Ulični "glasbeniki"

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Torej naslednjič vzamem prenosni radio, se vsedem poleg gostinskega lokala, zavrtim 3 štiklce na ves glas, da se ljudje ne morejo pogovarjati, vstanem in grem od mize do mize fehtat denar, kot perspektiven DJ
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Poskusit ni greh.
cool-1.gif

Kdor ne riskira, ne profitira.
cool-1.gif

Sreča pomaga hrabrim.
cool-1.gif

In kar je še teh motivacijskih floskul
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Glede te cigu migu ... Ko sem se po nurnbergu vozil s kolesom v nedeljo, je bilo mesto polno turistov, ob gradu, ki je v samem mestu, pa je bilo po eni taki ulici nonstop polno "cigu migu" brenkačov. Črnci so na primer igrali na bobne ali kaj že so to, ko so z rokami tolkli po njih ... svetovni so bili! Drugače pa ostali so, tako kot pri nas, igrali na harmonike, kitare, pa tudi na frulice. sami neki revčki ali kaj so, pa noben od onih ni igral "pro" ... tam pač ni noben fehtal. Eni so imeli kufre odprte, notri pa polno kovancev, pri onih črncih sem celo petdesetaka videl notri, pa sem jim tudi sam dal 2 evra (kar je zame veliko). :p Ni pa noben fehtal, da bi hodil od gledalca do gledalca.

Ampak tako, če pogledam te črnce ... res so bili zanimivi pa zabavni pa še odlično so igrali, ampak tako na hitro, kolikor sem videl, bi rekel, da so 200 evrov po tamalem pobasali. In če bi tako vsak vikend igral ... ne rabiš službe. :p bili pa so trije.

V Belgiji v bruslju, tam pa so imeli en taki šotorček postavljen v krožnem, ki je bil kar velik krog, in tam notri so vrteli tako glasbo ... jaz pa sodelavec, ki sva bila čez cesto na pijači, sva crkavala od smeha kake pesmi so vrteli ... cel čas so se jokali ali kaj v mikrofon in samo jooooj jooooj jojojoj peli.
smile-1.gif
Ko sva šla nazaj, pa sva tako za finto šla pogledat kaj te delajo tam, da se jočejo ... in sami neki ... kako bi temu rekel, punkerji so bili tam. Ena mojih let je bila cela prebodena z nekimi pirsingi po faci, črne lase, oči s črno namazano, da si mislil, da klovna gledaš pred sabo. Copate pa je take imela, ki so verjetno imele 10cm debel podplat.
Sem slikal vse to, kar sem naštel, samo sem na žalost v belgiji takrat telefon zgubil.

Po mestih tako vrtijo samo "cigu migu" glasbo ...

Sem pa na Ptuju kakih 5 let nazaj videl enega invalida brez obeh nog, kako je igral harmoniko.

Treba je vedeti, da vsaj tričetrt ljudi proba na tak način priti do kakega denarja, da preživijo. Saj veste kako je danes s službami ... vse je v totalni pm ... denarja vedno manj, po štacunah pa vedno višje cene ...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Eh, to ni nič.
crazy1.gif

Pojdi enkrat nekam v Srbijo ali Makedonijo, tam ti ta ciganski cigumigu tok dopizdi, ker ti špilajo direkt na uho, če ne daš nič, da ti še tri dni zvoni po ušesih
bonk.gif

Iz principa nisem dal nič, pa je njim prej sape zmanjkalo, kot meni bobničev
bonk.gif

Jebat ga, od Gorenjca ne dobiš €, pa če pluča skos trobento vn fukneš.
cool-1.gif

Zato pa imaš vseskozi izgovore, ko je treba dati za rundo
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
To tm ka je un bar Corso? Kdaj sta bla tam? Sredo dopoldne?

