Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
tak adapter rabiš
dobiš v vsaki kolesarski trgovini....1-2eur
Si že dobil odgovor.Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
To imaš presta ventil. odviješ to "glavo" na koncu in napumpaš.
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
Ko pumpo fiksiraš na ventil bi morala pritisnit tisti čepek, dol in s tem sprostit pot zraku (to v primeru da imaš pumpo z nastavkom za ta ventil).
Za te adapterje pa kolikor vem ne pritisnejo čepka, zato mora vrjetno biti pritisk tako velik, da potisne čep dol. Malo mi je čudno, da bi zrak prišel samo do ventila, razen če je ta kaj pokvarjen. Da je potrebno prej odviti tisto matico na vrhu ventila verjetno veš, pa vseeno...
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
Ko pumpo fiksiraš na ventil bi morala pritisnit tisti čepek, dol in s tem sprostit pot zraku (to v primeru da imaš pumpo z nastavkom za ta ventil).
Za te adapterje pa kolikor vem ne pritisnejo čepka, zato mora vrjetno biti pritisk tako velik, da potisne čep dol. Malo mi je čudno, da bi zrak prišel samo do ventila, razen če je ta kaj pokvarjen. Da je potrebno prej odviti tisto matico na vrhu ventila verjetno veš, pa vseeno...
Matico na vrhu ventila ?
Lahko odviješ samo celi ventil. Samo potem ti zrak gre ven...
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
Matico na vrhu ventila ?
Lahko odviješ samo celi ventil. Samo potem ti zrak gre ven...
ja, matico na vrhu ventila odviješ, in nato našrafuaš tist adapter
nič ne gre zrak ven....zrak gre ven če tisti matico pritisneš noter...
cela znanost al kako?
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
dj zamenjaj zračnico...ker maš zgledat neki zjeban...
al pa si antitalent..
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
ja, matico na vrhu ventila odviješ, in nato našrafuaš tist adapter
nič ne gre zrak ven....zrak gre ven če tisti matico pritisneš noter...
cela znanost al kako?
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Res je, na petrolu sem dobil v paketku dva nastavka, eden je čisto "prazen", drugi pa zožan. Zožanega sem kmalu vrgel stran, saj si z njim nimam kaj pomagati.
Postopek pumpanja je pa tak, kot so že napisali:
- Odviješ matico na samem vrhu ventila. Pač toliko, da se ne da več odvijati. Padla dol ne bo kar sama od sebe. Razen če potegneš z vso silo s kakimi kleščami ...
- Nato malce previdneje našraufaš adapterček. Previdno zato, da po nepotrebnem ne izpuščaš zraka iz zračnice. Zatakniti se nima kaj. Če se kaj zatika, potem je neprimeren adapterček.
- Zračnico sedaj lahko napolniš na katerikoli bencinski črpalki. Sam preferiram ročne, tiste, ki imajo analogni števec. Pri nas je to na petrolu. OMV ima avtomatsko, kjer naštimaš bare na številčnici in nato sam avtomatično pumpa. Še vedno do zdaj sem tam dobil error, z ročno pa ne moreš falit.
- Nazadnje adapterček odviješ (in zopet malo previdneje) odstraniš, zato da se ne dotikaš matice in po nepotrebnem izpuščaš zraka iz zračnice.
Madonca sem zakompliciral... Pa tako enostaven postopek je, da bi ga lahko miže opravil...