Treba je zamenjat... M8 ali S5

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Zdej mam One M7, prej sm mel pa galaxya SII.... sem že od nekdaj bolj pristaš samsunga, sam me je htc prepričal zaradi designa.

Tudi tokrat sem spet pred to odločitvijo... Dizajnersko se S5 res ne more primerjat z M8, sam ko sem bral malo teste, ima S5 boljši performance.

Zdej me zanima še mnenje vas, uporabnikov. Predvsem koliko res zdrži baterija? Jest sm skoz na netu zarad mailov.

M7 mi trenutno zdrži samo še kakšnih 10 ur. Pa nimam dost navlake gor... Pa opazil sem, da kr vroč rata, če je na pojstli??? Tole ne vem kaj mu je...

Vaše mnenje?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
naj bi ja... no sej tud na areni je s5 zmagal... sam čudno, da je tukaj kar nekaj mest nižje kot M8, v testu pa piše, da je boljša baterija...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Po zadnjih feedbackih od mene ( mam M8) in kolegov k majo S5....
lolipop se mi na M8 za enkrat dobro obnese... na S5 čist jamrajo, baterija padla iz dneva na 8ur, šteka itd...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
In zakaj ne bi samo baterije zamenjal in mogoče še hard reset? (strošek 10€)

Če te drugo ne moti?.... Pomoje ima še eno leto življenja v sebi
tongue-1.gif

edit: Cela operacija
bonk.gif
.... sem mislu da ima na enem mestu samo pokrov....

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ne vem ce je mozno baterijo sam zamenjat...

itak morem paket zamenjat... pa malo bi tud tko al tko rad ze zamenjal moj big boys toy...
smile-1.gif

drugace pa tud sam razmisljam o hard resetu, ce se ne bom mogu odlocit...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Sam če misliš vzet S5 počakaj vsaj kak mesec, dva, da pride ven S6, ker bodo S5 cene verjetno nekaj padle
smile-1.gif

S6 bo predstavljen 1.3. v Barceloni
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
če gledaš to velikost mobilnikov bi na tvojem mestu definitivno vrgel uč na Xperio Z3.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Se mi zdi da bom kr pocakal s6. Bom zamenjal paket pa telefon kasneje vzel...

Pakul: sony mi nekako ne disi, ceprav verjamem, da so ok telefoni!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
iz S5 sem šel na Z3 Compact ... samo prehvalim lahko.
Baterija je kot da ima jedrski reaktor notri, pa nobenga štekanja, kar pa za S5 nemorem reči.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hm... ima enak procesor...

sam tale prestop bi bil pa sok zame... tak zagovornik samsunga k sm drugac....😄

bom pocakal s6 pol bomo pa vidl... je pa res da si hvalijo sonyevo baterijo....

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem imel Z3Compact, potem sem prešaltal na Galaxya S4 in sedaj sem na Galaxyu S3 Neo. Bistvene razlike ni, le da mi je bil Z3 morda malce premajhen ekran, vsi pa so mi štekali. Ne dosti, ma toliko, da zaštekne kaka stvar in ti pokvari občutek.
Pri Sony Z3 Compact mi je bil všeč "žled baterija nastavitev, ko ni elektrike", ki je sicer nisem uporabil in to pa je "ultra stamina mode", kjer software izklopi čisto vse (mislim, da tudi vsa jedra procesorja, le eno jedro ti pusti), le klice in sms-e ti pusti, še ekran je nekaj črnobel in v takem stanju ti lahko zdrži 21 dni.
stupid-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Samsung je HW že močan, tkao kot konkurenca ampak je pa touchwiz tako požrešen, da šteka. Zato mene Samsung dokler ne bo konkretno prečistil touchwiza ne bo videl
rolleyes-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem imel Z3Compact, potem sem prešaltal na Galaxya S4 in sedaj sem na Galaxyu S3 Neo. Bistvene razlike ni, le da mi je bil Z3 morda malce premajhen ekran, vsi pa so mi štekali. Ne dosti, ma toliko, da zaštekne kaka stvar in ti pokvari občutek.

Glavni problem Samsungov je "zapacanost" z njihovimi programi. Na S4 sem zaustavil in disablal reci piši 35 programov / storitev, ki so stalno tekli na njemu (večinoma Samsungovi, za vsako sr**je imajo svoj program, pravzaprav nobenega zares ne potrebuješ) in zamenjal launcher. Zaenkrat leti ko šus.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kakšnega pol let anzaj sem bil tudi sam pred odločitvijo. Potrebno je bilo zamenjati S3 in sem najorej pomislil na S5. Potem je prišel M8 in je bil v izboru. Na Si.mobilovem centru pa mi je kolega pokazal še Z2 (takrata še Z3 ni bilo) in je bila takoj zmagovalec.

zato se pridružujem lost-u, ki priporoča Z3. Kvalitetna izdelava, vodo - praho tesen, 3GB RAM-a, stekleno ohišje, lepe linije (subjektivno) in pa odličen OS, ki ima od Sony-ja res le tisto najnujneje. Od vseh je najbližje stock Androidu...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

Glavni problem Samsungov je "zapacanost" z njihovimi programi. Na S4 sem zaustavil in disablal reci piši 35 programov / storitev, ki so stalno tekli na njemu (večinoma Samsungovi, za vsako sr**je imajo svoj program, pravzaprav nobenega zares ne potrebuješ) in zamenjal launcher. Zaenkrat leti ko šus.

Ja že... ampak ko greš na upravitelja aplikacij in "onemogočiš" aplikacijo ki je na rabiš (npr. Google Drive), ti v prvi fazi to zadjo različico programa uninstalira in potem imaš onemogočeno prvotno verzijo tega programa, potem pa ti google play vedno teži da so nove posodobitve za to aplikacijo, a se da to odstranit da ti ne teži na seznamu? LP