TPMS senzorji ali ABS ring?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Upam, da ti bodo delali.
Jaz sem jih pred leti kupil in hudič ni delal niti eno leto.
Pol sem pa univerzalne kupil od Shrader ja na auto docu.
Ki niso bili programirani, ampak je jih Vulkanizer pol programiral in so delali BP.

Samo poceni na koncu ni bil ta špas, ker sem moral kupit še ene senzorje, še enkrat plačal montažo in še dodatno programiranje.

Bi bilo skoraj boljše če bi prvič pri vulkanizerju vzel za 50€ kos in če bi bilo kaj narobe bi on montiral gor pa dol gume.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Danes sem dobil digitalno pištolo za pumpanje gum. Za hec sem preizkusil eno gumo... 2.13 bara. S pištolo, ki ima analogni manometer, sem bil prepričan, da sem jo nafilal na 2.25 - 2.30 bara. Toliko o točnosti analognih pištol.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Ne bodi prevec siguren da je digitalna tocna
Lahko preverim tudi na pumpi, če kaže enako. Na analogni je skala tako skupaj, da težko razločiš decimalke, pa če še malo slabše vidiš... jo ni čez digitalno. Certifikat o umerjenosti je na pištoli, made in Germany - tam je tudi izdelano, tako da po moje bi morala biti dokaj točna.
Ni neko kitajsko pakiranje, vse lepo razstavljeno in spakirano, cel kup dodatnih tesnil, baterije, pa še neka silikonska gobica priložena... pa ne vem ali kot darilo ali za pucanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Tlak pri vožnji niha vsaj nekih 0,2 bara, lahko tudi pol bara pri dinamicni vožnji.
Vidim da so zahteve na alterju po tocnosti tlaka v gumah vecje kor v F1 in MotoGP

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Imam Bosch-ovo baterijsko hobi pumpo za gume z manometrom.
Na cevi je navojna puša, katero priviješ na ventil. Dokler ujameš navoj in obrneš pušo da jo priviješ, odide pol zraka iz gume. :oops1:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Tlak pri vožnji niha vsaj nekih 0,2 bara, lahko tudi pol bara pri dinamicni vožnji.
Vidim da so zahteve na alterju po tocnosti tlaka v gumah vecje kor v F1 in MotoGP
Če naj bi senzor opozarjal na razliko 0.2 bara manj od dovoljene, potem tvoja trditev ne drži. Razen če ne napumpaš gum precej več od predpisane vrednosti, da ti ne pade pod predpisano vrednost, ki jo ima senzor..

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Imam Bosch-ovo baterijsko hobi pumpo za gume z manometrom.
Na cevi je navojna puša, katero priviješ na ventil. Dokler ujameš navoj in obrneš pušo da jo priviješ, odide pol zraka iz gume. :oops1:
To je pač hobi pumpa. Saj jo imam tudi jaz originalno v avtu, ker pač avto nima rezervne gume. Koliko minut ti pa fila eno gumo? To je samo za skrajno silo...
Drugače pa kompresor doma in dobro pištolo.... 3x sem probal nataknit in iztaknit, pa je še zmeraj kazalo isto barov (na dve decimalki natančno). torej ne uide nič zraka.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.271
1.527
113
Saj če se potrudiš, ti dam za prav. S kompresorjem in dobro pištolo. Opažam pa, da je, kako dobro in hitro zagrabi, odvisno tudi od tega koliko je ventilček zjeban na glavi.