Tone Vogrinec - OMG

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pol pa zapri smučarsko zvezo? pa nogometno, košarkarsko, hokejsko, odbojkarsko, atletsko

veš kolk dnarja bomo pršparali

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če se ne motim, si povsem narobe razumel njegov post.

Zveze so zato, da skrbijo za klube, podmladek, da poskrbijo da imajo talenti kot je npr. Tina vse možnosti da postane ena najboljših na svetu.
In ko ji enkrat uspe, je to njena služba, od katere fajn živi - tu so nagrade na tekmah, sponzorji, tudi še vedno reden denar od zveze (predstavlja državo)...
In človek bi mislil, da je npr. njena finančna prihodnost s tem rešena. Kot kaže ni. Še vedno so športniki (predvsem najbogatejši) prisesani na zvezo. To je podobno, kot da bi jaz od ministrstva za šolstvo, kljub temu da sem imel vseskozi brezplačno šolanje in sem dosegel neko dobro službo, zahteval, da mi še vedno plačuje denar. To, da zaradi tega nekdo mlajši ne bo imel brezplačnega šolstva kot jaz, mi je prav vseeno...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
malo drugače je pa le

na to moraš gledati tako, da te sicer izobrazijo, samo ti še vedno "delaš" za njih s tem ko nastopaš za svojo državo, sliši se sicer malo čudno, samo verjetno smučarska (ali katerakoli druga) zveza ne deluje zato, da bo več slovencev znalo lepo carvat po krvavcu?

To kar ti opisuješ bi bilo primerljivo, če bi želeli tekmovalci penzion.

Pa poglej o kakih vsotah se zdaj nogometaši razburjajo pa jih večina lepo zasluži s klubskimi pogodbami.

Potem pa je še ena zadeva, ki jo je lepo danes na radiu city povedal, ko so se o fuzbalerjih menli - športnik ma omejen rok trajanja, in morš pač v tem času zaslužit za celo življenje, sicer lahko potem še delaš kaj drugega, samo veliko jih tega ni sposobnih.

da še enkrat napišem, cilj vsake zveze je vzgojit športnika, ki bo potem to zvezo lahko zastopal na najvišjem nivoju, in da to lahko dela, ga je treba tudi (finančno) podpirati

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
tole je pa mimosu:

najprej treniraš od 5-20 leta (palčujejo starši in država oz. mi državljani) , nato si 10 let uspešen (služiš ti in zastopaš državo), pol si pa 30 let nesposoben za dela ?!?!?!?!? WTF? Športniki bi morali biti nadpovprečno sposobni, saj so celo življenje trenirali, bili disciplinirali, bili motivirani, imeli cilj in znanje... Tole je pa čist zrešeno. Športnikova odgovornost je, da po kakrieri poskrbi zase. Kako jst ne vem? Eni dobijo 5M€ pa živijo ob hišici ob jezeru do smrti, eni odprejo trgovino z svojo blagovno znamko inkasirajo po par jurjev na mesec, spet tretji (tisti naš užaljeni metalec kladva) pa bi enaostavno rad pri svojih 35 postal "invalidsko" upokojen in se naslednji 25 let praskal po riti.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Meni osebno pa se zdi, da ni nobenega posebnega razloga, da bi se financiralo športnike.

Tina je profesionalka in si pač naj pridobi sredstva drugje.

Služba kot služba za delavko v Muri.

Se mi zdi neka draga smučarija, ki stane 180.000 EUR+.

Odločila se je da bo v življenju služila denar v tej branži, boljša kot je manj bo težav z denarjem.
Se strinjam, da se ji da nagrada, ker je predstavljala RS na olimpijskih igrah, ostalo pa je njen problem.

Na tekmah je nagradni sklad, nekaj je letos morala zaslužiti tako da naj ne jamra.

Sama je prevzela riziko ko se je odločila za smučarko, nihče je ni silil.

