Umetnija na cesti

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Jest sem obrnil sliko in se mi zdi, da je Reanult Laguna karavan - prejšnji model

Prav imaš, Laguna je, kater letnik pa pojma nimam.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Lahko, da bo tebi nekoč ratalo kaj takšnega. Jaz se ne bi smejal tuji nesreči, tudi če je nastala zaradi neumnosti.

Saj se mu ne smeji njemu direktno, prizor je pa vseeno smešen.
jebiga, vsakmu se zgodi kej, enkrat tako, enkrat drugače.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
a slike si že poslal na 24ur
grin1.gif

http://24ur.com/novice/slovenija/slovenijo-spet-pobelil-sneg.html

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zgleda trapasto, ampak ce malo pomislis, da te zacne bocno obracat, rukne v tisto goro snega potem tudi prevracanje ni dalec. Je tole veliko bolj verjetno kot pa da pristanes v sosedovem bazenu.
smile-1.gif

Ampak hitrost je za tak manever morala pa biti precej visja, kot je tam dovoljeno ...
grims-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Genau tako. Že jaz sem se peljal tam cca 40km/h v koloni, mogoče bi kvečjemu šel do 50, več pa ne, ker je sobotni interval v 'Fužinama' itak mem. Tale konkreten model je peljal pomoje krepko preko omejitve, zato pa je nastalo tako 'sranje'.

Je pa zanimivo, da se je ob njemu ustavilo še vsaj ene 5 voznikov (če ne še več), ki so mu pomagali (spodbudno skratka
zmaga.gif
). Dam kapo dol pred takimi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zgleda trapasto, ampak ce malo pomislis, da te zacne bocno obracat, rukne v tisto goro snega potem tudi prevracanje ni dalec. Je tole veliko bolj verjetno kot pa da pristanes v sosedovem bazenu.
smile-1.gif

Ampak hitrost je za tak manever morala pa biti precej visja, kot je tam dovoljeno ...
grims-1.gif

Za tole ne rabiš več kot enih 40, 50 na uro ... Če imaš smolo.
Če imaš srečo, se lahko popolnoma enako konča pri 140 ali 150 na uro.
Zato je iz 2 slik na glavo obrnjenega avta bedarija ocenjevat hitrost.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Bi se kar podpisal pod tole. Pa se 60 je tam omejitev, kar pa ni ravno pocasi, ko te zacne nosit sem in tja. Ze pri 20, 30, ko te odnese gres precej na siroko.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Potegni rocno in obrni volan pa da vidmo!
smile-1.gif
Ko tono pa pol nese po svoje se zna zgoditi marsikaj, po mojem skromnem mnenju.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ravno ta tona pa pol je problematicna... Ce bi slo za kaksnega Smarta ali kaksen drug lahek avto, bi se rekel, da se to da... Ce pa bi s takim avtom zategnil rocno in obrnil volan (sicer ne vem, zakaj bi to delal na ravni cesti
evil.gif

Probat pa ne grem...
evil.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno ta tona pa pol je problematicna... Ce bi slo za kaksnega Smarta ali kaksen drug lahek avto, bi se rekel, da se to da... Ce pa bi s takim avtom zategnil rocno in obrnil volan (sicer ne vem, zakaj bi to delal na ravni cesti
evil.gif

Probat pa ne grem...
evil.gif

Tako mojstrovino se da tudi pri manjših hitrostih izvest.

Kaj misliš koliko km/h bi to bilo ? 100km/h ? 200km/h ?

https://www.youtube.com/watch?v=os16l7oeFjE

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
ksz, jz nevem kako vi vozite da vas pri 40km/h odnaša kot da ste na ice rallyu, ker če nimaš ravno obeh rok levih, te nima kam odnašat pri omenjeni brzini, res pa da moraš imeti malce pameti v glavi in ne kar zavijat povprek in misliti da se bo avto enako obnašal kot na suhi cesti.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
ksz, jz nevem kako vi vozite da vas pri 40km/h odnaša kot da ste na ice rallyu, ker če nimaš ravno obeh rok levih, te nima kam odnašat pri omenjeni brzini, res pa da moraš imeti malce pameti v glavi in ne kar zavijat povprek in misliti da se bo avto enako obnašal kot na suhi cesti.

Preveč zakomplicirano za 70% voznikov na cesti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
ksz, jz nevem kako vi vozite da vas pri 40km/h odnaša kot da ste na ice rallyu,
Takih je ogromno, sem ravno prej gledal na parkingu, pa nikakor mu z zimskimi gumami ni uspelo priti čez 15 cm snega v rikverc. Pa eden stric je komaj v garažo spravil skozi 5 cm snega. Ne vem no, jaz nisem imel nikakršnih problemov prav nikjer. Samo nekateri so res antitalenti za sneg. No, ne samo nekateri, kar precej jih je.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ja vem, ker zdele ko sem se vozil do doma, sem spet srecal par izjemnih primerkov...med njimi tudi par pacientov za katere mislm da so imeli celo letne gume, potem pa rabil pol ure da se spelje od semaforja, do druge strani krizisca, ker mu itak vse koplje. Po zaloski pelje 20, po AC pa 40 ...pa čeprav se brez problema pelješ kulturno več, samo kot sem že rekel, je pa treba mel v glavi kaj lahko oziroma kaj ne smeš naredit..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pelješ že, ustaviš ne.

kot dober voznik bi lahko vedel, da ti ledena ploskev, ali kaj podobno trdega, če ga ujameš pod napašnim kotom obrne avto k bi reku keks. sam se ne štejem med materje, pa me je pred leti med porodnisnico in UKC v stotinki sekunde obnil pocez. sem zaprl cesto itd. ja, imel sem letne gume, vozil sem se fino fajn, ampak je v tistem trenutku, na tistem zvozenem in poledenelem snegu, levi sprednji bicikel padel v lukno, na leden asflat, in ravno takrat je zadnji desni hotel skoraj vzporedno zajahat na ploskev. kontra sili na dve kolesi in je bilo sam počez. stotinka sekunde.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tista fraza "letne gume" bi lahko dobila nekoliko več pozornosti v tvoji zgodbi.
grims-1.gif