Urbana

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-372
113
zdej se lahko s primestnim busom vozimo na urbano, pa me zanima, kako avtomat ve koliko ti mora dol odbit, če recimo ne gre gor/dol na končnih postajah, pač pa nekje vmes? začetna pa končna sta recimo vrhnika in lj, če grem dol na logu je cena vozovnice nižja...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Znotraj kroga enotne tarife (1,2 ojra) je itak vseno kje greš gor/dol, od tam naprej pa ti šofer/sprevodnik udari cifro. Seveda poveš destinacijo ob vstopu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-372
113
aha. torej mora šofer nastavit tarifo. Ok, ker do sedaj so vsi šoferji samo skomigali z rameni, kao da nič ne vejo o tem...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Tako je. Če avtobus nima ustrezne opreme pa ti šofer zaračuna dinar od zadnje postaje znotraj kroga mestne urbane do tvoje destinacije. Torej plačaš kombinirano urbana (1,2 €) plus dodatno v bankovcih ali kovancih. Tako vsaj delajo na grosupeljčanu. Se pa fantje na začetku lovijo
grims-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
a lahko dvakrat potegnes urbano in tako spravis dva na eno urbano na mestni bus? V bistvu me zanima ali voznika sploh briga ali imas ti kej dnarja na urbani, ce je prazna ali kaj zapiska ali to kontrolirajo samo tisti kontrolniki ki hodijo po busih?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Šoferju moraš to PREJ povedat da nekaj pritisne, nato pa "štemplaš". Mislim pa, da prestopat tvoj sopotnik ne sme več.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Kaj pa naprimer če greš iz Črnuč v Grosuplje? Kdaj moraš povedat, da greš do Grosuplja, ko si na 6-ki, al ko prideš na 3-ko?

Mel sem že podobne scene, npr. nisem vedel, da ko se dva peljeta na eno urbano, je zadost da to poveš samo prvemu šoferju, da to ustrezno odčita. Potem lahko presedaš po mili volji, in ti ni treba skoz ponavljat da sta dva. Ker če na naslednjem presedanju rečeš 2x, ti bo zopet keš dol pobralo.