Zelo nehvaležno je dajati kakršnekoli sodbe glede denarja, lahko vam pa za oreintacijo napišem kako izgleda en trening. V mesecu avgustu naprimer smo šli na trening. V avgustu jasno ni prav veliko snega zato se smuča na ledenikih. Šli smo naprimer v sasfe to je nekaj čez 700 km iz slo. Tja smo šli kot reprezentanca s kombiji zraven tekmovalcev še trije serviserji, štirje trenerji, fizioterapevt. Peljali smo se z 5 kombiji od katerih so bili vsi do vrha naloženi z smučmi vsak tekmovalec ima 2-3 pare trening smuči za slalom, nekaj parov za veleslalom, potem pa še tekmovalne pare. Zraven smo vedno vozili še spining kolesa, uteži, medicinke in podobne pripomočke za kondicijo, serviserji so imeli s seboj svojo opremo, sabo smo imeli še par garnitur kolov, ter opremo kot so merilne ure, ključe za šraufat kole, mašne, radijske zveze itd... Vsakdo je imel sabo še svojo prtljago torej so kobiji bili nabutani do vrha.
Tja se voziš okoli 8-9 ur, vmes greš na kosilo, plačaš vse cestnite na simplonu še tunel, nafta. Zračunajte koliko to stane...
V saas feju smo imeli hotel ( ta je bil med cenejšimi) kupiti je bilo treba še smučarske karte za gondolo itd...
Trenerji in serviserji smo vstajali okoli 5 - 530, se pripraviš in potem kole na ramo, mašne, svedre, ure v ruzak in v vrsto na gondolo. Gondola začne laufat še pred zoro. V kranjski gori sem se do štarta vozil ponavadi z hedlampo na glavi. Ko prideš na progo, to je jasno potrebno prej rezervirati in plačati začneš postavljati progo, glede na to kaj je v programu. Veš da si naprimer 4 z leve, desno od tebe so nemci B, levo od tebe so finci itd... Ko je trener zakoličil progo smo ostali te kole prišravfali v sneg. pri tej zadevi zašicaš tudi če je - 20. Ko smo progo postavili smo se vsi trenerji in serviseji še vozili v plugu in drseli da smo progo pripravili. Nekje 8 - 8 30 so prišli tekmovalci, z nahrbtnikom opreme in najmanj 3 pari smuči. Najprej ogrevanje nato vožnje. Na dan so jih naredili od 6 do 15 odvisno od zahtevnosti, postavitve, namena treninga itd...
Vmes smo ostali skrbeli za kole, ki so padli ven, se polomili, skrbeli za veze. Stvar zna včasih biti zelo nevarna, če si pod kako prelomnico pa menjaš kol, ostali pa ne ne zastopijo dobro in tekmovalec gre na progo so posledice katastofalne. Konec koncev te lahko polomi tudi kdo iz sosednje proge, ki je zapeljal iz svoje smeri. V enem tednu smo nekako uničili od 4 do 9 kolov. Pancerji katere imajo smučarji so bistveno bolj trdi kot tisti iz hervisa. Skoraj vsi smučarji majo mal deformirane prste. Trening smo končali nekje do 12, takrat je tudi že temperatura tako visoka da sneg popusti. Ne pozabit da se je vse to dogajalo na okoli 3000 m nadmorske.
Po kosilu je bila ponavadi pavza do 14 - 15 potem pa kondicija. Tako je bilo jasno spet treba najet, zerezrvirat predvsem pa plačat prostor pa naj bo to fitnes, tenis igrišče, del telovadnice itd... Zvečer so delali fizioterapevti tudi do 2 zjutraj. Serviserji pa so smučke rihtali celo popoldne.
Tako je zgledal trening teden, dva potem smo se peljali domov. oprali cunje in takoj nazaj na trening. Smučanje je šport kjer je ogromno informacijske komponente in zato je potrebno zadevo dobiti pod kožo s kilometri...
Če je bilo možno smo trenirali kje bližje, če so bili pogoji v kranjski gori. Plače nas, ki smo bili tam prvo leto ali pa pomočnikov so bile 1500 € neto, ostali trenerji so imeli nekoliko več. Niti ne tako veliko glede na to da sem bil v celi sezoni doma le okoli 50 dni.
To je pač smučanje... Zdaj je jasno zakaj nekdo rabi toliko in toliko denarja za trening. Nihče si tega ne more privoščit sam, zato je zveza, kje pa bo zveza ta denar dobila pa nevem.

Denar, ki ga dobijo tekmovalci kot nagrado pa so obdavčeni kot enkratni znesek. Tako jim na koncu ne ostane skoraj nič, sploh pa ko nehajo smučat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi delavka v Muri je delala za državo, plačevala davke državi itd.
Pa vrhunski športnik, po možnost profi, ki stisne v Monako?
smile-1.gif

jaka6, ne vem kaj si hotel prikazati z načinom treninga. V smučarijo nisi prisiljen zaradi tega da preživiš, ampak je šprotnik na opisani način neka kombinacija poklical na pol financiranega s strani države.

Res ne vem kdo jih sili, da vstajajo zjutraj in po temi zmrzujejo.

Po tem kaj si napisal vidim da gre za nekoristno in prazno "delo". Poglej Rockyja kako je treniral, vedno je naredil še kaj koristnega, nasekal drva itd...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
tole je pa mimosu:

najprej treniraš od 5-20 leta (palčujejo starši in država oz. mi državljani) , nato si 10 let uspešen (služiš ti in zastopaš državo), pol si pa 30 let nesposoben za dela ?!?!?!?!? WTF? Športniki bi morali biti nadpovprečno sposobni, saj so celo življenje trenirali, bili disciplinirali, bili motivirani, imeli cilj in znanje... Tole je pa čist zrešeno. Športnikova odgovornost je, da po kakrieri poskrbi zase. Kako jst ne vem? Eni dobijo 5M€ pa živijo ob hišici ob jezeru do smrti, eni odprejo trgovino z svojo blagovno znamko inkasirajo po par jurjev na mesec, spet tretji (tisti naš užaljeni metalec kladva) pa bi enaostavno rad pri svojih 35 postal "invalidsko" upokojen in se naslednji 25 let praskal po riti.

valda da delaš nekaj, samo večina nima neke izobrazbe, torej morajo bit tolk dobri, da so lahko ali trenerji ali pa tržijo svoje ime po koncu kariere

I

Izbrisan uporabnik #488

Boksar Zavec npr. pajsne velike novce od države?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Kdo pa je silil Murine delavke da so delale v takem?

Se folk nauči besede kot so murine delavke, tekstilne delavke, pol pa jih mešajo poleg kamorkoli je le mogoče. Saj so boge in so pošteno nahebale, ampak nehajte jih že tišat v vsako debato okrog denarja, od fuzbalerjev, smučarjev, do nevemkoga še vse poleg.

I

Izbrisan uporabnik #488

Se oproščam če sem pozabil na vse ostale delavce, ki delajo za kruh, ne pa da se dričajo po snegu.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če je kdo gledal danes kanal A, potem se ve zakaj ni denarja.

Hiša v kateri je smučarska zveza, je v lastni njihovega predsednika in pada najemnina (verjetno ne nizka), največji našitek ima firma tega predsednika, ki pa sploh ni glavni sponzor, ampak je tik pred sezono odstopil, ter plačal minimalne penale, reklama je ostala, tako da nihče drug ni mogel biti.....svinjarija kot povsod po Sloveniji.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
In človek bi mislil, da je npr. njena finančna prihodnost s tem rešena. Kot kaže ni. Še vedno so športniki (predvsem najbogatejši) prisesani na zvezo. To je podobno, kot da bi jaz od ministrstva za šolstvo, kljub temu da sem imel vseskozi brezplačno šolanje in sem dosegel neko dobro službo, zahteval, da mi še vedno plačuje denar. To, da zaradi tega nekdo mlajši ne bo imel brezplačnega šolstva kot jaz, mi je prav vseeno...

En catch je tukaj - zveza tudi trži sama sebe (od dresov, do sprejemov in podobnega) in sponzorji plačajo več za dobre rezultate. Tina Maze je tako zvezi v 8 letih nastopanja za reprezentanco SZS prislužila recimo XXX.XXX,00 EUR in ob predvidenem programu jih bo še več. Zato je vsekakor vredna več od ene Ane Drev. Vsekakor ima zveza ogromne koristi od smučarke, ki osvoji dve srebrni medalji na OI. To, da je poleg še druga najbolj fotografirana smučarska v tekmovanju (takoj za Lindsay Vonn), je pa samo dodaten plus.

Glede financiranja mladih tekmovalcev je pa tako, da veliko večino finančnega bremena nosijo starši. Oziroma sponzorji, ko tekmovalec pride v višje kategorije. Potem so pa tu še klasične slovenske kuhinje o tem koliko sponzorjev je kdo pripeljal v klub, da talenti brez orenk finančnega zaledja ne morejo več tekmovati v drugi polovici najstniških let, ker so stroški preveliki... in tako naprej. Ti lahko vsak, ki je imel kdaj kakšne opravke s slovensko alpsko reprezentanco, pove precej zgodbic o tem. Precej žalostno je, da je dovolj, če bi bila samo četrtina resnična, pa bilo stanje precej klavrno...

lp

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Se oproščam če sem pozabil na vse ostale delavce, ki delajo za kruh, ne pa da se dričajo po snegu.

Ne mešaj jih sploh sem, s športom nimajo nič zveze. Navaden populizem se greš.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
tole je pa mimosu:

valda da delaš nekaj, samo večina nima neke izobrazbe, torej morajo bit tolk dobri, da so lahko ali trenerji ali pa tržijo svoje ime po koncu kariere

Se strinjam, sploh pri fuzbalerjih se mi zdi, da je to prisotno. Čeprav po drugi strani, se mi zdi, da ima kar lepo število teh športnikov (oz. vsi z nekaj rezultati) možnost delati v slovenski vojski ali policiji in jih tudi dela. Zadnjič je bil celo Kozmus na neki fotografiji v cunjah slovenske vojske. Tako da ravno slabo ni za njih poskrbljeno - je pa res, da morajo hodit v službo, kar je očitno nekaterim izpod časti in bi se rajši praskali po jajcih nadaljnjih 30 let.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Snecer, sorry izrazu, ampak ti si eno veliko tele...

Ti sploh ne kapiraš nečesa. SZS je preko Športne loterije in še nekaterih družb v lasti Staneta Valanta. Verjetno ni on tam kot dobrodelnež, ampak zato, da služi ojre, seveda predvsem za sebe.
Zraven Valanta so tam še njegovi požrešni priskledniki, ki si na račun SZS privoščijo marsikaj, od dragih hotelov do ne vem česa še.
Tina Maze tekmuje pod okriljem zveze, njeni rezultati so takšni, da ima SZS vedno dovolj sponzorjev, da vrhu ne bo nikoli nič manjkalo.
Srž problema je predvsem v tem, da mora ona sama poiskat sponzorje, sama plačat treninge, proge, opremo, ekipo ipd., v zameno za vse tole mora na dresu imeti sponzorje SZS, ne svojih, povrh vsega pa od SZS sponzorjev nima nič.
In na koncu koncev je ona z letošnjimi rezultati Smučarski zvezi prinesla bistveno več denarja kot pa 180.000 eur, ki jih zahteva...

Kje pa so ostale smučarke, ki delujejo pod SZS? To, da se je Ferkovi na smuku v soboto sprdnilo 4. mesto, predvsem zaradi pogojev na progi, ne toliko zaradi znanja, je ena redkih izjem, vsi ostali rezultati so katastrofa. Od Ferkove znanje se je videlo potem v nedeljo na Super G.-ju...

