Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Toyota Touch 2 podpira Mirrorlink verzijo 1.0 . V nekaterih izjemah, npr. pri CH-R, celo že višje verzije.

Problem je v tem, da Mirrorlink v1 že 5 let ni aktualna verzija, torej so novejši telefoni že na višji verziji Mirrorlinka, Toyota pa z višjimi verzijami NE DELA.
Sicer obstajajo triki, kako to usposobit, da se telefon pretvarja, da ima Mirrorlink v1, da bi zadovoljil Toyoto, vendar je to za 99% navadnih uporabnikov živčni zlom. o_O

In ja Toyota Touch2 brez opcije Go/Plus ni field software upgrade-able. In dvomim da je tudi pri novi Karjoli. Kdor si je slednji koncept zamislil, ga pa je itak za streljat. To pa rata, ko inženirji za menjalnike dizajnirajo še audio sisteme. :p

Tisto, kar je upat, da nova Corolla podpira aktualno različico Mirrorlinka. Samo to je treba sprobat v praksi. ;)

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pocaki, zdej te bodo doloceni obsodil da pojma nimas in da kaj sploh pises o naprednejsih tehnologijah infotainmenta ker so itak nepotrebne.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Tisto, kar je upat, da nova Corolla podpira aktualno različico Mirrorlinka. Samo to je treba sprobat v praksi. ;)

Nova Corolla podpira Mirrorlink 1.1 in 1.2 preko USB ali preko WiFi.
Avto si lastim (Sedan Hybrid), žal pa Mirrorlinka (še) nisem preizkušal, ker imam trenutno na voljo samo iPhone.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Nova Corolla podpira Mirrorlink 1.1 in 1.2 preko USB ali preko WiFi.
Avto si lastim (Sedan Hybrid), žal pa Mirrorlinka (še) nisem preizkušal, ker imam trenutno na voljo samo iPhone.

Oooo super cestitam.

Ali imas 1.8 ali 2.0. Bi bil zelo vesel ča malo opišeš kako si zadovoljen.

Lep pozdrav.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Tako je, pri sedanu je samo 1.8 motor. Kar se samega avta tiče, sem zelo zadovoljen, res pa je, da nisem prav zahteven. Imam opremo "SOL" z dodatnim paketom "TECH" (v primerjavi z "EXECUTIVE" nima HUD, ogrevanih sedežev, parkirnih senzorjev in LED žarometov, ostalo kar je pomembnega pa v glavnem ja). Tudi navigacije nima vgrajene. Kake poštene primerjave z drugimi podobnimi vozili ne morem podati, ker sem doslej vozil samo klasiko (pa še to zelo "v letih"), tako da mi je vse precej novo - od avtomatika naprej. Imam ga kak mesec, naredil sem okrog 1500 km. Poraba okrog 4.6 l /100 km. Mogoče prvo opažanje, ki človeka malce preseneti, je glasnost motorja pri pospeševanju (recimo pri vključevanju na avtocesto), pri sami vožnji pri konstantni hitrosti pa se umiri. Radarski tempomat je super pogruntavščina - ne samo za vožnjo po avtocesti, ampak tudi za jutranje zastoje na obvoznici. Z malo pazljivosti se da kar precejšen delež počasne vožnje po lokalnih cestah in v zastojih opraviti na baterijo.

Kar se ugibanj o tehničnih rešitvah tiče (kot recimo Mirrorlink itd...), je morda najbolje, da pripnem PDF navodila, pa si lahko vsak sam pogleda podrobnosti.

Corolla navodila (avto)
Corolla navodila (multimedia center)

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Kot kaže prodaja v EU gre kot po maslu, glede na to da gre splošna prodaja v EU dol:
https://newsroom.toyota.eu/r-ahead-of-plan/

Rast prodaje hibridov YOY +14%
Pa nova Corolla in novi RAV4 sploh nista bila še na voljo v začetku leta

Slovenska predstavitev:
https://www.avto-magazin.si/novice/novo-v-sloveniji-toyota-corolla-2/
"Cenovna umestitev? Za osnovno, 1,2-litrsko, turbobencinsko Corollo, je potrebno plačati 16.900 evrov, za vstopni hibrid pa 18.990 evrov. "

Potem je pa še tole:
car_co2_emissions_04.jpg

https://siol.net/avtomoto/novice/gr...zato-na-glavo-obraca-avtomobilski-svet-494881
Višje kazni, manj zaslužka in dražji avtomobili... vprašanje če bo to veljalo za Toyoto, ker do 95 g se jim ni niti treba pretirano pretegnit glede na to kar ponujajo danes.

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.657
113
Itak bodo pri Corroli samo hibride prodajali. Cena je praktično enaka, če upoštevaš, da je pri hibridu avtomatik serijski.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Izbira pri hatchbackih je v tem trenutku res enostavna, če želiš hibrida kupiš corollo, drugače pa mazdo 3. :)

Ta komentar mi je všeč:
Miselno previsok avto za naš narod.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Sem mislil, da je osnova avta premikanje. Kar pri mopedu iz Kremenčkovih nekako izgubi smisel...

samojan

Pripravnik
25. mar 2019
52
8
8
Pozdrav.

Bi zlorabil temo in lastnike povprašal kateri salon in predvsem servis v Ljubljani in okolici priporočajo.
Da ne bi smetili teme lahko tudi na ZS.
Hvala

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za Toyote? jaz vse delam v Toyota Centru v BTC-ju, enkrat izjemoma na Viču, vse ok, vedno tako, kot se dogovorimo, cena je pa po moje tako ali tako tam tam.

vedno mi avto tudi operejo, vedno je tako, kot se dogovorimo, vkolikor so kakšne dodatne stvari pokličejo oz. povedo, ko je servis narejen, ne naredijo kar sami od sebe. nazadnje so mi povedali, da pri naslednjem servisu bo za narediti menjava sprednjih diskov in ploščic, dali so mi solidno ponudbo.

skratka, sam sem zadovoljen, gledam pa v smeri, da bi menjal Priusa za novo Corollo, pa bomo videli, kaj in kako bo ... :)

• Všeč mi je
Reactions: samojan

samojan

Pripravnik
25. mar 2019
52
8
8
za Toyote? jaz vse delam v Toyota Centru v BTC-ju, enkrat izjemoma na Viču, vse ok, vedno tako, kot se dogovorimo, cena je pa po moje tako ali tako tam tam.

vedno mi avto tudi operejo, vedno je tako, kot se dogovorimo, vkolikor so kakšne dodatne stvari pokličejo oz. povedo, ko je servis narejen, ne naredijo kar sami od sebe. nazadnje so mi povedali, da pri naslednjem servisu bo za narediti menjava sprednjih diskov in ploščic, dali so mi solidno ponudbo.

skratka, sam sem zadovoljen, gledam pa v smeri, da bi menjal Priusa za novo Corollo, pa bomo videli, kaj in kako bo ... :)

Tudi jaz delam v smeri nakupa Corolle samo me pa moti odsotnost nekatarih funkcionalnosti v npr. Sport nivoju opreme, ki jin ni mogoče niti dokupiti.

LP