Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
A ste eni tle res tolk bedasti?
Hibrid je bil v priusa dan z namenom šparanja bencina in čistega zraka v mestni gneči in tam se prius odlično obnese, saj gre do hitrosti (mislim da do 40 km/h) samo na elektriko.
Tile kljukci pa ta avto spet testirajo na avtocestah pri večjih brzinah, kjer se je praktično peljal skoz na bencin.
Ti si zdaj pa precej pameten izpadel, tako kot vsak BMWjaš.Citat:
Misliš da si pameten, a izpadež eno veliko budalo. Ampak to gor al dol, vazno da si bil danes z ostalimi penziči prvi na banki in pošti in upam da do tja nisi vozu po napačni strani AC.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To da ima obična bemfla nižjo porabo kot kao ekološki prius. Prius je imel testno 4,9 l/100 km, bemfla pa 4,7 l/100 km, s tem, da je s priusom vozil ko po jajcih in v primerjavi z bemflo skrajno neudobno.
Goldfinger v glavnem.
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
To da ima obična bemfla nižjo porabo kot kao ekološki prius. Prius je imel testno 4,9 l/100 km, bemfla pa 4,7 l/100 km, s tem, da je s priusom vozil ko po jajcih in v primerjavi z bemflo skrajno neudobno.
Goldfinger v glavnem.
se pravi ima 520d nižjo porabo kot clio 1.5dci
Tudi jaz tako pravim!Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Eno debato nižje Lexus vs X5 teče podobna debata. Ja še en dokaz temu kar trdim jaz. Hybridna tehnologija ni toliko ekonomičnejša kot bi si mislili. Marsikateri dizelaš jih nese.
Je pa verjetno aktualna v Ameriki, ker če ameru rečeš da ti bo avto pil 5l, potem bi ti verjetno poljubil stopala.
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Goldfinger v glavnem.
To je meni malo prenizka poraba za 520d če smo realni. Vendar k nizji porabi vpliva izredna naprednost BMW od tega da kinetično energijo pri zaviranju hranjuje in ponuja motorju ko rabi ob pospeševanju, s tem znižajo tudi porabo in še druge take temu podobne novitete ki jih ponuja BMW. Tako da tudi če 520d pije 6 l je to smešno nizka poraba za taki avto. Že 530d z avtomatik menjalnikom in 19" felnami da pije pod 9 l je smešno nizko, to se vozimo za džabe..
Stardec: S tabo se pa nebom ukvarjal, ker nisem jaz usposobljen za to, ker so temu namenjene posebne ustanove imenovane domi opokojencev.
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Goldfinger v glavnem.
To je meni malo prenizka poraba za 520d če smo realni. Vendar k nizji porabi vpliva izredna naprednost BMW od tega da kinetično energijo pri zaviranju hranjuje in ponuja motorju ko rabi ob pospeševanju, s tem znižajo tudi porabo in še druge take temu podobne novitete ki jih ponuja BMW. Tako da tudi če 520d pije 6 l je to smešno nizka poraba za taki avto. Že 530d z avtomatik menjalnikom in 19" felnami da pije pod 9 l je smešno nizko, to se vozimo za džabe..
Stardec: S tabo se pa nebom ukvarjal, ker nisem jaz usposobljen za to, ker so temu namenjene posebne ustanove imenovane domi opokojencev.
Kako pa shrani energijo, da jo potem da motorju?
Hibridna tehnologija je ekonomična v primerih, če se pretežno uporablja tam za kar je bila sploh narejena.Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Uporabnik MrDaco pravi:
Eno debato nižje Lexus vs X5 teče podobna debata. Ja še en dokaz temu kar trdim jaz. Hybridna tehnologija ni toliko ekonomičnejša kot bi si mislili. Marsikateri dizelaš jih nese.
Je pa verjetno aktualna v Ameriki, ker če ameru rečeš da ti bo avto pil 5l, potem bi ti verjetno poljubil stopala.
--------------------------------------------------------------------------------
Tudi jaz tako pravim!
Če bi bil ti za kaj usposobljen itak nebi vozil/zagovarjal BMWja in njegove zastarele dizel mašine.Citat:
Stardec: S tvojimi debilnimi izjavami se ne bom ukvarjal, ker nisem uposobljen za to. Kdo pa je usposobljen za to pa sam veš.
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Tam je nek PR crap, nobenega tehničnega podatka ni.