"transparenta" stena/zavesa

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nisem vedel, kako naj se izrazim v naslovu. Kaj torej potrebujem?

Na hodniku imam za vrati dobrih 50cm prostora(globina). Širina je 1,7m, višina pa cca 2,5m.
To bi uporabil kot nekakšno veliko garderobno omaro do stropa.
Ponudba od mizarja je cca 1200eur. Predvsem zaradi vodil za drsno odpiranje. To se mi zdi kar veliko, glede na to, da bi rad imel samo dobro zakrit prostor(toliko pač, da se ne vidi skozi).

Razmišljal sem, da bi kupil neke "provizoriš" zavese. Nekako tako, da bi imel spodaj in zgoraj v vodilih vpete. In da je ta "stena" sestavljena iz dveh takih delov. Se pravi kot drsna vrata v omaro. Lahko je z vzorci, raznoraznih barv itd itd.

Imel bi karkoli temu podobnega. Samo, da je zadeva kvalitetna, oz da se ne zvija preveč. Potem pa bi si notri montiral kakšne police obešalnike ipd... Vsekakor mislim, da bi me konkretno ceneje od 1200 prišlo...

Upam, da razumete, kaj hočem imet.

Torej, obstaja kaj takega? Mogoče v Ikei ipd? Ima kdo kaj podobnega doma narejeno? Se kdo s tem celo ukvarja?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Imam podoben problem, zato mislim, da vem kaj misliš
smirk-1.gif

v Hoferju so imeli prejšnji teden "panelne zavese" po 49,90 €/kos
nekaj takega
0001.jpg

drugač sem pa gledal po katalogu IKEe

0083792_PE210036_S4.JPG

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10140665

samo ne vem, če bi bilo možno to montirat in kako, ker je mišljeno kot vrata omare. . .

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ne, ravno vgradne omare ne iščem. Saj to imam že v ponudbi mizarja. Iščem nadomestek - nekaj, da samo zaprem ta delček prostora namesto omare.

Take zavesice iz trakov so po mojem nepraktične, ker moraš tiste vrvice vlečt, da odpreš in zapreš.

Bolje bi bilo, če bi bilo samo iz dveh delov. Sem razmišljal, da bi kar nek "custom" kanalček naredil za to in to vpel noter.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala za tole stran, bom poklical jutri in malo povprašal
smile-1.gif

@grobo - saj nekaj takega sem imel v mislih, samo nisem vedel, da bi kdo prišel samo drsna vrata naredit... Zato sem pa o panelih spraševal, če bi se sam moral lotit...