarovanju pri katerikoli zavarovalnici,... In pa sevda pri prodaji urarni nazaj. (staro za novo)

Kar perverzno. Ni kaj..

Za urne navdušence priporočam obisk Firenc. J***š Michellangela in njegove lulčkaste mojstrovine
evil.gif
Štacun z vrhunskimi urami je tolk da rabiš cel dan. Pa nobena ni tako nagravžno sterilna in zablindirana kot je Loboda v LJ. Skratka v živo sem videl skoraj vse kar sem želel, marsikaj pa tudi dal na roko. No, razočaran sem samo nad Big Pilotom in to zato, ker je preprosto prevelik. Sicer imam raje velike ure ampak ta je pa res krava. Sicer izredna, ampak preprosto prevelika...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Evoga, ravnokar videl modela, ki je na roki nosil

hublot_1.jpg

Tipson je bil sicer zrelih let, šiptar po krvi, priseljen v Zagreb, ampak na roki je nosil reci piši 20 tisoč €.
bonk.gif

Sem pa 99,9%, da je imel točno tale Hublot, ker je bila ura prav ogabno huda.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Evoga, ravnokar videl modela, ki je na roki nosil

hublot_1.jpg

Tipson je bil sicer zrelih let, šiptar po krvi, priseljen v Zagreb, ampak na roki je nosil reci piši 20 tisoč €.
bonk.gif

Sem pa 99,9%, da je imel točno tale Hublot, ker je bila ura prav ogabno huda.
grin1.gif

Da nisi videl tega;
21660.jpg

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
@MX

kje pa bi lahko kupil tole uro in kolko je cena?

thnx

Jaz sem jo kupil nekje v US, se niti sam ne spomnim kje, cena mislim da je bla nekoliko viša, ker se se nekaj
preseraval s paščki, sicer pa ta tvoj model računaj ene 300€, 50 gor dol. To govorima internetne cene ala ebay,
mogoče bolha, sicer pa so ti modeli v evroparku v mb v stentajmu med 400-600, sicer to ni dost dnarja za uro, glede
nato da je ura pravi časovni maher in seveda vse avtomacko. Priporočam nakup ampak za ta denar bi jaz raje pošmekal
kako tissotko, al pa vsaj sektorco ki so še cenejše od teh tvojih.

Te so v vsaj 50 različnih barvnih niansah, paščkih, skratka paleta izbora je pri tisoju res pretirana...
Tissot-Moto-GP-Valjoux-1.jpg

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Men so pa skoz manj všeč te načičkane ure, ponavadi so to kar kronografi.

Mislim, da gre vsak skoz nekakšen več ali manj podoben proces pri spoznavanju ur ali okusu (kolega ima prav podobne izkušnje).

1. Ko te začnejo ure zanimat malo bolj kot samo sredstvo za prikazovanje časa, najprej seveda veš, da je Rolex zakon.
2. Potem počasi spoznaš še Breitling, ki je seveda nakičen tko da boli glava. Če imaš dost denarja storiš napako in si seveda en primerek tudi kupiš.
3. Potem začneš odkrivat še tisto kar je pod površjem in kmalu ti pide po roko recimo Omega. Seveda kronograf, saj ma gor cagrov tolk da itaq ne veš za kaj so.
4. Začneš brat literarturo o urah in odkriješ da v SLO ni dosti uporabnega.
5. Odkriješ že kakšen IWC, Pateka, Jaeger, TagHeuer in bolj na koncu seveda Panerai (za tega ti itaq na začetku ni jasno kaj je na njem tako posebnega).
6. Tu si počasi na točki, ko ponavadi nekaj kupiš. Ker ti gre Rolex in Breitling na k. si kupiš nekaj kar ostane do nekje 2-3K€.
7. Eno leto hodiš okoli ponosen kot da si stopil na luno in v vsakem malo manj obritem tipu vidiš potencialnega napadalca, ki ti bo tvojo drago izpulil z roke (upaš da ne z roko) in jo za tretjino cene prodal na e-bayu.
8. Potem te definitivno prevzame kaj bolj resnega, vsekakor pa kakšen klasičen Panerai.
9. ...

PS konca zgodbe ni, nadaljevat pa tut ne znam ker še nisem prišel dalj od 8 točke :)

Malo za hec ;-)

Nazadnje urejeno:

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Zadnjič sem gledal film Che (pravzaprav sta dva) o znanem Argentincu Ernestu Che Guevari. Nisem mogu verjet, ampak tip, ki je stradal, reševal reveže in se boril proti kapitalu, se podil po gozdu, hkrati pa nosil dve identični uri Rolex - po eno na vsaki roki !!!

