Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Super izbor. Sam datum še manjka pa bi bila urca popolna...
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Super izbor. Sam datum še manjka pa bi bila urca popolna...
Nisem hotel datuma, ker mi tisto povečevalno ne potegne,...
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa ni mi tolko v ceni (no sej mi je odkrito, ampak vseeno) bol mi je všeč to, da ima 47mm, s povečevalnim pa 44mm premera...
Na netu je razlika med datumom in tisto brez 900-1100$ razlike, odvisno od dealerja. Kot rečeno retro model je po defaultu nima
in nesme met, teh 1k razlike pa raje porabim za winding škatlico in kup paščkov, pa mam vsak teden "drugo" uro.
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
kje bi lahko kupil takšno Citizen?
a je v Mariboru kje kakšen zastopnik za Citizen?
btw: a je tale sistem samopolnjenja zanesljiv (solar), al se bolj splača kupit uro z navadno baterijo
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
2 paščka, leder pa kavčuk. Samo za retro bota vrjetno 2 ledratna,... (rjavo govedo in črno-zelen krokodil)
Sicer pa pride v mahagonijevi škatli, ko odpreš je prvo srebrna ploščica na kateri je vgravirano Officine Panerai in nekaj kratkega o uri, prv o vidno je ura v osredju, desno finomehaničen izvijač, levo drug pašček, v drugem nadstropju pa kup papirovja, certifikati,
in če mas zadevo po naročilu in plačano, pa so certifikat in garancija tut pisani na lastnikovo ime, s to listino pa pol ni težav
pri zavarovanju pri katerikoli zavarovalnici,... In pa sevda pri prodaji urarni nazaj. (staro za novo)
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Evoga, ravnokar videl modela, ki je na roki nosil
Tipson je bil sicer zrelih let, šiptar po krvi, priseljen v Zagreb, ampak na roki je nosil reci piši 20 tisoč €.
Sem pa 99,9%, da je imel točno tale Hublot, ker je bila ura prav ogabno huda.
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
@MX
kje pa bi lahko kupil tole uro in kolko je cena?
thnx
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Men so pa skoz manj všeč te načičkane ure, ponavadi so to kar kronografi.
Mislim, da gre vsak skoz nekakšen več ali manj podoben proces pri spoznavanju ur ali okusu (kolega ima prav podobne izkušnje).
1. Ko te začnejo ure zanimat malo bolj kot samo sredstvo za prikazovanje časa, najprej seveda veš, da je Rolex zakon.
2. Potem počasi spoznaš še Breitling, ki je seveda nakičen tko da boli glava. Če imaš dost denarja storiš napako in si seveda en primerek tudi kupiš.
3. Potem začneš odkrivat še tisto kar je pod površjem in kmalu ti pide po roko recimo Omega. Seveda kronograf, saj ma gor cagrov tolk da itaq ne veš za kaj so.
4. Začneš brat literarturo o urah in odkriješ da v SLO ni dosti uporabnega.
5. Odkriješ že kakšen IWC, Pateka, Jaeger, TagHeuer in bolj na koncu seveda Panerai (za tega ti itaq na začetku ni jasno kaj je na njem tako posebnega).
6. Tu si počasi na točki, ko ponavadi nekaj kupiš. Ker ti gre Rolex in Breitling na k. si kupiš nekaj kar ostane do nekje 2-3K€.
7. Eno leto hodiš okoli ponosen kot da si stopil na luno in v vsakem malo manj obritem tipu vidiš potencialnega napadalca, ki ti bo tvojo drago izpulil z roke (upaš da ne z roko) in jo za tretjino cene prodal na e-bayu.
8. Potem te definitivno prevzame kaj bolj resnega, vsekakor pa kakšen klasičen Panerai.
9. ...
PS konca zgodbe ni, nadaljevat pa tut ne znam ker še nisem prišel dalj od 8 točke
Malo za hec ;-)