UPS APC zamenjava baterije?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A bi šlo priklopit avtomobilsko?

45 Ah stane že od 50 EUR dalje.

Bi šlo ja, samo avtomobilskih akumulatorjev ni priporočljivo imeti v zaprtih prostorih, ker niso neprodušno zaprti.
Če pa ga prestaviš v prostor, ki je zračen pa ni problema
wink-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Avtomobilski akumulatorji, ko so prazni, potegnejo veliko štroma pri polnjenju.
Poceni UPS-ji nimajo dobro dimenzionirano regulacijo polnilnega toka, ali jo sploh nimajo.
Pri polnjenju takšnega akuja, bi se znali preobremeniti, in narediti crkot
ne-ne-1.gif

Včasih sem polnil avtomobilski aku z vsmernikom domače izdelave, ki ima krmiljeno tokovno omejitev.
Pri polnilnem toku 1A, se krmilna enota tako segreje, da se ne smem dotakniti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pa se niso narejeni za globoko ispraznjenje, tako da ne bodo prav dolgo ziveli, ce bo UPS vsakic delal do konca. Ce bi jih uporabljal samo toliko, da se racunalnik ugasne, bi najbrz ziveli precej dlje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A bi šlo priklopit avtomobilsko?

45 Ah stane že od 50 EUR dalje.

Ne bo polnilo, tok polnjenja je pri teh rečeh zelo majhen. Lahko pa uporabiš zunanji polnilec in v primeru izpada vežeš accu na UPS!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Evo včeraj so bile težave z omrežjem in je spet 2x zmanjkalo elektrike in je računalnik takoj v sekundi dol ugasnil... Ni pa UPC niti nič piskal. Enostavno se je iMac dol ugasnil.

http://www.mimovrste.com/artik...s-1200-va-pp121

Tega sem jaz tudi gledal in se mi zdi dober nakup! Fino je to da ima USB povezavo in da lahko na PCju nastaviš da takoj ko zmanjka štroma da naj dol ugasne! Kaj misliš kakšne kvalitete akkuji so tukaj notri? Kajti če to drži samo 2 leti potem se nakup ne izplača...

Lp

Jst imam dva poceni sweexa, 500 in 600 VA ... mislim da sem prvemu po 3 letih menjal baterijo je bil pa res precej "uporabljen". Drugi je star kako leto in ne morem komentirat. Mi pa odkar imam na enega prikjučeno ADSL+tel. centralo ni še nikoli crknil ADSL modem, prej so pa bili vedno problemi (imam tudi tel. kabel potegnjen čez UPS oz. tisto zaščito ki je temu namenjena)!
cheer.gif