Mi imamo od nekje leta 2018+-1 leto na terasi wpc deske. Terasa gleda na jug. Najsvetlejši odtenek wpc, ki smo ga takrat dobili. Poleti v najhujšem soncu je vroč, a se da hodit po njem.
Doslej nismo še nič vzdrževali in izgleda tako, kot takrat, ko je bil položen (morda je kaj z odtenkom, ne opazim).
Prijatelji so v približno istem letu kot mi dali na teraso macesnove deske (mislim, da je bil kar slovenski macesen). Kakšne tri leta so vlekli šage (trske) iz nog, pa nekaj sanirali... potem so šli na wpc.
To sta samo dva primera, težko je naredit statistiko na podlagi tega.
Mi smo vzeli domnevno malo boljši wpc (je bil dražji in kupljen pri slo dobavitelju), morda smo ga samo preplačali. Takrat sem gledal relativno ugodnega na ebay in pri raznih internetnih trgovcih, pa ga nisem upal vzet (ker sila težko dobiš kakšne specifikacije o sestavi, v najboljšem primeru samo generično %lesa in %plastike). Zaenkrat smo zadovoljni z izgledom, funkcionalnostjo in tem, da ga nismo še niti minuto vzdrževali. Smo ga pa vsako drugo leto spucali s tisto rotirajočo kaercher krtačo.