Sem sinoči že sam uredil, tako da sedaj zadeva tesni. Pištolo sem si sposodil od prijatelja, silikonski kit pa kupil in to še preden sem bral, da naj bi za kopalnice uporabljali Sanitarni, ki ima dodatek proti plesni. Skratka, uporabil sem navadnega, neutralnega od podjetja TKK iz Srpenice. Najprej sem silikon nanesel od znotraj kabine (tako so mi povedali), vendar je voda še vedno puščala. Sicer je bilo vode manj, pa vseeno. Na koncu sem silikon nanesel še iz zunanje strani kabine in sedaj zadeva tesni.
Verjetno obstaja možnost, da se zaradi neustreznega silikonskega kita s časoma pojavi plesen, vendar računam v roku enega leta obstoječo cheap plastično kabino vreči ven in montirati stekleno. Do takrat pa upam da bo dihtalo.
Je pa zanimivo, da ko sem se zanimal iz katere strani zatesniti kabino (znotraj ali zunaj), mi je vsak govoril drugače. Estetsko je verjetno res lepše od znotraj, vendar pa se mi zdi, da je od zunaj bolj ziher.
Aja, pa nikjer ni pisalo koliko časa se ne smeš tuširati. Na forumu pod svojo streho je bila podobna debata in tam so pisali, da se lahko tuširaš takoj, ko se silikonski kit strdi, saj ga voda ne topi. Tako sem tudi storil in se tuširal 2-3 ure kasneje.