Tam sva bila ja, ampak v četrtek popoldne. Saj najbrž večkrat na dan naredijo obhod.
Kot sem rekel, ne motijo me glasbeniki, performerji, kdorkoli, ce izvajajo svojo točko na nekem mestu in imajomtam škatlo, klobuk, ali karkoli in jim ljudje zmečejo denar. Lani se spomnim nekega avstralca na prešercu, ki je žongliral, se reševal iz verig in ne vem kaj še. Na koncu je rekel hvala za aplavz, ampak ko bo šel nazaj v hotel in jim na recepciji zaploskal mu ne bodo hoteli dati sobe, tako da prosi za prispevke
hysterical-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Tazadnje se spomnim, da so cigoti prišli kar v Foculus.

Kelnarji namesto, da bi jih sfurali ven nič
bonk.gif
Na prostem OK... samo v privat gostnilno pa ne vem.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ampak tale si pa zasluzi kak €
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gToWQGedLHU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tale mojster je pa prakotično svetovno znan, oz vsaj evropsko. Ga srečaš na hrvaškem, v italiji, avstriji , na kakšnih koncertih...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.068
83
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ampak tale si pa zasluzi kak €
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gToWQGedLHU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tega sem pa po moje nazadnje videl na karlovem mostu v pragi
cheer.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Jaz redko zaidem v center LJ, grem rajši kam drugam, kjer mi ni treba poslušati tega skropucala od glasbe. Tudi mene fascinira, da ljudje uživajo ob tem ropotu trobentarjev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Ksz
Takoj ko začnejo igrati jih prekineš in vprašaš koliko moraš plačati da se odstranijo. Če ti povejo več kot stane pijača, plačaš pijačo, jo pustiš na mizi in rečeš natakarju za knjigo pritožb in odideš.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Natakar je ponavadi ''njihov'' in zato seveda ne bo storil nič, tudi če ga normalno prosiš, da uredi zadevo. Odvrnil bo v stilu, saj bodo hitro nehali ali pa saj bodo zatrobili le eno. In eno je eno preveč. To, da boš potem ti plačal pijačo in jo tam pustil ter odšel, to se ne bo nihče sekiral, kajti eden ni nobeden. V bistvu narediš teater ostalim gostom. Pri nas je nivo tovrstne kulture nizek ali ga sploh ni, mi imamo vedno več balkanske kulture. Vedno bolj se istovetimo s kulturo juga. Meni ta kultura ne odgovarja, ker je v stilu en čez drugega, skratka brez kulture:)
Poleg tega, ko gledam ljudi kako podpirajo to trobljenje na ušesa, me vedno prešine misel, da si izvajalci mislijo, lej te debilne Slovence, kako nam jedo iz rok. Bebčki brez hrbtenice.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Tista stara narkomanka na Čopovi je res svetovna.
Zjutraj, ko jo nekdo pripelje, jamra in teži: Pa daj, pomagaj....
Čez nekaj ur, ko že ima kakih 20, ali 30 evrov, pa dejansko z eno roko drži knjigo in jo bere, z drugo pa fehta.
Še nisem videl nikjer v svetu, da te "fehtar", ko fehta, ne pogleda v oči in te poskuša na ta način pripraviti do donacije.
Omenjena verjetno študira za izpit na fakulteti za tretje življensko obdobje...
bonk.gif

In ja, če dam, dam glasbeniku. Če se trudi.

Legenda pa je tudi tisti stari harmonikar, zraven Müllerja... Ta pa baje zna samo dve, ali tri.
hysterical-1.gif

Računajoč, da gredo ljudje naprej, ne pa, da štejejo, koliko jih zna...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sam kok more bit on že naveličan teh dveh komadov??

Nič bolj, kot kak učitelj, ki goni 20 let isti predmet.
Ali kot politik, ki laže državljanom 35 let, da bo bolje. In jih prepričuje, da je že bolje, da smo na dobri poti, da okrevamo....
evil.gif

Vsaka podrobnost z A.B. je NAMERNA!

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
"teta" bere kriminalke iz knjižnice
tongue-1.gif

harmonikašu pa velikokrat drugi igrajo na njegovo harmonko