Toyota Avensis l.2003

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
No fajn, eden se je našel z avensisko.... dej mal več povej o avtu...
grin1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
No fajn, eden se je našel z avensisko.... dej mal več povej o avtu...
grin1.gif

2,0 116 motor je soliden, ni pa ravno divjak
wink-1.gif
Po 12 k km je olje na 3/4, servisi se delajo na 15000 km. Ko sem jo kupil, sem preventivno zamenjal vse dele, da bolj mirno spim.
Sedi se zelo v redu, dvokanalna klima dobro hladi. Izdelava notranjosti je solidna, čeprav se kakšen čriček pojavi med vožnjo. Zavore so me pozitivno presenetile, gume so standardnih mer za 16 col, tako da niso prevelik strošek.
Skratka, tale 2,0 dizel je kar šparovček....dokler kaj ne crkne
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sam imam izkušnje z 2.0 bencinarjem, mislim da je bil letnik 2004. Avta se najbolj spomnim po tem, da je bil neverjetno dobro zvočno izoliran, praktično je bil neslišen pri avtocestnih hitrostih. Večino voženj je bilo v tujino, s polno naloženim avtom in avto se je obnesel res presenetljivo...ravno zato, udobje, tišina pri večjih hitrostih, je prišla v ožji izbor.

Nazadnje urejeno:

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Je v redu izoliran ja, samo me moti ker nima 6 prestav in postane nad 150km/h motor dokaj glasen.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Možno, sam se spomnim da tudi pri teh hitrostih ni bilo praktično nobenega šuma okoli karoserija in izpod koles....
grin1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sam imam 2.0 126 konjev dizla, imam ga 4 mesece. Letnik 2007/december, zaenkrat brez problemov, vožnja udobna, žere malo, moti me edino usnje na volanu, katero je pri 25 tisoč km že kar zlizano. enako velja za prestavno ročico.
So pa pri meni gume 17 col, pred faceliftom pa so bile 16.
Plus še je veliki prtljažni prostor, imam limuzino.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Sam sem imel 2.0 dizla s 116KM tega letnika. Je bilo kar precej stvari zamenjanih v 1 letu. Porodni krči pač.

Poraba olja pri bencinarju, je tudi rešena kot so ti zgoraj omenili. Upajmo le, da ga je lastnik peljal na reklamacijo.

Sicer pa lahko preveriš pri serviserju kjer je bil avto servisiran. Toyota za te modele še ni imela centralnega sistema servisnih posegov.

Zdaj vozim 177KM dizla karavan Executive. Imam nekaj čez 103kkm in še ni bil na posegu izven servisnega intervala, razen en upgrade softwera.

Prodam za 16k€. Garancija do 7.2010

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Veliki servis pri 2,0 dizel avensisu me je koštal 480 €.
Edino kar me moti, je kasetar v kanti srednjega razreda, letnika 2005
rolleyes-1.gif
Na pooblaščenem?
no kolega je na versotu stal okoli jurja. Je pa res da ne vem zakaj ga je peljal na pooblaščenega, glede na to da pozna pooblaščenga mehanika?! (kateri mu je "nepooblaščeno"potem menjal zavore)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Zdaj vozim 177KM dizla karavan Executive. Imam nekaj čez 103kkm in še ni bil na posegu izven servisnega intervala, razen en upgrade softwera.

Upgrade je čist tko by the way.....če ga firma priporoči ti ga sami nardijo....čene pa pač ko kj stranka reče da je avto glasen.....se kj zaletava...itd...

Drugač pa ja 1.8 bencinci pa 2,2 dizli.....tud kak 1,4d iz yarisa se je umes najdu.....da smo ga spisal na račun! Ampak kot so že rekl......vse v servisni akciji! Firma častila!

Simon_Vi kako si
pozdrav.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam imam sicer letnik 2001, mašina 1,6 VVT-i, in je bil v garancijskem času menjan blok motorja, ker je bilo recimo na poti do Beograda vsaj 3x dotankat celo kantico olja. po menjavi lahko rečem, da je to najbolj trpežen avto, ki sem ga imel, nobenih problemov, pleh odličen edino 1,6 mašina je res malce podhranjena, predvsem ko vklopiš klimo.

drugače pa je čisto okej avto, imel ga bom, dokler bo šla.
smile-1.gif

hysterical-1.gif
upam, da se hecas

Tega tud jst nism čist zastopu
sprasujem se.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam imam sicer letnik 2001, mašina 1,6 VVT-i, in je bil v garancijskem času menjan blok motorja, ker je bilo recimo na poti do Beograda vsaj 3x dotankat celo kantico olja. po menjavi lahko rečem, da je to najbolj trpežen avto, ki sem ga imel, nobenih problemov, pleh odličen edino 1,6 mašina je res malce podhranjena, predvsem ko vklopiš klimo.

drugače pa je čisto okej avto, imel ga bom, dokler bo šla.
smile-1.gif

hysterical-1.gif
upam, da se hecas

Tega tud jst nism čist zastopu
sprasujem se.gif

res, what's so funny dock? to, da sem zadovoljen s svojim avtom, to, da dejansko Toyota dela to za kar sem jo kupil - me vozi brez problemov (ob rednem servisiranju)?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
menjan blok motorja in trpezen avto gre skupaj toliko kot delaven cigan.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Poglej si kake stare corole al pa avensise......pleh brez pikce rje.....to velja tud za ostale novejše toyote......blok je biu pa menjan zato ker je tovarna zajebala in to tud priznala (premal kaljene puše v bloku). Noben drug ne bi šu tega delat!

So bli mehaniki iz vseh drugih znamk pr ns (pač prej je kdo šravfu tud za peugeot...renault...vw)....so vsi rekl prid jokat h kakmu drugmu proizvajalcu da ti olje žre se ti bojo sam smejal pa rekl da si norc za volanom pa da si si sam mašino uniču!
wink-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
menjan blok motorja in trpezen avto gre skupaj toliko kot delaven cigan.

Toyota je menjala motorje celo po preteku garancije, če so ugotovili, da je med njimi bil iz slabe serije.
Tudi vsi ostali bi se lahko zgledovali po njih.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
S tem da če si biu pamtn si pač dolivu olje 100tkil al ap 150tkilometrov.....pol si si šu pa zamenjat motor......še pod kakim kozoucem obnovu stvari k so pr teh kilometrih za zamenjavo (potrošnimaterjal....kaki amorizerji...končniki...itd) pa maš praktično nov avto!