Toyota CH-R

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
na avto.net so že v salonih

tud jaz bom šel pofirbcat, čeprav mi je 30 jurjev zaenkrat malo preveč za to kar ponuja (brez 4x4 in prepočasen za moj okus)

prvo kot prvo, 30 jurjev bo najvišja oprema, torej polno založen. že drugi nivo opreme pa je super lepo založen (sam sem precej izbirčen oz. priznam, da me je Prius razvadil in imam kar nekaj želja in je drugi nivo vrh glave). če ne gledaš hibirdne motorizacije, mislim, da ga dobiš pod 25k. s hibridno motorizacijo bo tam tam. 4x4 varianta, sploh, kot je izpeljana v RAV4 oz. Lexusih, je vrhunska, in bi si jo želel tudi sam, vendar je potem zaradi kompleksnosti cena lahko precej precej višja.

sam tudi čakam na prvo vožnjo, sedel sem not že, in je res okej, kar se mene tiče, mi je vse kot mora biti, ampak za tisto pravo potrditev je avto potrebno še zapeljati. glede na to, da se pri naju zdaj išče še en avto, je opcija, da bi CH-R prišel k hiši, po drugi strani pa sem zdaj imel nadomestno vozilo Auris TS in moram reči, da sem bil res pozitivno presenečen ... bi pa takoj Priusa novega, ampak roko na srce, mi je res predrag, sploh z mojimi željami ...
tongue-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
kmalu prideš blizu 30 jurjev, če ga opremiš tako, kot moderni avti pač morajo bit opremljeni. torej led luči, kakšno gretje v rit je v tem letnem času tudi dobrodošlo itd.

ampak kot rečeno, reč je predraga, ker razen hibridnega pogona z nikakršnimi performancami ne ponuja nič pretresljivega glede na konkurenco. saj ne da se znam odločit, kaj mu je sploh konkurenca.

ne zanikam pa, da je na nek svoj način zadeva simpatična

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ne vem če ni ta cena dobrih 27k že z vsem tem kar naštevaš... če je kao polna oprema.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Odvisno kaj se jemlje kot polna. Bi-LED žarometi so doplačljivi z Tech-Packom, serijsko so LED dnevne luči.
Sicer pa je cenik s spiskom opreme in dodatnih paketov že na toyota.si. Da nabiješ 30 k EUR, moraš res vse živo noter nametat, najboljšo opremo, tech pack, ledr zice in še kako malenkost.
Če bi šlo za BMW, bi bila cena po ceniku v konfiguratorju 47.520 EUR. Potem bi pa dali še 25% popusta na to in bi folk kupoval ko zmešan.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Itak, za celo Toyoto je popusta. Vsaj tako oglašujejo
Torej kupiš bmw, pa Toyoto dobiš za darilo

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
kmalu prideš blizu 30 jurjev, če ga opremiš tako, kot moderni avti pač morajo bit opremljeni. torej led luči, kakšno gretje v rit je v tem letnem času tudi dobrodošlo itd.

ampak kot rečeno, reč je predraga, ker razen hibridnega pogona z nikakršnimi performancami ne ponuja nič pretresljivega glede na konkurenco. saj ne da se znam odločit, kaj mu je sploh konkurenca.

ne zanikam pa, da je na nek svoj način zadeva simpatična

Pri hibridu ima že prva oprema praktično vse, kar rabiš, razen LED (ki je pa pri vseh doplačilo).
Konknurenca je pa Kia Niro, recimo (če gledamo samo hibride). SIcer pa Juke/Qasdhqai in podobni.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Samo če je Jukec v konkurenci, potem gre za malo zadevo, manjšo od novega Pežoja 3008 ali Renojevega Kadjarja ali se motim ?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sem šel C-HR-ja v soboto pogledat v salon pri BTC.

Vsekakor notri ni tako prostoren kot Tuscon ali Sportage.
Spredaj se sedi ok, zadaj je pa bolj zaprte narave, tako da to ni ne vem kakšen družinski avto, ampak, kot že ime pove - coupe.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pri hibridu ima že prva oprema praktično vse, kar rabiš, razen LED (ki je pa pri vseh doplačilo).
Konknurenca je pa Kia Niro, recimo (če gledamo samo hibride). SIcer pa Juke/Qasdhqai in podobni.

Pri osnovni opremi (C-ENTER) po ceniku sodeč LED ni možen za doplačilo, kar pomeni avtomatično izbiro najvišjih oprem in si hitro blizu mojim zneskom. Ogrevan volan recimo je pogojen z leder zici, kar tudi pomeni 480 - 680€ dodatka. Drugače se strinjam, je osnovna že dobro opremljena.

Ampak, a se samo meni zdi fuqashkaj neprimerno bolj resno vozilo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
zadaj je trezor, utesnejneno in nič ne vidiš ven..preglednost nazaj pa je itak, ni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zadaj je trezor, utesnejneno in nič ne vidiš ven..preglednost nazaj pa je itak, ni.
Žal danes pri vedno več avtomobilih ''cool in stylish'' faktor pomeni vse, uporabnost in preglednost je nepomembna.
Ni pa to omejeno le na takšna vozila, na pamet mi pade recimo prva Kia Ceed SW z zadnjim delom, ki je popolnoma nepregleden, ko se vključuješ recimo na glavno cesto pod kotom. Pa je to družinsko vozilo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Rešitev je sledeča, ki bo uporabljena v Chevrolet Bolt-u in v Cadillac CT6:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
zmaga.gif

Najprej sam ustvariš ''problem'', potem pa ponudiš še rešitev.
grin1.gif

Čisti primer teorije prodaje v praksi.
cheer.gif

Me pa zanima tole: avtomobili morajo že kar nekaj let izpolnjevati določene zahteve spredaj, da so čim manj nevarni za pešce, če pride do naleta. Posledično so oblikovalci relativno omejeni pri obliki prednjega dela. Me zanima, če bo kdaj zakonodaja začela (nisem še sedel v CH-R-ju, tako da ne leti direktno nanj) predpisovati, da mora biti preglednost nazaj takšna in takšna in s tem preprečila x prometnih nesreč letno.