Evo, delo zaključeno... Pa da odgovorim še sam sebi, če se bo kdo lotil česa podobnega... Najprej izkop, seveda tudi v širini palisad + dodatnih vsaj 30 cm (raje več) v vsako stran za lažje delo in betoniranje palisad. Potem pa po protokolu z vibriranjem zemljine itd... Potem pa prilagajaš palisade tako, da jih ali odrežeš, ali pa podložiš z nekaj več betona. Odvisno od situacije...
In tam kjer prane plošče sedaj ne bodo obremenjene, ker se bo hodilo po novi klančini sem robnike odstranil... Na koncu predvsem zaradi "estetike", ker se mi zdi, da stik med novo klančino in starimi ploščami ne bi tako lepo prišel, če bi vmes dajal še robnik. Bom videl kako se obnese...
Sedaj pa še nekaj vprašanj... Po končanem delu sem se z vapom spravil okoli hiše in odstranil boga in pol...
1. Med pranimi ploščami je nekaj fug razpadlo, oz. jih je vrglo ven... Položene so na beton. S čim sedaj to zapolniti? S klasiko ali s čim bolj sofisticiranim?
2. Stare tlakovce na dvorišču bi malo "obnovil". V katalogu od Jarca sem zasledil, da obstaja impregnator in čistilec. Ima kdo kaj izkušenj? Lahko tudi od druge firme...? Je morda važno koga prej uporabiti? Se sploh splača?