URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne to je tako, kot da bi namesto Continentala, ki pride original na S klasi dal gor nekaj cenejšo Goodyear gumo...

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Danes bil v Slowatchu... ure so šle iz lanskega leta spet navzgor, prav tako rezervni deli. Cena za usnjen pašček je sedaj 397 EUR (lani 355), zaponka pa 144 eur (lani 115) eur. Popust na to bi naj bil minimalen, ker gre za rezervne dele.

Jutri še dobim odgovor iz Amerike, koliko bi me stal ta pašček.
We'll see... ampak 400 eur za usnjeni pašček je too much (moje mnenje).

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Jaz pa cifra (pa mislim da še logistik) smo pri njemu naročli, pa še bi, če bi me kaj zanimalo.

Model mi je poslal uro, pa rekel da če se odločim kupit, naj mu nakažem denar
stupid-1.gif

Prejmem uro + ruske sladkarije, revijo in obesek, nakažem denar, čez tri tedne vtrgam pašček pri padcu (zahaklal za kljuko)
mu posljem uro na servis, pa mi model popravi zadevo in pošlje nazaj, stroški popravila so znašali samo poštnino.

Model je več kot fer in prepošten ko se gremo trgovce.

Res je

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Orginal paščke kupujejo redki, prvič ker so isti kot vsi ostali, drugič ker so za več kot polovico cenejši, trejič kakovost je ista,
usnje je usnje, še vedno pa daš 100e za pašček, več kot nekateri za uro.

Se ne strinjam, usnje je usnje! Potem takem pri tebi drži da je baba baba. Vse so iste?
Če že ima takšno uro naj pol fura original dalje in ne neke nadomestke. Tako kot bi dal na mercedesa S klase nalite kitajske gume, ker je po tvojem guma guma. Drugo je da finance ne dopuščajo ampak, če je že možnost naj riskira tistih nekaj eur in kupi ustrezen pašček.

Kr neka ura z šitim paščkom iz pravega usnja se dobi že za 40€, on bo pa dal samo za pašček 100€...

In usnjen pašček za uro ki stane 100€ je isto kot da kupiš šuhe za 300€. Seveda se pa dobijo šuhi za 900€ tudi...

In problem je, da USNJEN pašček je potrošen material, in tisti "orginal" (ki ga šivajo kar nekje nato pa napišejo TagHeuer gor)
nebo držal nič dlje kot tisti za 100€ (govorimo enake pogoje uporabe), če se z njim redno tuširaš, kopaš v morju, sončiš,
smučaš, skratka vse, oba posta po dveh letih že pošteno načeta.

In tisto z avtom in gumami ni primerjava na mestu, še vedno tiste tvoje gume na S klasi niso blizu gumam na mercedes SLRu.
Mam prav.

Tvoja primerjava bi bila na mestu če bi Axion kupoval kavčukast Tag pašček, pa bi mogoče hotel kupit enega identičnega z
navadne plastike.

079640.jpg

In leder pašček za 100€ je enako dober kot leder pašček za 380€. Kot da bi rekel da je usnjena jakna od Lacoste
slabša od Armanijeve. Oboje je top, tu naprej še samo merimo qrce.

Paneristi so sploh usekani na paščke in velik ljubitelj, si da delat pašček po naročilu, zanj plača mogoče $500
(ker je pač po naročilu in posebne barve...) orginal pa stane $350, in kaj zdaj počnejo? Lokalnemu ledermajstru zaupajo
svojo 15k uro bolj kot pa dotični znamki? Ne, leder je leder, če je pošteno skup zašit je pošteno skup zašit in fertik.
Jaz znam enako dobro zapreti vrata od ferarija kot pa nekdo ki jih vozi že 25 let.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Še glede paščkov in Paneristov;

Panerist ki je lovec bo imel pašček iz usnja živali ki jo lovi. Slišal sem že za slona. (prilepim link spodaj).
Če bi naš patriot bil Panerist, bi imel pašček iz "ammo pouch", usnjen pas na katerem so imeli posodo z municijo.

Preberi si komentarje spodaj, model je našel nekoga v avstriji, ki mu je naredil pašček iz usnja z nojeve noge.

