Glede te cigu migu ... Ko sem se po nurnbergu vozil s kolesom v nedeljo, je bilo mesto polno turistov, ob gradu, ki je v samem mestu, pa je bilo po eni taki ulici nonstop polno "cigu migu" brenkačov. Črnci so na primer igrali na bobne ali kaj že so to, ko so z rokami tolkli po njih ... svetovni so bili! Drugače pa ostali so, tako kot pri nas, igrali na harmonike, kitare, pa tudi na frulice. sami neki revčki ali kaj so, pa noben od onih ni igral "pro" ... tam pač ni noben fehtal. Eni so imeli kufre odprte, notri pa polno kovancev, pri onih črncih sem celo petdesetaka videl notri, pa sem jim tudi sam dal 2 evra (kar je zame veliko).
Ni pa noben fehtal, da bi hodil od gledalca do gledalca.
Ampak tako, če pogledam te črnce ... res so bili zanimivi pa zabavni pa še odlično so igrali, ampak tako na hitro, kolikor sem videl, bi rekel, da so 200 evrov po tamalem pobasali. In če bi tako vsak vikend igral ... ne rabiš službe.
bili pa so trije.
V Belgiji v bruslju, tam pa so imeli en taki šotorček postavljen v krožnem, ki je bil kar velik krog, in tam notri so vrteli tako glasbo ... jaz pa sodelavec, ki sva bila čez cesto na pijači, sva crkavala od smeha kake pesmi so vrteli ... cel čas so se jokali ali kaj v mikrofon in samo jooooj jooooj jojojoj peli.
Ko sva šla nazaj, pa sva tako za finto šla pogledat kaj te delajo tam, da se jočejo ... in sami neki ... kako bi temu rekel, punkerji so bili tam. Ena mojih let je bila cela prebodena z nekimi pirsingi po faci, črne lase, oči s črno namazano, da si mislil, da klovna gledaš pred sabo. Copate pa je take imela, ki so verjetno imele 10cm debel podplat.
Sem slikal vse to, kar sem naštel, samo sem na žalost v belgiji takrat telefon zgubil.
Po mestih tako vrtijo samo "cigu migu" glasbo ...
Sem pa na Ptuju kakih 5 let nazaj videl enega invalida brez obeh nog, kako je igral harmoniko.
Treba je vedeti, da vsaj tričetrt ljudi proba na tak način priti do kakega denarja, da preživijo. Saj veste kako je danes s službami ... vse je v totalni pm ... denarja vedno manj, po štacunah pa vedno višje cene ...