Trgovalni račun delnice

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nekaj so mi eni pošiljali da naj bi za tistih par delnic s kateriki itak ne trgujem do konca tega leta moral narediti trgovalni račun. trdijo da se je nekaj zakon spreminjal... je to res ali je nateg? oziroma kakšne možnosti imam?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Država rabi denar, zato je to (žal) res. Kolikor sem preverjal pri NLB bo le ležanje delnic na teh računih stalo tam 25 €/leto. Mogoče ve kdo za kašno cenejšo varianto?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pa se da te delnice sedaj kako prodat, pretopit... v kaj drugega, brez nekih velkih stroškov?
Predvdievam, da če bi hotel prodat, bi moral odpret račun, oni si vzamejo provizijo pri prodaji, zapret račun...??

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Točno tako
jezen.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
nekaj so mi eni pošiljali da naj bi za tistih par delnic s kateriki itak ne trgujem do konca tega leta moral narediti trgovalni račun. trdijo da se je nekaj zakon spreminjal... je to res ali je nateg? oziroma kakšne možnosti imam?

Če gre za par delnic,to nima smisla,prodaj in daj raje v kak delniški sklad,pa imaš mir...razen če imaš za to kakšne druge posebne razloge,da imaš še naprej v lasti tistih nekaj delnic?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
saj to je to. če bo treba več pačevat za trgovalni račun kot dobim divident bom prodajal. drugače jih pa nima smisla prodajat. edino če bi jih dokupil da bom dobič več kot me bo trgovalni račun stal.
nekaj je bilo omenjeno da lahko deponiraš na sodišču... sem že zažgal tisto "obvestilo" tako da ne vem točno... ve kdo kaj več?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Pomembno novost na področju zakonodaje za številne slovenske delničarje je prinesel proces evropske integracije poravnalnih sistemov v T2S (Target 2 Securities) in posledična ukinitev registrskih računov v Centralno klirinško depotni družbi - KDD. Sprememba Zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih (ZNVP-1), ki je stopila v veljavo oktobra 2015, določa rok za ukinitev registrskih računov, ki je za pravne osebe 30. september 2016, za fizične osebe pa 1. januar 2017. Po tem roku bo KDD brezplačne registrske račune ukinila.

http://www.moja-delnica.si/si/aktualno/Ukinitev-registrskih-racunov-KDD

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Nazadnje urejeno:

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Potem, ko sem obvestilo zabrisal v kanto, sem tudi sam hotel odpreti podobno temo.

Če ve še kdo kaj uporabnega... Z besedo na dan!
smile-1.gif

Hvala!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik hogan pravi:
GBD ima trenutno najceneje med vsemi družbami - 15 EUR cel postopek, vodenje računa 20 EUR na leto: http://www.gbd.si/Novice.aspx?id=740

Moja delnica trenutno ne more poslovati: http://www.finance.si/8844404/...-odprtje-racuna

GBD je samo v Kranju??

Spodnja dva imata več poslovalnic oz se da urediti tudi na določenih bankah.

Alta invest;
Celoletni račun 28€ (to sem pozabil vprašat, če je sedaj sredi leta kaj nižji strošek)
Odprtje 12€
Strošek na posamezno vrsto vrednostnega papirja 5€
= 45€

Ilirika;
odprtje + prenos + vodenje in vzdrževanje trgovalnega računa do konca leta 42€
Letni strošek trgovalnega računa 26€

stromarwannabe

Pripravnik
2. nov 2015
44
0
6
Ali je slučajno kdo videl, da bi se to dalo urediti z digitalnim potrdilom?

To sprašujem, ker potem bi mogoče bil celo za kavo ali dve v plusu
smile-1.gif

Hebeš, še tiste 3 delnice bo treba šenkat... Cesar je lačen

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Nekaj na to temo: Žurnal

Citat:
Uporabnik skala pravi: