Ulični "glasbeniki"

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Z mojo greva malo v center Ljubljane in se usedeva za mizo pri mačku. Naročiva pijačo in minuto po tem ko jo dobiva se pritepejo na pločnik zraven 4 "glasbeniki" določene etnične manjšine. Z nagravžno glasno trobento odigrajo 2!!! Cigu migu komada (po minuto vsak) in še pred koncem eden od njih že s kapo hodi med mizami in fehta denar. Večina gostov mu celo da denar
uf-1.gif

A samo mene to moti? Ok če že morajo naj stojijjo nekje na enem vogalu in imajo pred sabo klobuk in zbirajo denar za svoj umetniški talent, ampak da ti na ušesa s trobento špila in potem še hoče denar, da ne govorim o tem, da vsakega, ki mu ne da denarja pol minute gleda kot, da bi moral biti počaščen, da ti je tak veleznan umetnik igral za drobiž...
stupid-1.gif

Kako pa vi gledate na te stvari, ker tako od oka, je od ene 60% gostov dobil denar in kot kaže to ni slab biznis,... Ali papač ustanovimo AltEr bend in gremo na vogal cigu migu muzko špilat
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Itak so se postavili nekak vmes med dva lokala na pločnik, pa tudi natakarjem se najbrž ne da pregovarjati z njimi. Lani poleti sva bila na isti lokaciji in v času ko sva spila vsak svoje pivo so naju za mizo prišli fehtat:
- muzičarji
- kralj ulice
- 2 stari Romunki al kaj vem kaj sta bili
- še ena stara ženica

Ne vem no, meni to že kar precej preseda...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
hodim v center kar precej in tistih par tipov res skoz igra tam. ravno v soboto sem sedel v macku in gledal, kako jim po moji oceni 75% ljudi dejansko da denar! pa ne da bi dal samo en za mizo, dostikrat kar vec oseb v druzbi! sam ne dam nikoli, pa ne ker bi skrtaril, ampak preprosto zato, ker mi nacin pobiranja ne sede. kot omenjeno me ne moti ce nekje stojijo in igrajo, ce pa pobira od mize do mize pa od mene ne bo dobil nic. je pa vsaj ok, da ni vsiljiv, za razliko od mnogih preostalih..

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
hodim v center kar precej in tistih par tipov res skoz igra tam. ravno v soboto sem sedel v macku in gledal, kako jim po moji oceni 75% ljudi dejansko da denar! pa ne da bi dal samo en za mizo, dostikrat kar vec oseb v druzbi! sam ne dam nikoli, pa ne ker bi skrtaril, ampak preprosto zato, ker mi nacin pobiranja ne sede. kot omenjeno me ne moti ce nekje stojijo in igrajo, ce pa pobira od mize do mize pa od mene ne bo dobil nic. je pa vsaj ok, da ni vsiljiv, za razliko od mnogih preostalih..

467716-post_slo.gif

Točno tako, če stojijo nekj se bom pač odločil, če igrajo dobro ali imajo zanimivo točko bom dal denar, samo 90% jih je lenuhov in postopačev, pa ponavadi so še vsiljivi
jezen.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Vsaj uno tastaro, ki je z rozami posiljevala ni vec.( ko te je s kako vidla sedet je zasprintala k tebi). Bi jo staro babo najraj zagrabil in fuknil v ljubljanco.
evil.gif

Oz jst me hodim tolk po centru vec.
cry12bpy.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
No sej tud una na invalidskem vozičku na čopovi je pojava. Sedi tam z iztegnjeno roko, kadi in bere knjige. Potem pa jo vidiš, ko se odpelje do trafike, vstane iz vozička, stopi not po cigarete in gremo fehtat naprej
10.gif

SinkSank

Pripravnik
8. jul 2013
38
0
6
Tko bom reku.Če te glasbenik/plesalec tok navduši,da se ustaviš sred ulice,si mu dolžan vsaj kak €
smile-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Tukaj se strinjam, samo tole vsiljivo "muziciranje" in potem fehtanje, zato ker so ti na ušesa (slabo in preveč na glas) odgušali 2 komada je pa malo
stupid-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Eh, to ni nič.
crazy1.gif

Pojdi enkrat nekam v Srbijo ali Makedonijo, tam ti ta ciganski cigumigu tok dopizdi, ker ti špilajo direkt na uho, če ne daš nič, da ti še tri dni zvoni po ušesih
bonk.gif

Iz principa nisem dal nič, pa je njim prej sape zmanjkalo, kot meni bobničev
bonk.gif

Jebat ga, od Gorenjca ne dobiš €, pa če pluča skos trobento vn fukneš.
cool-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, al pa pač spiješ tist pir po hitrem postopku in greš v lokal kjer je mir. se bi šef lokala hitro zbunil, če bi gosti tkole odhajali...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Prid na per k nam na gorenjsko, imas relativen mer. Razen zvecer, ko "kmetje" iz njiv pridejo in se jim pase malo tepst.
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no, al pa pač spiješ tist pir po hitrem postopku in greš v lokal kjer je mir. se bi šef lokala hitro zbunil, če bi gosti tkole odhajali...
Zakaj?
confused-1.gif

Pač ne daš nič, če ti gre cigumigu na [cenzura] in lepo flegma popiješ pir do konca.
Zakaj bi furjal in goltal zaslužen pir zaradi nekih motečih elementov? To oni itak pričakujejo in najbolj jih zjebeš, če se narediš, kot da jih ni.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Vsaj uno tastaro, ki je z rozami posiljevala ni vec.( ko te je s kako vidla sedet je zasprintala k tebi). Bi jo staro babo najraj zagrabil in fuknil v ljubljanco.
evil.gif

cry12bpy.gif
Še zmeri je

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
evil.gif

cry12bpy.gif
rolleyes-1.gif

Vi mladinci ne poznate dunajske šole, zato pa mamo takle.
bonk.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Zakaj?
confused-1.gif

Pač ne daš nič, če ti gre cigumigu na [cenzura] in lepo flegma popiješ pir do konca.
Zakaj bi furjal in goltal zaslužen pir zaradi nekih motečih elementov? To oni itak pričakujejo in najbolj jih zjebeš, če se narediš, kot da jih ni.
evil.gif

Zato, ker NOČEM poslušati trobentača, ki fuša na ves glas
stupid-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.659
1.234
113
Celje
Bil pred kratkim v Beogradu. Tam ti res pride do mize in dokler ne odkartaš nekaj, ne bo šel stran. Zelo podobno je bilo tri tedne nazaj v Istanbulu. Smo ga po drugem obisku poterali stran in sem imel občutek, da je bil celo natakar malce užaljen.

Večina jih plača

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Pa dobr, kaj si nestrpen?
Nočeš poslušati? Ok.
1) Potrpi minuto, dve, da mu zmanjka sape.
2) Vstani in pojdi, pusti plačano pijačo na mizi.
3) Vstani in pojdi, plačano pijačo zlij v trobento.
4) Vstani in pojdi, plačano pijačo polij po "glasbeniku".
5) Vstani, trobentača usekaj po gobcu in pojdi.
6) Vstani, usekaj po gobcu najprej trobentača, potem pa še ostale člane benda.
7) Vstani, pojdi do šefa in popizdi, naj ti vrnejo denar za plačano pijačo, ker je ne moreš v miru spiti.
8) Vstani in pojdi stran.

Kaj od tega je najbolj živcem in zdravju primerno? Če si metroseksualna žabarska [cenzura], verjetno alineja 2) ali 8). Če si kolikortoliko normalen človek, alineja 1). Vse ostalo je čefursko vunmetanje.