TV antena/SAT TV

Zaenkrat sem še v fazi priprave cevi za coax kable. Slovenskih kanalov na DVB-T signalu tam ne bom več lovil. Pri nas so na DVB itak samo rtv kanali, tv3 in nova 24. Rtv bom imel preko satelita.
Za hrvaške na oiv strani za preverjanje lokacije najde 3 oddajnike. 1 je označen kot odličen signal (4/4), 2 pa močen signal (3/4). Tako da kakšnega zelo kočnega ojačanja verjetno ne rabim. Za tistega z odličnim signalom pravi, da bi šlo možno tudi s sobno anteno (tega sicer ne bi imel). Za oba njihova multipleksa je enako.
Sprejemniki bodo v TV-jih. Saj danes ima verjetno že vsak vgrajenega DVB-T2.
Ko bo treba zmontirati bo itak prišel to nekdo narediti. Ni problem v 50€ kot to, da je treba prihraniti prostor in napeljati cevi. In če mora biti antena zunaj, najti pozicijo, kje bo čim bolj skrita.

Ko malo brskam, vidim, da imajo po celi Evropi TVje preko anten, samo pri nas je vse samo ip. Zanimivo, nisem vedel, da smo taka izjema.
italija ima praktično vse kanale preko antene, RAI mislim da se napaja iz davkov, ni naročnine, antene so smešno poceni (sobne recimo od 30,50 € naprej), dekoderji tudi tu nekje če imaš starejšo kišto. TVji noname znamk se dobijo od 150 €, 200 € naprej...

tak da ja ne bi se škodlo po sosedih zgledovat

• Všeč mi je
Reactions: darwin

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.358
3.046
113
Lublana
Obišči stran
Ko malo brskam, vidim, da imajo po celi Evropi TVje preko anten, samo pri nas je vse samo ip. Zanimivo, nisem vedel, da smo taka izjema.
Smo ja, kar je spet eden od mnogih nategov. Slovenci pa mutavi, kot vedno navalijo in sprejmejo vse, ker so prepričani, da je to full kool šponsko in moderno. V resnici pa nič od teg, le nekaj več vas stane vsak mesec. Butli.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.774
1.603
113

Jaz imam v Cro 2 kom nekih takih. Tam se to dobi v vsaki drugi stacuni nekje med gradelami, sekirami in ribisko opremo. Ampak je dobro vedet kam obrnit. Jaz imam na 15km zracne razdalje na enem objektu usmerjeno na Z, na drugem pa na V. Pa lovita enako. Tako da mikrolokacija je pomembna, potem pa še vremenski vplivi. Zato je dobro da vpleteš znalca. Če boš sam montiral rabiš itak še drog, pa šraufe, pa fleksarco, pa bormašino.....pa klešče...pa lojtro morda. Zdaj če imaš vse to na lokaciji..potem ok. Aja, pa tip LNBja tudi veš kakšnega rabiš? Jaz nisem tega nikoli naštudiral....

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.986
2.692
113
Anteno usmeriš v smer oddajnika, ki ima najprimernejše programe