Upad cerkvenih porok, krstov itd.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Bojim se mujotov
hysterical-1.gif

Jp res, takooo me je strah. Že letim po odrešenje za cerkveni zid
grin1.gif

P.S. Srednji in visoki sloj Kitajcev, ki hodi po svetu, se poserje na krščanstvo. Mlade pa sploh bk za katerokoli verstvo. Za razliko od tebe se jaz kdaj tudi kaj pomenim z njimi
wink-1.gif

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
141
32
28
spufana država
Mene pa zanima, kako se da izpisat iz te pedofilske organizacije!
V to vero sem vstopil neprostovoljno, ko so me starši peljali h krstu. Pri starosti 1 meseca se še nisem znal buniti. Odraščal sem v lepem socializmu, kjer je bilo za vse dovolj...župniki so živeli skromno od dobrote ljudi v fari, saj so jim komunisti postrigli krila - KAR JE TUDI PRAV
evil.gif
.

Prišel je čas osamosvojitve, kapitalizma in divje denacionalizacije - takrat pa so ti cerkveni izmečki dobili oblast
13.gif
!!!
Zaradi pohlepa po denacionaliziranimi dobrinami so ti cerkveni pedofilski prasci uničili lesno industrijo, marsikje prepovedali dostope in s tem oslabili turizem
10.gif
.

Navsezadnje ti prasci, ob vsem nakradenem premoženju, zlatu, naravnih bogastvih, gozdovih, pričakujejo še da jim bo narod vse plačeval - ogrevanje, obnove pedofilskih objektov.....
uf-1.gif
.

RAVNO ZATO ME ZANIMA - KAKŠEN JE POSTOPEK DA SE IZPIŠEM IZ TE MAFIJSKO PEDOFILSKE ORGANIZACIJE!!!
aplauz.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.394
5.669
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Mogoče boš uvidel, da ljudje (neverniki, ateisti) nismo apriori proti veri kot sami, s katero v osnovi ni čisto nič narobe, a vsiljevanje njenih institucij in teptanje vsega, kar bi naj njihova vera predstavljala - ob takih pa ti gre na bruhanje.

Jaz sem veren...ampak ne v cerkvenem smislu...v cerkvi sem najvecx kot turist...poroke...pogrebi

Ampak da bi imel pa takrat obcutek da me kdorkol sili v karkol pa ne.... Je pa res da mam 100kg pa 183cm
tongue-1.gif

Ampak lej... Recimo ko me Alkoholik sili z Heinekenom ker ma rdečo zvezdo... Al pa Unionom ker ma rdečo embalažo se me ne boji... Niti se jaz njega pa ceprav z kombajnom podira marele po lokalnih kafanah
grin1.gif

Tud posiljenega se ne počutim... Čeprav mi je komunizem zadnja vera katero bi poslušal
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ne gre za to, da bi tebe kdo direktno kaj silil, ko si v cerkvi. motode delovanja RKC (ali ostalih religij, da ne bo kdo kaj prikrajšan) so bolj prefinjene. naslednjič ko boš na kaki cerkveni poroki, pozorno poslušaj župnika. malo bo leporečil o zakonu, dolžnostih, obveznostih, vmes pa citiral iz biblije. in ljudje bodo ponavljali za njim. ko imaš enkrat ljudi naučene, da ponavljajo za tabo, pa ni več težko z njimi manipulirati, posledično pa vplivati na javno mnenje, sprejemanje zakonov, volitve, premoženje ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

RAVNO ZATO ME ZANIMA - KAKŠEN JE POSTOPEK DA SE IZPIŠEM IZ TE MAFIJSKO PEDOFILSKE ORGANIZACIJE!!!
aplauz.gif
zakaj bi se izpisoval od kjerkoli? živi svoje življenje, brigaj se zase. manj se boš obremenjeval s tem, dlje boš živel

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
Greš tja, kjer si bil krščen in rečeš župniku za izpis

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
Krst je neizbrisno znamenje, vpisal te je Bog, dobil si zakranent, tudi če te župnik iz knjige zradira ali knjigo zažge, še naprej ostajaš član. Ne vem pa kako bi te Bog izpisal? Lahko sicer enostavno ignoriraš vse skup, ampak ne sodni dan ti bo najbrž žal, ko te bodo poslali v pekel.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
Krst je neizbrisno znamenje, vpisal te je Bog, dobil si zakranent, tudi če te župnik iz knjige zradira ali knjigo zažge, še naprej ostajaš član. Ne vem pa kako bi te Bog izpisal? Lahko sicer enostavno ignoriraš vse skup, ampak ne sodni dan ti bo najbrž žal, ko te bodo poslali v pekel.
evil.gif
confused-1.gif

Boga ni, torej ni problema. Kaj si mislijo/te o tem verujoči, me bk.
Si pa izbrisan iz bukl, torej ima cerkev registreranega enega vernika manj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
zakaj bi se izpisoval od kjerkoli? živi svoje življenje, brigaj se zase. manj se boš obremenjeval s tem, dlje boš živel
Se strinjam
Pa da se ne bi slučajno med kakšne fuzbalerje vpisal (ali pa svoje otroke). Ker tam je šele.mafija (stave...) In pedofilija (Chelsea pred kratkim....). Boš iz dežja šel.pod kap. Da ne govorim o tem kakšne plače imajo predsedniki klubov kakšne pa.skofje.
Kdo pa je zjebal lesno industrijo v Sloveniji binpa se dalo pisat.
Sicer pa nimam občutka da bi jo kdo zjebal.
Uprava in nadzorni svet podjetja slovenski gozdovi d.o.o. imajo dobre place in nagrade. (Sosednja tema)

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zato ker nisi dosleden, bojiš se mujotov in na koncu bo tak pepček " ateistični " postal pravi musliman!

Kitajci pa prav v mestih in to srednji in visoki sloj iščejo vero v Krščanstvu!
verni bo veliko prej zamenjal vero kot ateist postal vernik. kako misliš da so so velike religije širili. res misliš da je bilo 500, 1000, 1500 let nazaj 90% ateistov ki so čez noč postali verniki? ne, samo spreobrnili so se. itak spreobrnjence ponavadi "pametna" religija najbolj hvali.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
evil.gif
je bilo enkrat po televizijo to. in je rekel župnik da ni problema da zbrišejo samo potem zgubiš "ugidnosti"
stupid-1.gif
ampak ostanejo ti pa dolžnosti... menda so ugodnosti da... ne vem točno kaj so ugodnosti.

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
141
32
28
spufana država
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ne gre za to, da bi tebe kdo direktno kaj silil, ko si v cerkvi. motode delovanja RKC (ali ostalih religij, da ne bo kdo kaj prikrajšan) so bolj prefinjene. naslednjič ko boš na kaki cerkveni poroki, pozorno poslušaj župnika. malo bo leporečil o zakonu, dolžnostih, obveznostih, vmes pa citiral iz biblije. in ljudje bodo ponavljali za njim. ko imaš enkrat ljudi naučene, da ponavljajo za tabo, pa ni več težko z njimi manipulirati, posledično pa vplivati na javno mnenje, sprejemanje zakonov, volitve, premoženje ...

SE POPOLNOMA STRINJAM!!!
467716-post_slo.gif

Žalosti me le to, da je leta 2016, kmalu 2017, narod tako zablojen in z opranimi možgani verjame v te pravljice.

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
141
32
28
spufana država
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik fonza12 pravi:

aplauz.gif
evil.gif

Pa kaj je tebi, ali imaš tuberkulozo, ali povišano vročino, ali si brez možganov in lastne pameti
stupid-1.gif
.

Verjamem, da nekaj je nad nami, temu se lahko reče bog, narava, drevo ,kamen, voda..... skratka živimo v naravi, katero bi morali varovati in jo častiti tako, da bi jo varovali, ne pa uničevali! Za to ne rabiš ne krsta, birme, poroke.... vsaka čast tistim, ki so sposobni in lahko živijo z naravo.
RKC in ostale vere pa delujejo po principu kapitalizma. Ljudem operejo možgane, jih izkoriščajo in od njih pridobivajo premoženje...zato se tudi kopajo v zlatu, kipih... ZAVEDAJTE SE DA V CERKVI NI BOGA, NARAVE, JE PA KUP POKVARJENCEV!!! ZARADI TEGA JAZ TJA NE PRESTOPIM VEČ!!!

ZA NAS BI MORALO BITI ZLATO IN BOG NARAVA!!!
srce-1.gif

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika

Postopek izstopa
Postopek izstopa iz katoliške cerkve

Kdor želi izstopiti iz RKC, naj pošlje (priporočeno) župniji, kjer je bil krščen, izstopno izjavo oz. dopis, da izstopa iz katoliške cerkve. Zahteva naj tudi, da se mu izda potrdilo, da je izstopil iz cerkve. Dopis, da izstopa lahko pošlje tudi krajevnemu škofu, ki o tem obvesti župnika župnije krsta. Če župnik noče izdati potrdila o izstopu, naj piše na škofijo in zahteva, da se njegov izstop vpiše v ustrezne cerkvene knjige in o tem izda potrdilo. Če še to ne bo uspešno, naj poišče pomoč strokovne osebe.

Opozorilo: Če škof izda potrdilo o izstopu iz cerkve, je dobro preveriti, ali je krajevni župnik izstop res vpisal v krstno knjigo. Zgodilo se namreč je že, da izstop v župniji krsta sploh ni bil vpisan v krstno knjigo kljub zagotovilu škofa.

Še eno opozorilo: Mnogi župnije oz. škofije po novem zahtevajo, da je na izstopni izjavi od notarja overjen podpis, če se izstopna izjava pošlje po pošti ali pa zahtevajo, da se izstopnik osebno zglasi v župniji oz. škofiji, pri čemer si celo lastijo pravico do vpogleda v osebni dokument.

Namig: Če ste pisno izstopno izjavo prinesli v župnijo oz. tam podali ustno izjavo o izstopu iz cerkve, je dobro, da od duhovnika zahtevate, da pred vami vpiše izstop v krstno knjigo in vam izda o tem potrdilo. Tako vam kasneje ne bo potrebno preverjati ali je duhovnik res vpisal vaš izstop v krstno knjigo, če boste v dvomih o tem. Nekateri namreč so.

Pišite nam, kakšne izkušnje imate z izstopom iz cerkve.

Brezplačno pravno ustno svetovanje v zvezi z izstopom iz katoliške cerkve lahko dobite na telefonu 031/284 643.

Iz tiskovnega sporočila Slovenske škofovske konference (10.11.2004):
Iz katoliške Cerkve je mogoče formalno izstopiti, vendar notranja zakramentalna vez ostane, ker je zakrament krsta v skladu z učenjem Cerkve neizbrisno znamenje (prim ZCP kan. 849). Kdor iz Katoliške cerkve formalno izstopi, ni več subjekt pravic v skladu z določili Zakonika cerkvenega prava, hkrati pa ga vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni, razen kanonične oblike poroke. (dr. Andrej Saje, tiskovni predstavnik SŠK)
Po nauku Katoliške cerkve torej oseba, ki izstopi iz te cerkve, ostane brez pravic, še vedno pa jo vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni. Po cerkvenem mnenju v bistvu torej sploh ni izstopa, saj mora biti izstop celovit in ne samo formalen. To pa je v nasprotju z 41. členom ustave, ki garantira vsakomur svobodo vesti. Nerazumljivo je, da nekdo izstopi iz neke organizacija, pa ima še vedno dolžnosti do te organizacije. Ali ne gre pri tem za neke vrste suženjstvo?

veselo na delo, svetujem ti da se prepišeš v jehovsko druščino, tam se boš odrekel še premoženja in izstop ni možen!

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
141
32
28
spufana država
Citat:
Uporabnik retro pravi:

veselo na delo, svetujem ti da se prepišeš v jehovsko druščino, tam se boš odrekel še premoženja in izstop ni možen!

Brez skrbi tudi jehoci niso nič boljši!!!
stupid-1.gif
Vse vere so ena sama velika zabloda!!!
Na žalost je v tem času še veliko premalo ljudi, ki znajo razmišljat s svojo pametjo!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz
mi je glih padel na pamet bivši predsednik zda Bush ml. in njegovo opletanje z bogom..Obama in Trump ga nimata skoz na jeziku, ali se motim..?