Trd med

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Ohladiš na 10-15st. Vendar vsak med različno hitro kristalizira, odvisno od količine glukoze.
 

sad

Guru
24. avg 2007
21.104
9.749
113
Koliko časa običajno traja, samo okvirno
Kaj pa, ča ga dam v hladilnik na 5 stopinj. S tem kaj škodujem medu?
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Nic ne skodujes. Skodujes samo takrat, ko ga prekomerno segrevas. Ne spomnim se tocne temperature ampak nad 40 sigurno ni vec v redu.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Če med ohladiš preveč postane preveč gost in se ne bo nič hitreje kristaliziral ampak še počasneje. Tako da hladilnik ni prava rešitev, razen če imaš noter nad 10C.

Če rabiš na hitro kristaliziran med kupi domač med, sedaj imajo vsi čebelarji med v kristalih če je še kaj zaloge (kdor ima tekoč med ga pogreva, če trdi nasprotno samo obvoz ker vprašanje še pri čem laže).