Trg rabljenih avtomobilov po novem letu

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Gledam že od lanske jeseni, bomo kupili eno malo škatlo, cene se mi zdijo tu-tu, sem upal na kak padec, ki pa bo zabpadec cen verjetno moral biti bolj dolgotrajen. Za Kamiqa so na Škodi pred pol leta rekli da po naročilu prihajajo v 3-4 mesecih, Superb in Octavia pa +1 leto :bonk: ne vem pa kako je situacija sedaj

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Meni čisto nič ni jasno... Avtonet danes
Se res najde kupec, ki 2 leti starega Passata s 46 kkm (če so pravi), kupi za 500 € manj, kot je identičen NOV iz zaloge?
Passat.JPG

• Všeč mi je
Reactions: tony in darjan

tomi

Guru
1. sep 2007
18.570
9.808
113
40
MB
sej pa vemo, da slovenci kupujejo popuste.

za rabljenega ti da pač 3k popusta, on proda, ti pa frajer za šankom. :D

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Pri tej Mazdi zgoraj so vsi ostali stroški bagatela. To se boš čez 4 leta morda znebil za 20 jurjev ali pa še to ne. Če se izkažejo za problematične motorje (kar ne bi bilo prvič pri Mazdi), pa še za ta denar ne.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Meni čisto nič ni jasno... Avtonet danes
Se res najde kupec, ki 2 leti starega Passata s 46 kkm (če so pravi), kupi za 500 € manj, kot je identičen NOV iz zaloge?
Poglej priponko 65180

Kaj ti ni jasno? Ne rabiš utekati motorja, od prvega dne polni gas, preizkušen komad, izgonil si se verjetnosti da boš dobil primerek ki bo res jeb** in boš stal na servisih, tukaj pa preveriš servisno zgodovino in če ni bilo nič je to krasen primerek. Zraven tega vprašanje koliko jih je padlo v dveh letih pri vseh treh lastnikih na zadnjih zicih, saj veš, fetiš in to pri nekaterih. Skratka je variant zakaj kupiti :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in darjan

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.183
113
V marcu se je dalo Teslo 3 in Teslo Y dobit dobesedno iz zaloge v LJ, klikneš in jo čez dva dni prevzameš in to s popusti tudi po 6-7 jurjev.
Pri drugih proizvajalcih fabrike tudi laufajo, COVID zapor ni, folk, ki nima keša za nakup avta, pa postaja zaradi visokih obrestnih mer kreditno nesposoben in izpada iz baze kupcev.
Skratka, zaloge se nabirajo, cene gredo dol.
Youtube mi vsake 15 minut nabija reklamo od unih pacientov Korinita al kaj so že, da naj si ubodem pri njih 5 let staro nemško premijo na fafing do 7 let brez pologa. Skratka, razmere se korenito spreminjajo.
Na avto.net pa eni prodajajo, pa ne prodajo. Nekateri imejo cene rabljenih kant na ravni novih.
Drugi spet prodajajo, znižujejo cene in dejansko potem tudi prodajo.

Prihajajo spet zelo ugodni časi za kupce. Ampak samo za tiste s kešom. Za tiste, ki morajo vzet kredo/fafo, bo jeba. Še večja jeba bo za prodajalce odvisne od prodaje na kredo/fafo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
na fiksne obr. mere, na variabilne niti nočejo prodajalci ponujat, jim ni intimna opcija.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
V marcu se je dalo Teslo 3 in Teslo Y dobit dobesedno iz zaloge v LJ, klikneš in jo čez dva dni prevzameš in to s popusti tudi po 6-7 jurjev.
Pri drugih proizvajalcih fabrike tudi laufajo, COVID zapor ni, folk, ki nima keša za nakup avta, pa postaja zaradi visokih obrestnih mer kreditno nesposoben in izpada iz baze kupcev.
Skratka, zaloge se nabirajo, cene gredo dol.
Youtube mi vsake 15 minut nabija reklamo od unih pacientov Korinita al kaj so že, da naj si ubodem pri njih 5 let staro nemško premijo na fafing do 7 let brez pologa. Skratka, razmere se korenito spreminjajo.
Na avto.net pa eni prodajajo, pa ne prodajo. Nekateri imejo cene rabljenih kant na ravni novih.
Drugi spet prodajajo, znižujejo cene in dejansko potem tudi prodajo.

Prihajajo spet zelo ugodni časi za kupce. Ampak samo za tiste s kešom. Za tiste, ki morajo vzet kredo/fafo, bo jeba. Še večja jeba bo za prodajalce odvisne od prodaje na kredo/fafo.
Že zaradi Korinite se splača koristiti you Tube Premium, ki sem ga dobil zraven Samsung telefona.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ne bom odpiral nove teme...gledam rabljen dizelček...letnik 2020/11 in prevoženih 120k km. precej velika številka. pač, v najboljših cajtih sem sam delal po 30k km na leto, pa nisem potnik. ni sicer sveta bavarska trojica, pa tudi en klump ni. domnevam, da so tole realni km. skratka, je podatek, da avto v dveh letih naredi 120 jurjev, slab za nakup ali ne?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
ne bom odpiral nove teme...gledam rabljen dizelček...letnik 2020/11 in prevoženih 120k km. precej velika številka. pač, v najboljših cajtih sem sam delal po 30k km na leto, pa nisem potnik. ni sicer sveta bavarska trojica, pa tudi en klump ni. domnevam, da so tole realni km. skratka, je podatek, da avto v dveh letih naredi 120 jurjev, slab za nakup ali ne?
Boljše je več km v kratkem času kot pa obratno.
VW koncern se dizel počuti čist ok pri 300 000 km.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in tony

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Ce so ga tlacili ze v mondea, zakaj ga ne bi se v focusa?
Jaz ga ne poznam, od enega lastnika sem slisal, da je zadovoljen. Osebno bi imel podobno pomisleke kot ti, in bi ga vzel samo v primeru izrazito ugodne ponudbe.