Umwelt Zone v Nemčiji

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Rdeca je najslabsa... s tem prakticno ne mores niti v sirsi del centra
smile-1.gif

So pa take table:

luckydesigner_398583.jpg
Rat-streitet-ueber-Umweltzone-in-Hannover_ArtikelQuerKlein.jpg

70772867_1665dc3bfe.jpg

Najbolje, ce si nabavis tako, pa svojo registrsko napises gor
smile-1.gif

umweltplakette.gif

2584760959_2f105046ce.jpg

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kazen je 40€ ... dosedaj se nisem bil v Nemciji s svojim avtom... na drugem pa nismo imeli nalepke... Pa smo se vozili v Hannovru cel teden... pa se dva dni v Berlinu
smile-1.gif
... tudi skozi center ...

Glede bencina pa ne vem... Smo ponavadi z dizlom
smile-1.gif
... Vem, da je nek E10, ki ga ne prebavljajo vsi avtomobili... To naj bi se pri proizvajalcu svojega avtomobila pozanimal, ce lahko tankas cenejsi E10 (kao neka mesanica bio goriva) ... E5 je navaden bencin...tako kot pri nas...

E5 ima do 5% etanola
E10 ima do 10% etalnola

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vem, vem kako zgleda, sem bil na CeBitu 2011, ampak z avtobusom ... bolj me je zanimalo, če ima kdo zanesljive informacije, kaj se v tem primeru zgodi ter predvsem kako nadzorujejo ustreznost (ne prisotnost) teh nalepk.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Ja, sem si ravno na Google Maps nagledal enega Händlerja v Hilden - blizu moje poti.
Malo pa mi je čudno, da lahko ista zadeva stane vse od 2 do 20€
sprasujem se.gif

Ma, vidim da bo že nekak s temi flikami
smile-1.gif

Najlepša hvala vsem za hitro razjasnitev okoliščin te zadeve!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Strafen die ohne Umweltplakette drohen

Die Strafe bei Nichtbeachtung beträgt 40 Euro und 1 Punkt in Flensburg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Ja, sem si ravno na Google Maps nagledal enega Händlerja v Hilden - blizu moje poti.
Malo pa mi je čudno, da lahko ista zadeva stane vse od 2 do 20€
sprasujem se.gif

Ma, vidim da bo že nekak s temi flikami
smile-1.gif

Najlepša hvala vsem za hitro razjasnitev okoliščin te zadeve!

Cene so razlicne, ker so to pac podjetja, ki delajo za svoj zep ...
smile-1.gif
... Niso izbrana s strani drzave... in tudi cene niso dolocene s strani drzave...

Se nekaj smesnih
smile-1.gif

20110316-t6bjp46h7e8je62njst7h3h85g.jpg
20110316-gythaar43wumm17dq8nniia7yf.jpg
20110316-8sieicsf1n9e6h51jnrwkddks7.jpg

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik pep pravi:
Prihodnji teden potujem v Nemčijo - Köln/Düsseldorf.
Nekako je do mene prišla informacija, da se tam zdaj grejo neke finte z "Umwelt Zone" in nalepko, ki jo mora vozilo imeti za vstop v center mesta.
A mi lahko lepo prosim nekdo razloži, kako in kaj je s tem. Ne bi namreč rad kar tako mimogrede fasal kazni tako za brez veze, ker nimam neke nalepke...
V Düsseldorf grem zagotovo z avtom v center in bom z njim tam cca. 2 dni.
Za vse konstruktivne odgovore se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Celotne teme nisem prebral. Jaz sem si nalepko kupil lani, ko sem sel v Koln. Morem povedat, da sem dobil info o njej kasno, narocil sem jo iz nemcije in je seveda pravocasno NISEM dobil
smile-1.gif

Sem pa BP sel v vse cone in v centru pustil avto - nobene kazni. Sicer je kazen 40 eur
smile-1.gif

No, sedaj jo pa vzamem vsakic, ko grem v Nemcijo
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A greš na IDS?
smile-1.gif

Pa Koln se da spodobno spanje najt razen, če je ca. 30 eur na noč preveč.
smile-1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Prejšnji teden v Nemčiji smo za tole povprašali na pumpi in dobili odgovor, da zahtevajo nalepko samo od domačinov, za tujce pa ni potrebna. Ali to drži ali ne ne vem, nas ni nihče preverjal (Stuttgart).