Fantje imajo ure od 3-25k, pa si dajo paščke delat, vrjetno ne zato ker bi bili bolši od orginala ampak ker je (še enkrat)
sešito usnje sešito usnje. Isto bo držalo če mornarski vozel zavežem jaz al pa skipper z 30 leti izkušenj. (ob predpostavki
da ga znam prav zavezat; kot zna to naredit usnjar)

http://www.fratellowatches.com/archives/2008/10/13/ammo-pouch-straps-for-panerai/

Jaz sem prepričan, da bi rad imel pašček iz človeškega usnja, iščem še donatorja v familiji.
evil.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Uporabnik malcomX pravi:

In tisto z avtom in gumami ni primerjava na mestu, še vedno tiste tvoje gume na S klasi niso blizu gumam na mercedes SLRu.
Mam prav.

[/QUOTE]

Si si pravkar odgovoril, vedno je lahko več. Tako kot ti praviš za Paneriste. Tako, da menim, da je bila izjava popolnoma na mestu.

Kupiš pašček originalen pa si na istem, kupiš drugega neoriginalnega, ki paše pa bo vseeno služil namenu, lahko pa greš v ekstrem oziroma v zadovoljitev svoje duše. Enako je pri gumah za avto.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
311.30.44.50.01.002 je v bistvu "faceliftana" verzija 3570.50.00 (moonwatch) - safirno steklo v nasprotju s plexi, avtomatsko navijanje original ročno, co-axial mehanizem, datum, prozorno dno.

Trenutno dobavljiv Moonwatch je samo 3570.50.00, tako kot sta ze 2 pred mano povedala. Mozno da je le se eden, ki se od tega razlikuje le v pasu.

Moonwatch vzdevek pa ima zato, ker je od trenutno dobavljivih (novih) Speedmasterjev se najbolj podoben modelu Speedmasterja, ki je bil na luni. Ce bo kdaj dobil naslednika, bo naslednik zagotovo ohranjal njegove poglavitne lastnosti, med katerimi sta tudi plexi steklo in rocno navijanje.

Drugace pa cestitke za nakup.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Kopirano iz Minutka.si:

Professional Moonwatch
Ref : 311.30.44.50.01.002
Funkcije : ure, minute, male sekunde, datum, chronograph
Pas : plemenito jeklo
Ohišje : plemenito jeklo
Številčnica : črna
Steklo : safirno steklo
Luneta : tahimetrska skala
Mehanizem : avtomatski Co-Axial, Omega kaliber 3313, 37 kamnov, 28.800 a/h, COSC
Premer / višina : 44,35 mm / 13,9 mm
Tesnjenje : 100 m
Cena : 4200 € (stara cena)

Saj v bistvu sploh ni važno, ali je ali ni moonwatch.
Žal mi je edino, da nisem kupil 321.10.44.50.01.001, nisem je prej opazil.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Na strani
http://www.omegawatches.com/customer-service/faq#faq-12
pravijo:

Which Speedmaster is the original Moon Watch?

The Speedmaster Professional with reference number 3570.50.00 is the original Moon Watch. This model is made of stainless steel on a stainless steel bracelet, fitted with a black dial and a hesalite crystal. It is waterproof to 30 metres/100 feet and is equipped with the calibre 1861 manual-winding movement.

Bi se pa dalo tudi okrog tega debatirat. Na luni so bile le ure s kalibrom 321. Prva naj bi bila na luni z Buzz Aldrinom ref. 145.012 ali 105.012 - tocno se ne ve, ker so jo kasneje ukradli. V tistem casu so astronavti nosili tudi ref. 105.003 (npr. Ed White, ki je zgorel v kapsuli pri testiranju), Walter Schirra je imel se starejso, itd.
Kasneje so v vesolje nosili 145.022 (kaliber 861), dandanes pa se uporablja trenutni moonwatch, to je 3570.50.00 (kaliber 1861).

Ta je moja 3570.50.00
cool-1.gif

121566-Speedmaster_2a.jpg

Vazno, da je ura tebi vsec
smile-1.gif

321.10.44.50.01.001 je pa iz serije Board Arrow.

Nazadnje urejeno:

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Vazno, da je ura tebi vsec Gotovo bos z njo zadovoljen
321.10.44.50.01.001 je pa iz serije Board Arrow.

Seveda, da mi je ura všeč in sem zadovoljen z nakupom. Uro sem si kupil res po dolgem času. 321.10.44.50.01.001 mi mogoče vizuelno bolj "pade", vem, da je iz serije Board Arrow. Občasno pa še vedno nataknem Omego Flightmaster kal. 910, kupljena 1974 (ta mi je pa še vedno naj naj, ura še dela, le vode ne tesni več).
1102868-IMAG0016.jpg

Priponke

• 1102868-IMAG0016.jpg
    1102868-IMAG0016.jpg
    44,5 KB · Ogledi: 273
Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.