Toyota Celica 1996 nakup

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Kako je kej s temi avtomobili? Zanima me predvsem zanesljivost, poraba, klima ni pogoj, ker ne delam relacij. Razmišljam da bi menjal 1:1 za avto v moji garaži. Se splača ali ne?

Hvala na odgovorih in LP!

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Eclipse je lep samo je out of my budget. Težka pa bo dobit dobro Celico, vem. Pa s tem avtom si oženjen, prodat ga ne gre (mojega isto). Sem pa megana že naveličan, zato bi menjal
smile-1.gif

Malkom, vem da je star 14 let, moj je sedaj 11 :p

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja in? Povprecna starost aviona v US airlines je 17 let in je med mlajsimi na svetu
evil.gif
, cudno, da si upate leteti

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ja in? Povprecna starost aviona v US airlines je 17 let in je med mlajsimi na svetu
evil.gif
, cudno, da si upate leteti

Eno je avion, ki je vsak dan servisisran 5x, drugo pa je 14 let stara celica, ki je vrjetno ni stvari ki je ni dala skozi.
Od tega da je bila na hrbtu naprej...

Nevem.

Superflay, ostani na megančiču, je fejslift, zgleda dobro ohranjen, privošči mu kake lepe 17', mogoče hud avtoradio,
kak bass (ker vidim da si v tem), pa boš hitro dobil veselje nazaj.

Celico je oblika povozla že pred 7imi leti....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Pač mu je všeč in si želi 14 let staro Celico.

Na tem forumu ne boš dobil nekega pametnega odgovora, ker tukaj kar ni letnik vsaj 2002+ ni več dobro in je za na odpad.
Vprašaj na kakšnem bolj resnem forumu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Toyote Celice so super avtomobili. Peljejo se za ta letnik odlično, hrupne so ravno prav . Pelje se boljše, kot Megane letnik 2000+, pa še bolje gre .
Sam sem pred leeeti tuhtal o 2.0 veselici s slabimi 130 kw....
Torej moj glas, menjaj, če bi se rad dobro peljal, pa še pravega kupeja imaš . Moraš se pa zavedat, da se to ne prodaja tako, kot Reno al pa VW....
rolleyes-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Na tem forumu ne boš dobil nekega pametnega odgovora, ker tukaj kar ni letnik vsaj 2002+ ni več dobro in je za na odpad.

Ne 14 celica je kul, če jo furaš sobota/nedelja, za vsakdanjo vožnjo po mestu, na šiht, pa bi vseeno kaj bolj resnega vzel...

Nevem za 2k si raje vzamem P206 1.1 in se peljem normalno z minimalnimi stroški.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Moraš se pa zavedat, da se to ne prodaja tako, kot Reno al pa VW....
rolleyes-1.gif

Vrjetno že s kakim razlogom...

Predvsem s takim da ni ravno praktičen za vsakdanjo uporabo, niti ni mišljen zato. Zanesljiv je pa še vedno bolj kot karkoli od renoja, sploh pa podobnega letnika
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Ne 14 celica je kul, če jo furaš sobota/nedelja, za vsakdanjo vožnjo po mestu, na šiht, pa bi vseeno kaj bolj resnega vzel...

Nevem za 2k si raje vzamem P206 1.1 in se peljem normalno z minimalnimi stroški.

in roko dam v ogenj da boš tistega pugija 206 večkrat šravfal kot pa celico.celica z 1.8 115KM motorjem ne dela nobenih težav.problem nastane ko jo zbiješ ker so karoserijski deli dragi

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
kolega ma 1998 se mi zdi. pritožuje se vglavnem nad porabo (ca 12l mestne vožnje) in nad višino avta, predvsem nad dolžino nosa. pa zadaj ni placa za odraslo osebo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

in roko dam v ogenj da boš tistega pugija 206 večkrat šravfal kot pa celico.celica z 1.8 115KM motorjem ne dela nobenih težav.problem nastane ko jo zbiješ ker so karoserijski deli dragi

For real, kaj češ z 14 let starim športakom za vsakdanjo vožnjo? Pa ok pustimo P206, vzamimo bilokater drugi avto za 2 jurja,
spodobnega letnika, spodobnih kilometrov, nekarambol...

In nenazadnje bilokaj na P206 1.1. crkne ga maš popravljenega v dveh dneh, ker so deli v trafikah polek čokolad.
Če pa celico pičiš v kandelaber pa se sigurno 3 mesece neboš vozil. No boš, če kupiš drugo in premečeš dele...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik supafly pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
A nima tvoj megane nekam velik kilometrov prevoženih?
evil.gif

lol, eno nulco preuč napisal
redface-1.gif

Tenkju usem za nasvete!
wink-1.gif

Toyote so zelo zanesljivi avtomobili, vendar računaj, da če boš imel avto še npr. 4 leta bo ta že polnoleten. Glede na starost je verjetno menjal vsaj 2 lastnika, kar pa ni problem, če veš, da sta oba lepo skrbela za avto (servisi ob predpisanih km...), vendar tega ne veš, tako, da so lahko po nakupu stroški dokaj visoki.
Se mi zdi, da je pametno po nakupu rabljenega avtomobila narediti velik servis, da si do neke mere zagotoviš brezhibno delovanje, kot pa veš pa to tudi ni zastonj. Vprašanje koliko stane velik servis za celico, sigurno pa več kot za kakšno corollo, saj gre vendar za kupeja. Aja, pa verjetno še pride menjava gum ob nakupu, običajno nataknejo neke obrabljene gor... Še en strošek zraven.
Večina mehanskih delov je pa itak še prvih na tem avtu in če jih do zdaj ni pobralo od prevoženih km jih bo pa začelo kmalu zaradi starosti (kakšna sklopka, končniki itd...).
Moja želja je zmeraj bila taka celica z 1.8 ali 2.0 motorjem, vendar sem po tehtnem premisleku vzel običajno limuzino istega letnika (ki pa stegne enako dobro kot celica z 1.8 motorjem, s tem da imam 2x več placa za potnike in prtljago). Premisli.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Toyote so zelo zanesljivi avtomobili,

Tega jaz v teh časih ne bi pisal ...
uf-1.gif