tlačilka?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB

kaj pri hudiču rabim, da napumpam to ?
d055.gif

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
To imaš presta ventil. Če na pumpi nimaš nastavka zanj, je najbolje da kupiš adapter presta-avtomobilski ventil. Če pa imaš nastavek, pa samo odviješ to "glavo" na koncu in napumpaš.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
tak adapter rabiš
silca-a-2225.jpg

dobiš v vsaki kolesarski trgovini....1-2eur

In pumpaš kot norc. Saj zrak ne pride v gumo ampak samo do ventila...

Še vedno ugotavljam kako ti "presta" ventili delujejo...

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Ko pumpo fiksiraš na ventil bi morala pritisnit tisti čepek, dol in s tem sprostit pot zraku (to v primeru da imaš pumpo z nastavkom za ta ventil).
Za te adapterje pa kolikor vem ne pritisnejo čepka, zato mora vrjetno biti pritisk tako velik, da potisne čep dol. Malo mi je čudno, da bi zrak prišel samo do ventila, razen če je ta kaj pokvarjen. Da je potrebno prej odviti tisto matico na vrhu ventila verjetno veš, pa vseeno...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
bil na treh petrolih, da so končno na enem potegnili izpod pulta to zadevico, doma pa mam eno bedno čunga lunga pumpo, tak da sem se je*al ko mutec, da sem spravo na 4 bare
bonk.gif

je zaj zrihtano, hvala vsem

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:
Ko pumpo fiksiraš na ventil bi morala pritisnit tisti čepek, dol in s tem sprostit pot zraku (to v primeru da imaš pumpo z nastavkom za ta ventil).
Za te adapterje pa kolikor vem ne pritisnejo čepka, zato mora vrjetno biti pritisk tako velik, da potisne čep dol. Malo mi je čudno, da bi zrak prišel samo do ventila, razen če je ta kaj pokvarjen. Da je potrebno prej odviti tisto matico na vrhu ventila verjetno veš, pa vseeno...

Matico na vrhu ventila ?
Lahko odviješ samo celi ventil. Samo potem ti zrak gre ven...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:

Matico na vrhu ventila ?

ja, matico na vrhu ventila odviješ, in nato našrafuaš tist adapter
nič ne gre zrak ven....zrak gre ven če tisti matico pritisneš noter...

cela znanost al kako?
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik ozaz pravi:

Matico na vrhu ventila ?

cela znanost al kako?
bonk.gif

Odviješ lahko samo celi ventilček...
Drugi problem se pojavi da se nastavek priškrne na ta ventil in ko hočeš odstranit adapter, zraven odškrneš še celi ventilček in gre zrak svojo pot na prosto...
Tistega kateri si je to traparijo izmislil bi trebalo skamenjat ker je škoda metkov zanj.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
dj zamenjaj zračnico...ker maš zgledat neki zjeban...

al pa si antitalent..

Zadeva je popolnoma nova. Prej sem imel samo avtomobilske ventilčke...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:

cela znanost al kako?
bonk.gif

točno tako!

če vam tole ne rata napumpat, pol pospravte bicikel nazaj v klet
crazy1.gif

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
lahko da imaš napačen nastavek...imam doma dva ki izgledata podobno, s tem da je pri enem zelo majhen notranji premer in s tem ko ga našraufaš na ventilček potisneš tisto iglo not in gre zrak ven.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Res je, na petrolu sem dobil v paketku dva nastavka, eden je čisto "prazen", drugi pa zožan. Zožanega sem kmalu vrgel stran, saj si z njim nimam kaj pomagati.

Postopek pumpanja je pa tak, kot so že napisali:
- Odviješ matico na samem vrhu ventila. Pač toliko, da se ne da več odvijati. Padla dol ne bo kar sama od sebe. Razen če potegneš z vso silo s kakimi kleščami ...
- Nato malce previdneje našraufaš adapterček. Previdno zato, da po nepotrebnem ne izpuščaš zraka iz zračnice. Zatakniti se nima kaj. Če se kaj zatika, potem je neprimeren adapterček.
- Zračnico sedaj lahko napolniš na katerikoli bencinski črpalki. Sam preferiram ročne, tiste, ki imajo analogni števec. Pri nas je to na petrolu. OMV ima avtomatsko, kjer naštimaš bare na številčnici in nato sam avtomatično pumpa. Še vedno do zdaj sem tam dobil error, z ročno pa ne moreš falit.
- Nazadnje adapterček odviješ (in zopet malo previdneje) odstraniš, zato da se ne dotikaš matice in po nepotrebnem izpuščaš zraka iz zračnice.

Madonca sem zakompliciral... Pa tako enostaven postopek je, da bi ga lahko miže opravil...
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
SAMO DOPOLNILO: potem, ko odviješ matico na ventilu, jo malce pritisneš not, ker včasih se malce sprime

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Res je, na petrolu sem dobil v paketku dva nastavka, eden je čisto "prazen", drugi pa zožan. Zožanega sem kmalu vrgel stran, saj si z njim nimam kaj pomagati.

Postopek pumpanja je pa tak, kot so že napisali:
- Odviješ matico na samem vrhu ventila. Pač toliko, da se ne da več odvijati. Padla dol ne bo kar sama od sebe. Razen če potegneš z vso silo s kakimi kleščami ...
- Nato malce previdneje našraufaš adapterček. Previdno zato, da po nepotrebnem ne izpuščaš zraka iz zračnice. Zatakniti se nima kaj. Če se kaj zatika, potem je neprimeren adapterček.
- Zračnico sedaj lahko napolniš na katerikoli bencinski črpalki. Sam preferiram ročne, tiste, ki imajo analogni števec. Pri nas je to na petrolu. OMV ima avtomatsko, kjer naštimaš bare na številčnici in nato sam avtomatično pumpa. Še vedno do zdaj sem tam dobil error, z ročno pa ne moreš falit.
- Nazadnje adapterček odviješ (in zopet malo previdneje) odstraniš, zato da se ne dotikaš matice in po nepotrebnem izpuščaš zraka iz zračnice.

Madonca sem zakompliciral... Pa tako enostaven postopek je, da bi ga lahko miže opravil...
smile-1.gif

Sem se danes posvetil zadevi in z pomočjo klešč odvil zgornji del ventilčka. Potem sem gor privil adapter in poskusil pumpat, zrak je šel mimo adapterja na prosto. Pri odstranitvi adapterja se je sabo odšraufal tudi komplet ventilček. Potem sem poskusil z drugim adapterjem, kateri je imel not nekakšno dihtungo. S tem sem celo uspel napumpat gumo. Pa vendar ko sem odstranjeval adapter sem z njim vred odšraufal tudi komplet ventiček in je imel zrak prosto pot na prosto. 3 sem poizkusil s svojim izumom, gumijasto cev nataknil na ventilček drugi del pa v pumpo. Zadevo sem napumpal in dol potegnil cevko bp...

Še vedno sem mnenja da bi trebalo izumitelja tega sranja skamenjat do smrti...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
tudi pri novi je lahko kaj "zhebano" - če hebe - vun z njo pa novo noter (pa z avtomobilskim ventilom - pa bo mir pr bajt (pa na forumu tud)
evil.gif
)

Tale "presta" zadeva je del kompletne gume in ne samo zračnice, katera niti ni poceni...