Tuljenje hibrida

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.527
113
nisem gluha, to debato sva že imela, slišim zelo dobro. je pa stvar navade. v prostori, kjer je šunder (pač okoli ceste) in pričakuješ določen hrup, potem pa ja za teboj tega bistveno manj, ga pač ne registriraš. Ker pričakuješ nekaj drugega ali nič. Ker se to naredi usput - ko gledaš levo, stopaš dol in hkrati poslušaš za hrbet. Seveda, če pa avto vžgeš in se skoncentriraš in poslušaš samo to, kot zdajle delajo s tistmule hibridom, potem pa ni problema. Takrat pa rjove... :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.527
113
Ne!!! Ker vsak normalen šofer pred prehodom za pešce (če so v bližini ljudje) stopi z gasa in takrat so tihi vsi avti, ne samo električarji. Slišiš le kolesa ...

ja, sem že rekla, da morajo to na parto napisati - nisem bila kriva. kaj klinac mi to pomaga. v samoprezervaciji pač vklopim vse čute, kolikor je bilo do sedaj pač treba in sluh me zdaj v situaciji z električarji pušča na cedilu. ko jaz slišim električarja, je že čisto preveč blizu.

• Všeč mi je
Reactions: Spajky in McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Naše izkušnje v prometu, nas kot pešce učijo, da je določen nivo hrupa enak določeni razdalji, recimo če daleč proč en "mustang turira, nam možgani pravijo da je blizu; enako velja za "tihi" električni avto, kjer možgani pravijo - daleč je še. Se bomo že naučili - Darwin pač deluje. :)
K sreči je vmesna stopnja Toyotin hibrid, ki tulijo, žvižgajo, hrumijo, ... :valjamse:

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
v soboto probal E 300de, do cca 50km/h lahko vozi na elektriko, hrup je identičen kot če je motor pržgan. ...tako da neke razlike nisem opazil, noter pač laufa ventilator, radio itd, tako da... ne vem, s tega vidika nisem dol padel...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
v soboto probal E 300de, do cca 50km/h lahko vozi na elektriko, hrup je identičen kot če je motor pržgan. ...tako da neke razlike nisem opazil, noter pač laufa ventilator, radio itd, tako da... ne vem, s tega vidika nisem dol padel...
Ko boš imel dovolj e-oprane možgane in nabavil e-vozilo, boš med vožnjo izklopil ventilator, radio, poleti nič klime, pozimi nič gretja, itd. ...

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in sajkek

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
sajkek saj veš da ventilatorja, radia,... se iz mečke ne sliši ven. ;) fakt je, da je električni avto v počasnem prometu od zunaj precej bolj tih od bencin/dizel avtov, zato imajo nekateri (če ne kar vsi) opozorilni zvok za primere počasne vožnje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
ja, sem že rekla, da morajo to na parto napisati - nisem bila kriva. kaj klinac mi to pomaga. v samoprezervaciji pač vklopim vse čute, kolikor je bilo do sedaj pač treba in sluh me zdaj v situaciji z električarji pušča na cedilu. ko jaz slišim električarja, je že čisto preveč blizu.
Da te ne bo kdo s kolesom povozil :). Kolo je še tišje od električnega avta.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Včasih so mela drin-drin zvonec :zardelalter: ... treba montirat "na špago" tudi v električarje :evil:
Za alteraše je pa itak edino pravi Tesla model S 100 performance, tam je vse tiho.
Ta problem z neslišnostjo se da rešit na način : konzerva s kamenčki na kratki špagci za privezat na avto odzadaj...
"ropotavček" za neslišna prevozna sredstva - Samo danes, kdor pokliče v naslednje pol ure dobi za isto ceno (50eu) dva. Pohitite, zaloge so omejene :evil: ... velja tudi za prvih par km za hibride in električne skuterje/skiroje ...:zardelalter:
Če pa voziš kot večina ljudi pa avto ne preseže 2k rpm, majke mi da ne. Ker so sami počasni na cesti ...
Za take je primeren eko avtič na pedala in ne 2-tonski 200 konjev plehnjak, od katerih uporabljajo največ samo 1/4 moči ... :evil:
Ma kaj hibrid zakurbla tudi če je baterija prazna, al ga moraš porivat :sprasujemse: ... pol je že boljše imet Spačka ... tam si dobil vsaj ono "kljuka kurblo" za za zalaufat zraven ...:zardelalter:

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... tud men ni blo nc jasno. ...dizl pa analogno temu odhaja... .
Odhajajo v Afriko, saj je zemlja ravna pod fiberglas pokrovom, ta kontinent pa je ločen od ostale atmosfere podobno s plexiglas ogrado, da se njih zrak ne meša z ostalim svetom. Kitajci bodo pa dizajnersko nadgradili svoj "zid" podobno, da ne bi globalna eko in čoveške pravice propaganda na listkih prišla z vetrom k njim :evil:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Včasih so mela drin-drin zvonec :zardelalter: ... treba montirat "na špago" tudi v električarje :evil:
Ta problem z neslišnostjo se da rešit na način : konzerva s kamenčki na kratki špagci za privezat na avto odzadaj...
"ropotavček" za neslišna prevozna sredstva - Samo danes, kdor pokliče v naslednje pol ure dobi za isto ceno (50eu) dva. Pohitite, zaloge so omejene :evil: ... velja tudi za prvih par km za hibride in električne skuterje/skiroje ...:zardelalter:
Za take je primeren eko avtič na pedala in ne 2-tonski 200 konjev plehnjak, od katerih uporabljajo največ samo 1/4 moči ... :evil:
Ma kaj hibrid zakurbla tudi če je baterija prazna, al ga moraš porivat :sprasujemse: ... pol je že boljše imet Spačka ... tam si dobil vsaj ono "kljuka kurblo" za za zalaufat zraven ...:zardelalter:
Hibrid nima nikoli prazne baterije...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.690
1.048
113
Odhajajo v Afriko, saj je zemlja ravna pod fiberglas pokrovom, ta kontinent pa je ločen od ostale atmosfere podobno s plexiglas ogrado, da se njih zrak ne meša z ostalim svetom. Kitajci bodo pa dizajnersko nadgradili svoj "zid" podobno, da ne bi globalna eko in čoveške pravice propaganda na listkih prišla z vetrom k njim :evil:

Zamenej dilerja :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.527
113
Tisto

Fantje, vi kaj peš hodite?
- če te nabaše avto ali kolesar, so posledice enake? glede na maso vozila in brzino s katero prilomasti en ali drug.
- če je cesta ozka in gledaš levo ta čas pa poslušaš desno ali te bo kolesar nabasal, kot te lahko avto? Njega ne rabim slišati, njega pravočasno vidim, ko se obrnem tudi desno...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Tisto

Fantje, vi kaj peš hodite?
- če te nabaše avto ali kolesar, so posledice enake? glede na maso vozila in brzino s katero prilomasti en ali drug.
- če je cesta ozka in gledaš levo ta čas pa poslušaš desno ali te bo kolesar nabasal, kot te lahko avto? Njega ne rabim slišati, njega pravočasno vidim, ko se obrnem tudi desno...
Če te nabaše kolesar pri 40 km / h ali avto pri 40 km / h so posledice za zdravstvo vsekakor hujše, ker imaš dva poškodovana. Na kolesarje je treba biti bolj pozoren kot na avte zaradi stabilnosti zdravstvene blagajne :D