Gradnja tuš kabine

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
stenske ploščice pa pejd kupit v vas Gorenje v proizvodnjo Gorenje klasiko sijaj črne in bo top.
čak prlepim mojo kopalnico iz vikenda....

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
evo
2314010-IMG_20150827_182511.jpg

Priponke

• 2314010-IMG_20150827_182511.jpg
    2314010-IMG_20150827_182511.jpg
    106,1 KB · Ogledi: 660

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
tuš kad 110 € pa v baubau 90€ za kabino...sam ne glej une iz kataloga, dobiš boljšo za isti dnar sam unga pubeca tam za vrat primi da ti razkaže

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
umivalnik+omarca+ogledalo sem pa dobil pri enemu v šiški, neko skladišče za 150€

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:
jaz imam padca na 1,70 dolžine za 2,5 cm. Voda nič ne zaostaja lepo teče v kanaleto, ki pa tudi lepo požira. Širina 1,10 kabine kanaleta 90.

Dajte se še prosim malo razpisat tisti, ki imate izvedbo s kanaleto kje ste kupili vse skupaj (steklo, kanaleta, ploščice) in koliko ste odcolali. Kakšne ploščice morajo biti po tleh, če imaš kanaleto? Je bolje v primeru kanalete izbrati kabino, kjer se vrata odpirajo navzen al drsna, kot so ta na linku? Hvala.

http://www.ideo.si/kotne_tus_kabine/kotna_tus_kabina_FREE_LINE_TKK_534360_KOLPA_SAN

Jst sem vso zadevo kupil v SAM Jarše, kanaleta je češka ALCA, ploščice pa Marazzi. Ploščice so mat, in ne drsijo ko se tuširaš.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
ksz...

A je dosti 120cm stekla, da ne pošpricaš cele kopalnice med tuširanjem? Bi rajši delal 140cm, a bo potem premalo prostora okrog lijaka.
Evo tloris na hitro:
p8u-kop.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A te prav zastopim...ti boš imel steklo samo med pipo in vrati...tja proti radiatorju pa ne (bo frej?)?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Da, tak je plan. Zato tudi malo pomisleka ob "le" 120cm stekla. Bom dodal še drugi dve sliki izrisa, ko pridem do računalnika.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
U la la.

Tole je dobro samo na papirju (ki vse prenese). Realnost bo nekaj drugega (baba te bo ubila, če bo mgla ona pucat). Oni radiator daj obavezno inox, ker bo skoz pošprican, seveda poln kamna in grd ko [cenzura] (pa še rjavel bo če bo klasika). Ploščice v bližini tudi. Mokro bo itak vse.
Kopalnica upam da ko konkretno topla, ker te bo pod tušem drugače zeblo (če si zaprt imaš znotraj stekel 'mikro klimo' ki te 'greje' dokler se ne obrišeš da lahko odpreš vrata in stopiš ven (sploh če planiraš še otroke bo pestro) - zdaj imaš verjetno klasično tuš kabino...naredi test...ko se bo tvoja tuširala ji pojdi vmes odpret vrata
grims-1.gif
...ko se 'ustavi'..., ji razloži da bo tak občutek brez stekla na eni strani)

Jaz ne bi niti na papirju
wink-1.gif
.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
V bistvu bi še nekak izpadlo, če bi kopalnica bila večja v vsako smer vsaj za 1 motor. Konkretno ta je enostavno premala ...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Ma ne take drame zganjat no, ljudje se v banjah tuširajo brez zaves, pa ni kopalnica poplavljena. Če bo uporabil rožo, zna biti problem, če se bo tuširal pa s tuš ročko, pa če ni ravno slon, bo pa vse ok. Bi pa bila rešitev z vrati boljša, jasno. Če manjka prostora je 100 na 100 vrh glave.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
tu ni toliko lijak problem kot radiator spredaj. jaz imam dolžino tuša nekje 170cm in mi nese naprej 1,5m, včasih pa mi rata tudi steno spredaj pošpricat. če hočete biti na komot, bo treba dati neko bariero spredaj. lahko so kaka (tudi lepa) steklena drsna ali harmonika vrata, lahko pa ščasoma zavesa kot iz časov naših babic, ker bodo brisače in obleke na radiatorju mokre. ti tuši so fajn, ampak rabiš imeti dovolj prostora.

domnevam pa, da se ne mislite s slušalko tuširati? želja je po dežu, kali?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi ti takole svetoval (oz. bi sam naredil v tvojem primeru)...predvidevam da je tloris kopalnice (ta s slikice) v merilu.

V kot bi butnil klasični polkrožni tuš 90x90 cm. Ni sicer fensi šmensi, a ko je enkrat gor vodni kamen in umazanija itak ni nobenpretirano lep. Naprej ti tako ostane konkretno več prostora. Zato bi radiator potisnil bolj ob tuš in bi na koncu ostalo precej več prostora za daljšo omaro. Ker na tej sliki kronično primanjkuje prostora v obliki omar .Dodatno si omisliš (v omari) košaro za umazano perilo (kot bi odpiral pomivalni stroj...lepo mečeš notri in ni nikjer nič videt), vse brisače imaš lahko v kopalnici, čistila, če planiraš kaj otrok bo na dolgi rok imel (brez preurejanja) vsaj vsaj eno polico zase (če bo/jo ženska za vsako računaj 3+).
Modro je imeti tudi širši umivalnik (spet ob planiranju družine) bo zjutraj vedno gužva in je fino, da je vsaj toliko prostora da se lahko dva hkrati umivata zobe (80 cm+). Levo od umivalnika lahko mirne duše daš še omaro, ker imaš neizkoriščen prostor.

Poleg tega vidim da bo pralni stroj v kopalnici..kje planiraš sušilnega? Če na vrhu pralnega, ti bo totalno zaprlo prostor..zato bi po svoje sušilec bolj pasal v predel med tuš in omaro (kjer sicer radiator dela gužvo - kopalnica kar kliče po talnem
wink-1.gif
, lepo topla tla in brez priteklin po stenah).

V prostorih je treba dati prednost funkciolanosti pred estetiko, sploh če misliš noter živet.

Drugače pa..a je govora o hiši, stanovanju, renovaciji?

Zaenkrat mi skica deluje kot kopalnica za samskega tipčka, ki si je namislil v hiši starcev malo popedenat kopalnico, da bo dobro zgledalo (da bo impresioniral bejbo...vselit se mu itak ne bo mogla v to kopalnico, ker ne bo imela kam svoje šare odložit - mogoče je pa ravno to namen
grims-1.gif
)