Ne vem, ni se mi zdelo da gre za parodijo. Kamera se je prav trudila kazat roki, mislim da je šlo za komercialo. Sicer čudno, saj je z njegovimi idejami (pokvarjeni kapitalizem itd) Rolex ki ga je nosil, čist v nasprotju.

Tu sicer ni videt kadra z dvema urama, ampak evo to je to:
http://www.melrosejewelers.com...ry-with-a-rolex

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Men so pa skoz manj všeč te načičkane ure, ponavadi so to kar kronografi.

Mislim, da gre vsak skoz nekakšen več ali manj podoben proces pri spoznavanju ur ali okusu (kolega ima prav podobne izkušnje).

1. Ko te začnejo ure zanimat malo bolj kot samo sredstvo za prikazovanje časa, najprej seveda veš, da je Rolex zakon.
2. Potem počasi spoznaš še Breitling, ki je seveda nakičen tko da boli glava. Če imaš dost denarja storiš napako in si seveda en primerek tudi kupiš.
3. Potem začneš odkrivat še tisto kar je pod površjem in kmalu ti pide po roko recimo Omega. Seveda kronograf, saj ma gor cagrov tolk da itaq ne veš za kaj so.
4. Začneš brat literarturo o urah in odkriješ da v SLO ni dosti uporabnega.
5. Odkriješ že kakšen IWC, Pateka, Jaeger, TagHeuer in bolj na koncu seveda Panerai (za tega ti itaq na začetku ni jasno kaj je na njem tako posebnega).
6. Tu si počasi na točki, ko ponavadi nekaj kupiš. Ker ti gre Rolex in Breitling na k. si kupiš nekaj kar ostane do nekje 2-3K€.
7. Eno leto hodiš okoli ponosen kot da si stopil na luno in v vsakem malo manj obritem tipu vidiš potencialnega napadalca, ki ti bo tvojo drago izpulil z roke (upaš da ne z roko) in jo za tretjino cene prodal na e-bayu.
8. Potem te definitivno prevzame kaj bolj resnega, vsekakor pa kakšen klasičen Panerai.
9. ...

PS konca zgodbe ni, nadaljevat pa tut ne znam ker še nisem prišel dalj od 8 točke :)

Malo za hec ;-)

1. Ja, misliš da je rolex zakon in da je najboljša ura na svetu, kasneje zveš da je to vstopni rang v svet ur.
2. Breitling je pa tak, če ma oča roleks, more sin met breitling, za moje pojme "kekec" znamka, prodal svoj primerek po enem letu
3. Omega ti pride na površje istočasno kot roleks, sploh če si ljubitelj bonda, in kot vem je bond itak film kekcev.
4. V slo res ni nič uporabnega, malalan se nekaj pači to pa je to.
5, Iwc in pateka pofišaš v raznih mens helth prilogah, ampak se hitro zaveš da je trenuten tag na roki čist po svojih fin. zmogljivostih,.
6. Ko kupuješ uro za 2-3k ti je prec jasno da bos prodal laptop ki ga ne uporabljas, nebos kupil feln in skrajšaš dopust in kupiš
Omego, kot si rekel konografno koaksialko in se odpelješ na dunaj ker dobiš tam najboljšo ceno.
7. Potencialnih napadalcev se ne bojiš, ker tak noben ne vrjame da imas pravo uro za 4 dobre plače, sploh pa ko stopiš pred kafano
s svojega rabljenega golfa.
8. V tej točki pa vidim da veš približno o čem govoriš. Ko imaš brajt, kupiš omego, je ne prodaš kot brajta in spet negreš na morje
ter ne čipaš avta in punci ne kupiš tiste torbice od vittona in končno revež kupiš rabljen vstopni panerai...

Občutek pri točki 8 je nepopisen. Govorim iz lastnih izkušenj...

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Jebat ga. Z rolexom začneš z Rolexom končaš. Ves fuzbalerski jet-set nosi Rolex. Pa bi si verjetno lohk kupli tut kakšnega Pigueja za 200K€.

Tko pač je...

Fake pa loči vsak lokalni lopov. Ko enkrat (ne dvakrat) vidiš 'ta prave' ure kako zgledajo, potem fake zaznaš tako kot prašič tarufe. Na 20 m!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.