Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.921
1.297
113
Se vedno lahko vprasas na servisu za ceno.
Rabljene pa se morda prodajajo iz razbitih vozil, kjer vsak eur pride prav.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.921
1.297
113
Pravim, da so cene originalnih delov navite, pa to ni toyota nobena izjema. Vsi proizvajalci isto. Zadeva realno vredna 100-200eur se prodaja po par jurjev. Pa saj poglej samo kakšno LED matrično luč pri novem avtu. Kolikšna je proizvodna cena? najbrž ranga 100eur, prodaja se pa po 3-4k EUR. Pa še to sem premalo napisal. :)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.884
6.166
113
Kak im anova corolla rešen dodatn grelec kabine električni? Ga ma ali ne? Ga imajo vse opreme?
Oziroma v praksi v koliko 100m začne toplo pihat. MAlo sem razvajen glede webasta zdaj. Ne bi pa glih Style opreme jemal samo zaradi ogrevanih sedežev.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.145
321
83
Jaz imam sol opremo in lahko corollo daljinsko prižgem preko telefona. Ogreje se mi hitreje (10 minut) in bolj kot pri prejšnjem dizlu z webastom v 20tih minutah. V 10tih minutah mi odtaja tudi vetrobransko steklo. Medtem ko se avto ogreva, se polni baterija. Ampak se vseeno pozna na porabi.

Boljše opreme style, GRsport in executive imajo PCT grelec a ne vem kako to deluje v praksi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.108
2.030
113
To ni isto kot on sprašuje. To dejansko vklopiš avto daljinsko. Nima pa grelca, da bi ti ob vklopu takoj začelo toplo pihat

krava

Majstr
5. sep 2007
3.683
346
83
www.kacnje.eu
Nimajo posebnega grelca. Se pa načeloma Toyotini hibridi res hitro segrejejo. Moj prihaja iz Švedske in je opremljen z električnim grelcem. Ampak ga nisem nikdar zagnal, ker se res hitro segreje ICE motor (recimo vodna črpalka ne deluje na začetku, pač pa je električna in se požene, ko je motor dovolj segret). Vsaj pri mojem je še gretje sedežev in ogrevan volan, zato bi si lahko pomagal tudi s tem. Ampak skoraj ni potrebe. Glede na prejšnje dizle (tudi z grelci) je tole pravi balzam.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.884
6.166
113
Pa si ziher ti da švedski model nima PCT grelca?
Sem zaj najdo ja da majo samo opreme višje od Sol PCT. Samo milomater da zaradi tega in ogrevanih sedežev nevem če bi dal 3 jruje več. Ker za ostalo mi je gladko vseeno.
Kak so pa luči na sol? Opazno slabše od projektorskih? Mater 2 mesca nazaj bi mogo it na probefar ko je že tema bla ko so bli še saloni odprti :)

Marxon

Majstr
24. feb 2009
785
407
63
Kakor razumem ta PTC grelec, ta greje vodo v sistemu in ne direkt zraka v kabini. Torek 2 kW grelec vode in celotnega motorja.
Pred FL je imela pa izmenjevalec toplote iz avspuha (ki naj bi crkoval),.... Za to pred faceliftom ti lahko potrdim, da se segreje zelooo hitro.