Umrl Mitja Ribičič

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kakšne tuje države? a si se ti rodil in živel v afriki?
17758-icon_confused.gif
Ni bila Slovenija del Juge?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:to si ti misliš. samo prave moraš poznati in jim na dušo pihati. trupla niso obvezna
Saj sem dal "trupla" v narekovaj. Marsikaj moraš storiti, da se hitro vzpneš in čez marsikoga moraš stopiti. Načinov pa je gotovo več.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
17758-icon_confused.gif
Potem pa naj bo žalna seja v Jugi. Kot je bila v Venezueli ali S. Koreji.

PS- jaz sem se rodil v Sloveniji in še vedno živim v njej. Ker smo sedaj v EU ne govorim, da sem se rodil v EU in da živim v EU.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Ribičiču bolj ustrezna vzornika sta Felix Dzerzhinksy in Lavrentiy Beria.

Kdor ju ne pozna:

Lavrentiy Beria je bil sovjetski Himmler, med in po-vojni vodja NKVD, odogovoren za smrt miljonov židov, političnih ujetnikov in ljudi, ki so mu kakorkoli nasprotovali. Odgovoren je tudi za poboj v Katinskem gozdu, zaradi katerega poljaki še danes grdo gledajo ruse (po skupni konferenci med Gestapom in NKVD-jem je bilo 22.000 poljskih ujetnikov likvidiranih z strelom v glavo) in za čistke v rdeči armadi, zaradi katerih so se nemci še lažje sprehodili do moskve. Njegova specialnost je bila tudi da so njegove enote po moskvi nabirale mladoletnice, ki jih je nato brutalno posliljeval (ne govorimo o par primerih pač pa raje 100 ali več). Tiste manj zdržljive so nato zakopali na vrtu njegove vile (kasneje so tam našli precej kosti). Ker je bil prekrut tudi za ruse, ga je po stalinovi smrti maršal Žukov aretil in usmrtil z strelom v glavo.

Felis Dzerzhinksy, znan tudi kot železni (ali krvavi) felix, vodja in ustanvitelj ČeK-a, odgovoren za vsaj 250.000 likvidacij, vodja "čiščenja" po oktobrski revoluciji in ustanovitelj zapora Lubyanka, zloglasne mučilnice.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.057
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Po moje tudi.

Sicer pa poznam naslednike vsaj desetih iz seznama. Zadeva nima kaj dosti veze z domobranstvom (tiste so pospravili drugje), pač pa s tem da so se med vojno skrivali, niso hoteli dati partizanom vseh svojih pridelkov ali pa so bili samo poročeni z napačno žensko ali pa so imeli gostilno,ki si jo je kdo želel.

Gre za temno stran NOB (niti ne partizanstva, ker je zadeve večinoma izdajala jugoslovanska vojska) in prav bi bilo da nekdo odgovarja z imenom in priimkom.

Eden iz zgornjega seznama (eden od Trčkov) je imel recimo edini prekršek to, da se je med vojno skril. Bil je namreč plah fant in ni se mu šlo ne v italijansko ne v nemško ne v domobransko in tudi ne v partizansko vojsko. Večino časa se je skrival v eni jami nad domačo kmetijo v rovtah. Eni so vedli kje je, drugo so govorili da je v tej ali drugo vojski, kakorkoli že, po koncu vojne se je še kar skrival, saj so po tistih hibih "harale" eksekutorske enote. Nekar je po nekih kanalih zvedel d ase nima česa bati, saj ni bil v nobeni vojski (kar je bilo dokazljivo) niti ni kolaboriral s komerkoli in da se mora samo javiti v Logatec da da izjavo. Ker je vedel da je nedolžen je seveda šel in nikoli prišel nazaj. Po letu 91 se je izvedelo da naj bi bil odpeljan v Šentvid k zdaj umrlemu majorju, od tam pa pred zid.

Pri nas pa dobivajo odškodnine tisti, ki so se leta 91 skrili v tujo državo in jim ni nihče skrivil lasu na glavi.

Preberte še enkrat o Trčku, pa takih je veliko, kjer je ta major sodeloval. Sramota za Slovenijo da ga ni obsodila, seveda pa je sramota da je njegov naslednik tudi močno mešal štrene v Sloveniji in jih še!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.057
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ribičiču bolj ustrezna vzornika sta Felix Dzerzhinksy in Lavrentiy Beria.

Kdor ju ne pozna:

Lavrentiy Beria je bil sovjetski Himmler, med in po-vojni vodja NKVD, odogovoren za smrt miljonov židov, političnih ujetnikov in ljudi, ki so mu kakorkoli nasprotovali. Odgovoren je tudi za poboj v Katinskem gozdu, zaradi katerega poljaki še danes grdo gledajo ruse (po skupni konferenci med Gestapom in NKVD-jem je bilo 22.000 poljskih ujetnikov likvidiranih z strelom v glavo) in za čistke v rdeči armadi, zaradi katerih so se nemci še lažje sprehodili do moskve. Njegova specialnost je bila tudi da so njegove enote po moskvi nabirale mladoletnice, ki jih je nato brutalno posliljeval (ne govorimo o par primerih pač pa raje 100 ali več). Tiste manj zdržljive so nato zakopali na vrtu njegove vile (kasneje so tam našli precej kosti). Ker je bil prekrut tudi za ruse, ga je po stalinovi smrti maršal Žukov aretil in usmrtil z strelom v glavo.

Felis Dzerzhinksy, znan tudi kot železni (ali krvavi) felix, vodja in ustanvitelj ČeK-a, odgovoren za vsaj 250.000 likvidacij, vodja "čiščenja" po oktobrski revoluciji in ustanovitelj zapora Lubyanka, zloglasne mučilnice.

Tako je, OK bil je zraven pri pobijanju izdajalcev, toda zakaj je pobijal nedolže, otroke, ženske...? Sramota da se o njem sploh piše, upam da se cvre!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
17758-icon_confused.gif
Potem pa naj bo žalna seja v Jugi. Kot je bila v Venezueli ali S. Koreji.

PS- jaz sem se rodil v Sloveniji in še vedno živim v njej. Ker smo sedaj v EU ne govorim, da sem se rodil v EU in da živim v EU.

Kaj bomo pa storili s Francetom Prešernom, ki je bil rojen v Svetem rimskem cesarstvu?

Trubar?

itd....

Edit:

Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ribičič pa je bil zgolj drugi za Brozom.

hysterical-1.gif

Daj vzemi kako knjigo v roke.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne bo mu lahko, preveč jih je pospravil. Predvidevam da je težko odšel, ker je vedel kaj ga čaka,luči najbrž ni bilo, kaj gršega je videl

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ne bo mu lahko, preveč jih je pospravil. Predvidevam da je težko odšel, ker je vedel kaj ga čaka,luči najbrž ni bilo, kaj gršega je videl

Zaradi škofa Rožmana jih je sigurno umrlo več, pa mu nadevajo svetniški obroč; tako da....

sad

Guru
24. avg 2007
21.249
9.880
113
Ej, kapo dol, to je res novica dneva.
Zaradi takih lolekov, kot si ti (pa nima veze ali ste desni ali levi) je tudi situacija v Sloveniji še slabša kot pa bi lahko bila.
Namesto, da bi gledali v prihodnosti in se pogovarjali o tem, kako se izvleči iz tega dreka, je treba vsak dan odpirat teme o faking deljenju naroda, ki se je zgodil pred PAZI TO, JEBENIMI 70-imi leti. JEBENIMI 70-imi leti. A napišem še enkrat, da boste loleki morda dojeli: JEBENIMI 70-imi leti. . Sem prepričan, da skoraj noben, ki se greste te ''igrice'', nima pojma o čem se je šlo iz prve roke, saj takrat še v jajcih očeta niste bili.
Ampak seveda, pljuvat čez druge je lahko in je za to dovolj že ena sama celica pameti. Da bi se usmerili v prihodnost, za to je poleg nekaj jajc in razmišljanja, potrebnih nekaj več celic pameti, ki jih očitno ne premorete.

Zdej pa pljuvajte naprej.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
A ko se pojavi na TV en Stanovnik in naklada o temah izpred 70 let pa je vse okej? Tisto pa ne deli naroda

sad

Guru
24. avg 2007
21.249
9.880
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
A ko se pojavi na TV en Stanovnik in naklada o temah izpred 70 let pa je vse okej? Tisto pa ne deli naroda
Če bi vsi imeli VSE (in leve in desne), ki nakladajo o temah izpred 70-ih let za ene senilne starčke in jim ne bi obračali pozornosti, bi se to nehalo. S tem, ko jim (časopisi, vi na forumih, ob pivu) dajete pozornost, jih podžigate in zlivate bencin na ogenj. To je to, ampak za to pogruntat je treba imeti par celic v glavi, ne samo ene.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
sori, ne spomnim se najbolje...verjetno sem tudi spregledal ali pa pozabil na koga. Ampak kateri starčki na desni strani pa še nakladajo o teh stvareh? Resno vprašam nisem sarkastičen. Sprašujem po starčkih.

Jaz se najbolj spomnim Stanovnika, Božiča, Ribičiča, vsi trije skrajno rdeči možje. Mogoče še koga ampak mi zdajle ne pade na pamet. Aja mogoče Boris Pahor ampak on bolj sika proti fašistom.