mah najbl boli to, da so to opravili javno, na velikem zvonu, kljub vsem peticijam, ponudbam za odkup, in ob tem niso izkazali nobenega zanimanja kaj si javnost misli... to boli, da jih boli [cenzura] in naredijo nekaj krutega. Sej polno živali vsak dan umre popolnoma brezveze... ker so pač na papirju za odpis. Sam o tem se ne govori, ni medijskega pompa in mi se ne sikiramo, ker ne vemo za to.
Po drugi strani, pa ni bilo nobenega posta tuki, ko so tm v enem japonskem zalivu se dobesedno izživljali na zajetimi živimi delfini, pol sveta je bilo na nogah (ta dogodek je vsakoletni, ker je to pri njih kultura), japonci pa tud trznil niso. Policaji so odstranjevali pripadnike greenpeacea, sea-sheparda, vse k so protestiral. Na sea-shepard strani je bil prenos v živo... tam lovijo te delfine za meso, za prodajo v cirkuse/akvarije, itn... Letos je bil celo en primer mladiča albina... tega so še posebej dolg matral, da so ga dobil... In seveda bo akvarij pol obiskovalcev k bojo ploskal belemu delfinu, ko bo skočil skozi obroč.
vglavnem groza, in skor me je imelo, da bi prodal svoj japonski avto, ker mi res ni jasno, kako je lahko tako napreden narod tako primitiven.