ksz
Kot sem že napisal, zaljubljenci v dojčvagne bodo itak isto trolali še naprej... Ker pa se dosti vozim po AC, pa na odstavnih pasovih z dvignjenimi haubami prevladujejo dojčvagni - bemfla, audi in fave, pa kak opel je vmes. Vidiš še kakega renoja, za japonca se pa ne spomnim, da bi ga kdaj videl na odstavnem.
In ja, doma imama eno Toyoto letnik 2003, pa scat pelje vse novodobne švaba vagne, pa tudi france in italjance... Nikoli nič crknilo, le redni servisi in je to to. Vse dela kot takrat, ko je bil kupljen...
Pri Berlingotu (2011) sem že menjal en kup manjših relativno nepomembnih stvari (na cesti še nisem ostal nikoli) - motorčke loput (kot da so iz zlata - 2 kom 350 €), kompresor od klime, leto kasneje kondenzator od klime, sedaj čakam zaradi luknje in puščanja plina še na ene alu cevi za klimatsko napravo (jih ni nikjer v evropi za dobit). Skratka, vse kar se tiče prezračevanja, je že skorajda menjano, le še lopute so stare, pa tudi te ne delujejo 100% - na voznikovi strani se ne zapre kot se mora. Crknil je tudi senzor za dotok goriva - sem se posledično počasi privlekel na servis, kjer so mi to uredili in je sedaj mir.
Desno ogledalo že od začetka občasno štrajka - se noče odpret. Potem malo zavrtim gumb za nastavljanje ogledal, pa se spomni in se odpre.
Kar se pa tiče agregata, podvozja, vzmetenja, zavor ipd. pa dela vse kot more tipitopi. Redne menjave obrabljenih delov ter redni servisi in je to to.
Da ne bo pomote, Berlingo je super avto, le hibe mu znižujejo moje simpatije do tega modela.
Če pa bi Toyota delala dostavnike a'la Berlingo, bi ga definitivno imel doma in sem prepričan, da ne bi imel nobenih težav, le servisi in fertik.