Glede bencina, avto ni delal težav z 10% vsebnostjo etanola
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Ja, IDS bo...
Sem v MB, tak da po tisto fliko v LJ ne bom hodil
wink-1.gif

Bom pa vsekakor nekje po poti to zadevo kupil - če imajo to res na TÜV...
Za informacijo o spodobnem spanju za ta denar bi se priporočal, ker na booking.com so se konec januarja cifre sukale bližje 10 kratniku tvoje številke.

matevzm

Zelenc'
9. sep 2007
8
1
3
Citat:
Uporabnik pep pravi:
A je morda komu kaj znano, kaj se zdaj grejo Nemci z bencinom:
http://www.adac.de/infotestrat/adac-im-einsatz/motorwelt/E10Teuer.aspx
Jebeštrga, na koncu sploh ne bom vedel, kaj naj tankam - kaj od teh E5, E5 E?? je torej 95 oktanski bencin!?

E10 pomeni da je primesano do 10% bioetanola. Pri obicajnem bencinu ga je do 5%.
Cisto vsi avti niso primerni za to, so pa online liste avtomobilov, ki to lahko tankajo (vecino novejsih). Na
http://www.dat.de/products/products_printed/e10.page
so povezave in tudi PDF s pregledom po znamkah.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Zanimivo je da ma renault potrjene vse turbomotorje medtem ko noben drug proizvajalc nima dovoljenga tankanja v turbača. A ne zvišuje etanol oktanskega števila?

matevzm

Zelenc'
9. sep 2007
8
1
3
Citat:
Uporabnik Dr.Rugelj pravi:
Zanimivo je da ma renault potrjene vse turbomotorje medtem ko noben drug proizvajalc nima dovoljenga tankanja v turbača. A ne zvišuje etanol oktanskega števila?

Jaz te izjave ne najdem v spisku na dat strani.

Na spisku pise da so za E10 primerni vsi Renaulti od leta 1997, ki imajo vsaj Euro2, razen Megane 1 2.0 motorja 2.0 turbo motorja iz let 2000-2002.
In podobno je pri ostalih proizvajalcih, vecinoma je dovoljen E10, razen izjem. Recimo pri Audiju niso primerni nekateri modeli 1.6 FSI in 2.0 FSI v obdobju 2002-2004. Kar pomeni da so vsi Audi turbo motorji ok.

Zgleda da problem E10 ni v oktanskem stevilu, temvec v agresivnosti do aluminija, primerna morajo biti tudi tesnila in cevi:
http://www.adac.de/infotestrat...aspx?tabid=tab3

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Torej - če sem vas že vse skupaj zbobnal, da ste mi svetovali, se spodobi, da zadevo zaključim z zahvalo
smile-1.gif

Včeraj sem se končno primajal nazaj.
Zadeva je sledeča:

Umwelt nalepko sem dobil za 5,5€ pri TÜV. Preden sem šel, sem kratko malo v Google Maps vpisal TÜV Düsseldorf in našel eno poslovalnico zelo blizu moji načrtovani poti. Ustavil sem se tam in v par minutah že šibal naprej z (meni grdo) zeleno nalepko. S seboj sem imel homologacijski dokument, s katerega so prepisali vse sorte.

Glede bencina pa je tako:
Eni imajo E5 in E10, pa sem ugotovil, da je ponekod bila cena celo enaka (WTF?). Nazaj grede sem na ARALU tankal kar 95 (pa je bilo ceneje kot E10 gor grede) - ni bilo ne duha ne sluha o E5 ali E10. Glede prenašanja E10 s strani avtmobila pa sem pisal email kar direktno na OPEL in od njih dobil odgovor, da v bistvu njihovi avtomobili so za E10, razen enega 2.2 motorja, tako da sem mojemu 1.8 brez problema smel dati E10.

Hvala vsem, ki ste dali svoje konstruktivne prispevke!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
A ima kdo kej novih info? Grem v Koln,.... spim zelo zelo zraven obvoznice (za katero menda ni treba nalepke),.....

V bisvtu me zanima, če res ne rabis za obvoznico nalepko...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Nekaj let nazaj sem se vozil okoli Stuttgarta, tudi po manjših mestih, pa so večinoma bile table za omejitev. (Nalepke) Manjša mesta vse tri barve, Stuttgart mislim da je bilo sam še zelena in rumena ... Kontrole nisem opazil nikjer ..nalepko sem nabavil na AMZS. (10€ za člane) Kopirali so prometno in homologacijo ... velja pa dokler je nalepljena na avtu ...

Letos sem bil s kamperjem v Ulmu, prespali znotraj Umwelt cone, brez nalepke .. kakšne kontrole na srečo nisem opazil
smile-1.gif

Kupiš nalepko pa je ...lahko voziš povsod brez skrbi ... pa še časovno ni omejena ... Edino veliko ljudi me je potem doma vprašalo če sem avto uvozil iz nemčije
smile-1.gif

1861583-1.jpg

Priponke

• 1861583-1.jpg
    1861583-1.jpg
    27 KB · Ogledi: 329