TMC v Sloveniji

STANE47

Zelenc'
27. jan 2009
14
0
1
Vrhnika
Na Garminu so ni takole odgovorili, ko sem spraševal za TMC
Za prometne informacije bo potrebna brezplačna pridobitev naročnine. Trenutno smo v zadnji fazi testiranja; brezplačna naročnina se bo lahko naročila nekje v januarju

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, že dela.
Na Nuvi 765 zgleda takole.

252.png
263.png

276.png
298.png

317.png

Več pa se nisem igral.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
jst sm si pa aktiviral naročnino...mal me moti ker je tam na spletu kjer ponuja naprave moje ni vpisane, nuvi 255wt. zato sm zbral OTHER...zdej pa še ne vem če dela..

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kaj konkretno naredi ta funkcija? Te pošlje po obvozu ali le obvešča o zaporah?

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
kdaj pa začne delat tmc, a takoj po aktivaciji? ker mi še zdej ne dela..

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz sem po petih prevoženih kilometrih zunaj zgradbe pogledal in je že vključen.

Kako pa to dela, če sploh, pa še nisem opazil.

Katera firma (radijska postaja) ali kdorkoli ureja te podatke in jih pošilja na moj Garmin?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ne takoj. Najprej mora naprava dobit signal satelitov in radia, šele nato se sproži registracija TMC Slovenija. Potem se začne pridobivanje TMC informacij.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Jaz sem po petih prevoženih kilometrih zunaj zgradbe pogledal in je že vključen.

Kako pa to dela, če sploh, pa še nisem opazil.

Katera firma (radijska postaja) ali kdorkoli ureja te podatke in jih pošilja na moj Garmin?

Dela normalno, tudi v demo načinu lahko preveriš.

Narediš ruto in pogledaš če je kaj prometa na poti. Če si v bližini sam opozori na problem.

482.png

487.png

496.png

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zadevo sem pravkar aktiviral na Nuviju 760 in dela ok. Meniji so sicer malo drugačni kot na prikazanem 765, a to je verjetno zaradi starejše izvedbe mojega navigatorja. Nimam recimo možnosti da mi "traffic" karto kaže kar med navigacijo (tisto z sivim ozadjem), ostlao pa dela ok (prikaz karte iz menija, lista zastojev, opozarjanje na zastoj na poti itd...) Vse skupaj bodo morali sicer še malo "speglati", saj zaenkrat kaže čudne čakalne čase (recimo 1 minuto za "rdeči" zastoj) in pa nepreglenda imena (samo številke, recimo 444, 352, itd...)

Zanima me še nekaj: pri naročninah m kaže samo neko neaktivirano usa naročnino, evropske pa nobene. A to pomeni da mi v avstriji in drugje zadeva ne bo delovala?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Sej ni tolk problem u karti. Tud brez karte se more TMC lovit oziroma registrirat. Karta je samo zato, da te zna potem mimo tega peljat (če imaš pravo karto).

I

Izbrisan uporabnik #488

Če bi se kaj peljal po Avstriji, bi videl da dela TMC, tam je gratis.
Nekateri pa imajo za plačat. Odvisno od države.

I

Izbrisan uporabnik 474

No problem pri meni je tudi v tem, da mi nazadnje v Avstriji (17.12.2009) ni lovil prometnih informacij oziroma je pisalo da "prometne informacije niso na voljo" - ljub temu, da je lovil kanla OE3.
Morale pa so biti informacije, ker je bil predor pri Lintzu zaprt...

Ne vem kaj je narobe z mojim nuvijem
confused-1.gif

LP
Gargy

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če bi se kaj peljal po Avstriji, bi videl da dela TMC, tam je gratis.
Nekateri pa imajo za plačat. Odvisno od države.

Peljal sem se z 255WT in je delalo ja, a ker ni bil moj ne vem kaj in kako je imel nastavljeno. Katere države pa imajo brezplačno?

Edit: dela celo če ima CN2010.20 izključen in vključeno samo AR. Ne vem sicer če dela vse, a dogodke pokaže v seznamu in na zemljevidu. Ovire na poti pa pomoje ne bo znal najti, ker pelje po drugi karti. Bom probal, ko sem šel zdaj en krog ni bilo nobenega pametnega dogodka da bi probal nastaviti cilj tam nekje okoli.

Nazadnje urejeno: