uporaben za navigacijo?

swenswen

Zelenc'
24. maj 2008
8
0
1
Pozdravljeni!

imam star dlančnik HP ipaq1710
redface-1.gif
in me zanima je na njega mogoče naložiti navigacijo?bi delovala? Zavedam se da še nima vgrajenega GPS sprejemnika in se ga kupi posebej, pa bo na tem dlančniku deloval?Kaj vse bi še potreboval?

Hvala za pomoč!
nahrung002.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
seveda je možno rabiš samo zunanji gps, ki deluje preko Bluetootha in program, kakšen Garmin XT ali tomtom, IGO, Miomap ipd.. in seveda dosti veliko kartico za mape ipd..

lp

swenswen

Zelenc'
24. maj 2008
8
0
1
Hm omenil si da bi delovalo prek Bluetootha, ampak ta dlančnik ga sploh nima ima le IR.
Je mogoče kako drugače?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sd gps modul je možno uporabit, samo bi blo fajn prej preizkusit.
Nastane pa potem problem pri kartah kam jih dati sd je zaseden? Koliko internega spomina ima dlančnik, da bi notri naložu.
program iGO My Way 2006 Plus zasede 10mb(samo slovenščina,brez ostalih jezikov) + da bi dal samo slovenijo gor 3.1mb,hrvaška 6mb...

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Če imaš samo 25M RAM-a potem pozabi na vse skupaj. Jaz sem imel prej rx1950 z 32M in je navigacija delovala bolj slabo. Že sam WM 5 za delovanje rabi nekje 20M, vsi navigacijski programi pa vsaj 10M in več. Edini, ki je sploh deloval je bil iGo, ko sem probal z Garmin XT, mi je ob zagonu javil, da ni dovolj delovnega spomina in da se ne more zagnati. Sicer je iGo delal približno 45min do 1 ure, potem pa je vse skupaj zablokiralo, posebej takrat, ko sem vozil po kakem mestu in je nenehno računal in dajal napotke o ruti. Kajti po zagonu navigacije je ostalo na voljo le 2M RAM-a v idealnem primeru. Priporočam, da nabaviš kako novo zadevo ali pa vsaj zmogljivejšo rabljeno, razmisli tudi o GSM-mu kateri podpira navigacijo(N95 ipd.), saj imaš tako navigacijo vedno pri sebi.

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Nabavi ali Haicom2 .
Dotični dlančnik se je kot eden prvih prodajal v kompletu s Tomtom kartami in žično GPS miško, tako, da bi navigacija morala delovati.

lp

swenswen

Zelenc'
24. maj 2008
8
0
1
Zanimivo!
Potem če kupim Haicom 1 ter z neta naložim karte ter navigacijski program bi moralo delovati?
Všeč mi je ker imaš potem na SD lahko karto in ne v internem spominu.Potem ostaja le še vprašanje če bo 25 MB rama dovolj za pogon navigacijskega programa-kateri programi pa so najmanj požrešni in imajo zadovoljive karte?

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Jaz uporabljam iGo8 in Miomap 3.3-oba normalno inštaliram in potem inštalacijski folder iz dlančnika premaknem na sd kartico in z nje ju tudi startam.

lp

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
@matejdro:za starejšo verzijo je samo 3,1mb novejša pa tudi nima kaj veliko več.... majhna je ta naša slovenij:)

@swenswen: najprej si nalož Igo ali Miomap in preveri če ti zadeva deluje(vklopiš program in se malo poigraj z nastavitvami, simulacijo..)

swenswen

Zelenc'
24. maj 2008
8
0
1
Oprostite za moja nadležna vprašanja toda kje bi lahko dobil te programe, da jih sprobam če bo delovalo.Sem gledal na netu pa ne najdem kakšnega linka kjer bi lahko zdownloadov.Ima kdo link lahko mi pošlje tudi na mail.

Hvala za trud!!!

swenswen

Zelenc'
24. maj 2008
8
0
1
Naložil sem miomap, vendar je neka romunska karta.Ima kdo slovensko, ki bi mi jo lahko poslal?
Drugače pa dela, nič zatikanja,.....,res je pa da sem probal brez GPS sprejemnika.