tretja tablica

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Sem tik pred tem, da si sposodim prikolico s katero bi vlekli srf robo čez mejo.
in me zanima. ali mora biti na prikolici tretja tablica enaka kot na avtu, ali je lahko drugačna.

nikjer ne najdem tega podatka.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
ker gotovo greš dol za prvomajske in nimaš časa naročit nove tretje tablice ti ostane samo dvoje. ali it v stroške dat tablice nazaj in vzet komplet treh novih tablic z novo cifro ali pa na karton namalat kolikor toliko verodostojno tablico, pa bo mir.....

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.131
95
48
Pa za tretjo tabllico menda rabiš v homologacijskem kartončku vpisano vlečno napravo (kljuko). A to še drži?
Če vpis imaš, imaš najbrž tudi tretjo tablico, če vpisa nimaš, pa v parih dneh tudi homologirane kljuke z montažo + vpisa + kompleta treh tablic ne dobiš.

Ker s kartonasto tablico ne bi ravno k hrčkom ril, lahko samo rentaš avto s homologirano kljuko in tremi tablicami.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
ker gotovo greš dol za prvomajske in nimaš časa naročit nove tretje tablice ti ostane samo dvoje. ali it v stroške dat tablice nazaj in vzet komplet treh novih tablic z novo cifro ali pa na karton namalat kolikor toliko verodostojno tablico, pa bo mir.....

Da ne bi slučajno delal "tablice" iz papirja! Poznam primer, ko je bil človek obsojen za k.d. ponarejanja uradne listine, ko je na prikolici uporabljal doma narejeno "tablico".

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Pa za tretjo tabllico menda rabiš v homologacijskem kartončku vpisano vlečno napravo (kljuko). A to še drži?
Če vpis imaš, imaš najbrž tudi tretjo tablico, če vpisa nimaš, pa v parih dneh tudi homologirane kljuke z montažo + vpisa + kompleta treh tablic ne dobiš.

Ker s kartonasto tablico ne bi ravno k hrčkom ril, lahko samo rentaš avto s homologirano kljuko in tremi tablicami.

Prvič slišim za to. Ko sem nazadnje vzel 3 tablice, me referentka ni vprašala za homologacijski karton.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No da povem še nismo bli v EU pa smo šli v Italijo nekje po poti mi je tablico sphihnalo pridem na mejo kje je tablica šajz čez našo sem šel B.P. Zajabaval so me italijani, ok grem nazaj v sežano pa študiramo kaj bomo s kolegi. Nič vzel še ono tablico dol v fotokopirnico barvno fotokopiral, obrezal plastificiral namontiral sem jo mel dokler sem mel avto še tri tehnične sem naredil z njo noben nikoli nič vprašal.
smile-1.gif

Pa da ne omenjam so me tudi ustavljali tudi ko smo bli v EU.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kot ideja - lahko skeniraš svojo tablico in jo nalepiš na plastiko, ter namontiraš na prikolico

Tako sem jaz naredil, ker mi je pri prejšnjem avtu odbilo tablico iz okvirja.
Na AC pred menoj vozečemu tovornjaku je odpadel kos zbitega snega iz koloteka in seveda priletelo meni pod odbijač.

Sem skeniral zadnjo tablico, jo sprintal v visoki resoluciji na nalepko, nalepil na PVC forex plato, obrezal na vogalih "na okroglo" - kot original. Nihče ni nikoli pogruntal.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
na zadnja dva:

Problem je, da lahko naletiš na tečnega policaja in te ovadi zaradi ponarejanja uradne listine. Kajti tablica je uradna listina, KZ pa pravi:

Citat:

(1) Kdor napravi krivo listino ali predrugači pravo listino z namenom, da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor krivo ali predrugačeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Poskus je kazniv.

(3) Kdor napravi krivo javno listino, oporoko, javno ali uradno knjigo ali kakšno drugo knjigo, ki se mora voditi na podlagi zakona, predrugači tako pravo listino ali kdor tako krivo ali predrugačeno listino spravi v obtok ali hrani z namenom uporabe ali jo uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do treh let.

Še enkrat, vem za primer, ko je sodišče v Ilirski Bistrici človeka obsodilo zaradi ponarejanja uradne listine, ker je doma naredil "tablico" za na prikolico.

Šlo je na začetku za normalno kontrolo prometa, nato pa se je policaj zapičil v tablico.

Ni se za igrat s tem.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
na zadnja dva:

Problem je, da lahko naletiš na tečnega policaja in te ovadi zaradi ponarejanja uradne listine. Kajti tablica je uradna listina, KZ pa pravi:

Vem...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:

Prvič slišim za to. Ko sem nazadnje vzel 3 tablice, me referentka ni vprašala za homologacijski karton.

Sej. Ko si nabavlaš tablice, te vpraša ali želiš 2 ali 3.Za 3 je pač večji strošek in jih noben, ki nima prikolice pač ne vzame.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:

Omenjeno je veljalo samo kratek čas pred desetimi leti. Danes dobiš tri tablice če jih le hočeš , takrat pa sem moral na prejšnjem avtu delat komplet homologacijo za avto ker je bil letnik 93 in je bil kupljen pred uvedbo homologacij kljuko pa sem dal gor nekako 2002 ali 03

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
sem šel po tri nove tablice.
nisem mogo kupit samo ene. seveda ne ko pa je mela stara črni rob zaj je pa zelen :D
pa je šlo 40€ za nove teblice novo prometno in novo zeleno karto
smile-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ja vzemi zadnjo tablico dol z avta pa jo daj na prikolico... sprednjo boš na avtu itak mel zadnjo pa na prikolici, "na sredi" pa je brezveze
hysterical-1.gif