tlelemach router bridge 2023??

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.294
9.500
113
EU
Nekaj vprašanj okrog bridge načina delovanja..

- Ko je bridge vklopljen, se lahko dostopa do modema prek XX.XX.1.1 (tovarniški IP)
- IP adresing mora biti izklopljen na modemu?
- NAT ne sme delovati na modemu?
- DHCP mora biti izklopljen pri modemu?
- Pa še, ko vklopijo bridge, vse naprave takrat ostanejo brez interneta. Delovalo je vse,, kot da se nič ni zgodilo

CALIX modem so dali v bridge, vendar je vse to še bilo vklopljeno. Tako sem z mojim Ruterjem naredil celo zmedo med napravami. Komaj sem vrnil v začetno stanje. Srdaj je potrebno znova ponoviti Bridge vajo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.294
9.500
113
EU
Ko je vklopljen "pravi" bridge, nič od zgoraj naštetega ne dela.
Modem (ruter) je nedosegljiv.
Internet takoj deluje, brez nastavljanja, ker je moj Asus bil v načinu delovanja "router".
Toliko za info.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.294
9.500
113
EU
Dela. Iz tretjega jim je uspelo preklopiti na bridge način.
Vi ki imate Calix modeme. V bridge načinu mora stalno svetiti rdeča lučka "service".

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.294
9.500
113
EU
Telemach je zrihtal modem v bridge način, vendar jih je trebalo trikrat klicat in razlagat, za kaj se gre.
Ko je enkrat zmanjkalo elektrike v hiši, se je WIFI modema znova čudežno sam vklopil nazaj. Poklical naj WIFI znova izklopijo, pa so odgovorili, da v bridge načinu WIFI ne dela. :rolleyes:
Komaj so se dali dopovedat.

Nekaj še zanimivega o štekanju EON aplikacije v W10.
Med predvajanjem filma zašteka slika, in se deset sekund izmenjujeta stalno dve isti sliki. Ena naprej, in ena nazaj...... Ko gre film naprej, manjka tistih deset sekund, ker ne nadaljuje iz iste točke. Tako moram prevrteti nazaj, da bi videl, kaj se je zgodilo.

Serijo Botri Telemach ima zatemnjeno na Nova TV HR, zato vse epizode spremljam prek Bosanskih strežnikov.
Zanimivo, da nič ne šteka. V realnem času 720p in 1080p, dela brez prekinitve. Če povrzava štekne, za trenutek obstane in nadaljuje, na istem mestu, kje se je ustavil. Strežnik VIDHIDE.
Od Bosancev bi se lahko naučili, kako se to dela.:evil:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
za bridge mode, jaz na vseh lokacijah, kjer skrbim za net (moja, starši, sestra,...), najprej zahtevam bridge mode in to dobim brez kakršnega koli pregovarjanja oz. dogovarjanja... lokacija MB in okolica....