To, da pa zraven mešaš še Murine delavke, je pa teletina na kvadrat.

Aja, Tona je pa itak za odstrel, ne vem, kaj še dela in kaj se oglaša zraven. On je eden izmed tistih prisklednikov, ki sem jih omenil v tretjem stavku drugega odstavka tega posta.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Snecer, sorry izrazu, ampak ti si eno veliko tele...

Ti sploh ne kapiraš nečesa. SZS je preko Športne loterije in še nekaterih družb v lasti Staneta Valanta. Verjetno ni on tam kot dobrodelnež, ampak zato, da služi ojre, seveda predvsem za sebe.
Zraven Valanta so tam še njegovi požrešni priskledniki, ki si na račun SZS privoščijo marsikaj, od dragih hotelov do ne vem česa še.
Tina Maze tekmuje pod okriljem zveze, njeni rezultati so takšni, da ima SZS vedno dovolj sponzorjev, da vrhu ne bo nikoli nič manjkalo.
Srž problema je predvsem v tem, da mora ona sama poiskat sponzorje, sama plačat treninge, proge, opremo, ekipo ipd., v zameno za vse tole mora na dresu imeti sponzorje SZS, ne svojih, povrh vsega pa od SZS sponzorjev nima nič.
In na koncu koncev je ona z letošnjimi rezultati Smučarski zvezi prinesla bistveno več denarja kot pa 180.000 eur, ki jih zahteva...

Kje pa so ostale smučarke, ki delujejo pod SZS? To, da se je Ferkovi na smuku v soboto sprdnilo 4. mesto, predvsem zaradi pogojev na progi, ne toliko zaradi znanja, je ena redkih izjem, vsi ostali rezultati so katastrofa. Od Ferkove znanje se je videlo potem v nedeljo na Super G.-ju...

To, da pa zraven mešaš še Murine delavke, je pa teletina na kvadrat.

Aja, Tona je pa itak za odstrel, ne vem, kaj še dela in kaj se oglaša zraven. On je eden izmed tistih prisklednikov, ki sem jih omenil v tretjem stavku drugega odstavka tega posta.

aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Robi Kranjec - svetovni prvak v poletih, ki bo napolnil Planico in najbrž skočil redkord...

Nisem nikjer zasledil, da se kaj oglaša v zvezi z novci...

SZS ni delodajalec Tine Maze, ki je profesionalka in samozaposlena. Naj si svojo smučarijo torej sama plačuje, država pa ji je itak za njene uspehe dala lepo nagrado, mislim da za obe medalji 70.000 EUR. Koliko je pobrala od nagrad letos pa tudi ne more biti malenkost.
Glede na to da je uspešna, je zanimiva tudi sponzorjem, ki jo zalagajo z vrečicami čaja itd.

Sicer pa ji tudi zveza daje nek denar oziroma ji bo dala, a več ga očitno no. Verjetno tudi ni smiselno da cel denar potrošijo zanjo, vse ostalo pa crkne ko bo nehala smučat.

glede ostalih žalitev uporabnika pa ne bi izgubljal besed, tvoja primitivnost je razvidna že iz avatarja.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ne kapiraš, j+ebi ga...

Valant je pa itak baraba na kvadrat, že zaradi tega podpiram njene zahteve...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
tvoja primitivnost je razvidna že iz avatarja
In kaj je narobe z njim? A če bi bila na avatarju punčka, bi ti pa bilo všeč?
confused-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Zveza pogojuje sponzorje, ki jih nosi tina na majici in ji zato očitno ne plačajo nič niti stroškov ne pokrijejo... Valant pa je dobu zastonj reklamo, čeprav ni plačal spozorskega denarja...

očitno se tebi bolj malo sanja kako deluje zveza... in ja naslajat so se ob uspehu prišli..... v tem je vs keč...