Tok, tok! Kdo je? Recesija

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Evo, se je že začelo pa še sredi septembra nismo:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/...ntov-zmanjsuje-proizvodnjo-za-tretjino/639495
Btw. Acroni je tudi vsem znižal plače za -10%.
Kdaj in koliko bodo odpuščali se še ne ve.
Ampak pri -30% proizvodnji in enakem številu zaposlenih v realnem sektorju pač preživeti ne moreš.

Mesečniki pa seveda v svojem slogu - brez stika z realnostjo:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/...irati-mesec-predlaga-obvezno-bozicnico/639540

JS gredo plače itak že gor, samo še božičnico naj se jim da.
:bonk::bonk:
Glede na to da so zadnji dve leti umetno ustvarjali visoke cene svojih produktov in držali že naročene in izdelane produkte v skladiščih imajo očitno zaloge dovolj

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
kalbo
Potrjujem.
Pa saj smo.pisali spomladi o tem kako ni armaturnih mrez na jesenicah pa kupi vedno večji.
Kovintrade v crnucah je zaprl trgovino za nekaj dni (tednov? ) Ker ni vedel.po kaksni ceni bi prodajal železo....
Naj me kokla.brcne ce ne bo nemcija in ostali dajala subvencije za nakup avta cez dve ali tri leta. Kot okoli leta 2010 ko si avte dobil za polovico današnje cene.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.762
5.912
113
kalbo
Potrjujem.
Pa saj smo.pisali spomladi o tem kako ni armaturnih mrez na jesenicah pa kupi vedno večji.
Kovintrade v crnucah je zaprl trgovino za nekaj dni (tednov? ) Ker ni vedel.po kaksni ceni bi prodajal železo....
Naj me kokla.brcne ce ne bo nemcija in ostali dajala subvencije za nakup avta cez dve ali tri leta. Kot okoli leta 2010 ko si avte dobil za polovico današnje cene.
Verjetno ne bodo, raje bodo še bolj navili cene, delali manj, zaslužili pa več. Saj točno tako je sedaj stanje.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.392
113
Pomurje
Prej ali slej se bo pojavila konkurenca ki se ne bo sla take igrice. In takrat bodo jokal.
Ali pa bodo res prodali samo 10% nekdanje prodaje.
Gospodarstvo ki bo zelelo preziveti bo iskalo alternative.
Konkurenca bo onemogočena kot zaščita EU trga.

Domorodni Evropejec je za EU osebek, ki ga je treba ožet do konca.

Gubca so fentali za kakšen delež? Mi zdaj lahko samo sanjamo desetine!

• Všeč mi je
Reactions: roCkY in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
No, bodimo posteni, evropi tako dobro kot v zadnjih desetletjih ni slo se nikoli.
Ce bi Evropi slo slabo, se ne bi sla takega turizma in podobnega "razkosja".
Glede konkurence se pa strinjam.
Ta je ze sedaj mocno omejena na dolocenih podrocjih.
Poznam predvsem kmetijsko in zadnje case vedno bolj poslusam o omejevanju konkurence na farmacevtskem podrocju (zelisca, naravni produkti... )

• Všeč mi je
Reactions: damirj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
kalbo
Potrjujem.
Ja, kot vidiš so se pa dežurni "realnisektorbiznismeni" kle gor usmerli v klasično jamranje nad levičarji in JS in JU mantro.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
No, bodimo posteni, evropi tako dobro kot v zadnjih desetletjih ni slo se nikoli.
Ce bi Evropi slo slabo, se ne bi sla takega turizma in podobnega "razkosja".
Glede konkurence se pa strinjam.
Ta je ze sedaj mocno omejena na dolocenih podrocjih.
Poznam predvsem kmetijsko in zadnje case vedno bolj poslusam o omejevanju konkurence na farmacevtskem podrocju (zelisca, naravni produkti... )

Se strinjam, EU je zadnje čase šlo preveč dobro. Tako kot je predtem šlo Kitajski predobro pa še predtem USA. Prej ali slej se najde neka zavora od nekoga, da neki sporadiki ne zgalopirajo mimo vseh in se preveč oddaljijo. Tako lahko upravičeno računamo, da bo prej ali slej spet vse po starem.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
5-15let. Poglej malo vzorec za nazaj. Točno pa tako ali tako ne more vedeti nihče.
Če sodim po sebi in moji okolici nam je zadnjih 15 let + - enako dobro. Pa tudi če vzamem, da se bomo vrnili 15+ let nazaj, torej v pred finančno krizo - kaj pa je bilo tako slabega? Splošno znana izjava iz tistih časov: če je to kriza, naj traja!

Disclaimer: nimam kreditov, sploh ne v frankih, nimam naložb v "ničvredne" papirje, žal/na srečo nimam kriptovalut,...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Lahko mas pa za par mio nepremicnin pa te zato ne skrbi. Nastel si predvsem cesa nimas :)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Če sodim po sebi in moji okolici nam je zadnjih 15 let + - enako dobro. Pa tudi če vzamem, da se bomo vrnili 15+ let nazaj, torej v pred finančno krizo - kaj pa je bilo tako slabega? Splošno znana izjava iz tistih časov: če je to kriza, naj traja!

Disclaimer: nimam kreditov, sploh ne v frankih, nimam naložb v "ničvredne" papirje, žal/na srečo nimam kriptovalut,...

Ja se strinjam, ampak kot pravim, nam v EU je bilo zelo lepo zadnje čase, kakšna takšna res velika kriza je bila že zelo dolgo nazaj. Če si jemal kredite tam okoli 2013 pa si občutil, da so dragi, še bistveno dražji kot sedaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Magna ni nihče na zavodu - še. Do konca leta so na čakanju kot so bili že do marca letos eno leto cca. Imajo pa možnost prezaposlitve v Gradec, pa glej ga zlomka, raje so doma z 80% 80% plače (ker so delali skrajšan delovni čas), kot pa da gredo ob 5h od doma in se vrnejo ob 18h pa porabijo pol plače za prevoz.

So bili recimo delavci Hotela Habakuk dve leti na čakanju (so v bistvu še) pa se nihče ne pritožuje, delovna doba laufa, 80% plača, pa doma si. ;)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Magna ni nihče na zavodu - še. Do konca leta so na čakanju kot so bili že do marca letos eno leto cca. Imajo pa možnost prezaposlitve v Gradec, pa glej ga zlomka, raje so doma z 80% 80% plače (ker so delali skrajšan delovni čas), kot pa da gredo ob 5h od doma in se vrnejo ob 18h pa porabijo pol plače za prevoz.

So bili recimo delavci Hotela Habakuk dve leti na čakanju (so v bistvu še) pa se nihče ne pritožuje, delovna doba laufa, 80% plača, pa doma si. ;)
Sproti pa po možnosti terajo še sivo ekonomijo...