Tko se prehiteva

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dule, zdele si jo pa pihnil in to kapitalno, kaj takega od pa ne bi pricakoval od tebe. Skoraj 300 se peljat po navadni cesti = samomor. Na taki cesti lahko marisakaj vmes pride, avto s stranske, zivali, itd. Raje se ne oglasaj, kot pa, da take pises, ter druge oznacujes za bedake. Ja, tole je za titulo!

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
@Sonick

Kakega GTI-ja te maš da komaj 200 gre?

Sorry Simon_vi

Jah.....hebat ga.......

Sicer pa si poglej specifikacije pa boš točno videl kak pa kaj.......pač nima neke končne

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Koliko rabiš, da se zaustaviš pri 200 mph?

Pri 160kmh (99mph) se m3 ustavi na ničlo pri nekaj več kot 4 sekunde, kar je 11 m/s² (1,12 G),
recimo formula pa pri malo več kot 2 sekundah, kar bi naj bilo 21 m/s² (2,14 G), na isti cesti istočasno.

Tako da ena korveta ki je težja bi z 200mph do ničle rabla, huh, neupam pomislit.

En sprehod z psom
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bedak. In tisti s Corvetto tudi.
Saj ne, da se še nisem nikoli na odprti cesti 300+ peljal (tudi tam, kjer je omejitev 3x nižja; tudi na lokalni cesti, ne le AC, je šlo blizu 300), ampak takole padat mimo ostalih avtov je neumnost. Za to počet je treba imet čisto, ampak čisto prazno cesto. Vse ostalo je zelo zelo nevarno početje.

Torej si tudi ti v istem košu, kot tale "bedak". Torej si "bedak". Lepo da priznaš.
Tole je za titulo!

Jaz sem "padal" po čisto prazni cesti ... Morda se ti razlika majhna, ampak vsaj nisem ogrožal drugih. Morda sem po tvoje bedak, ampak vsaj ne bedak, nevaren drugim ... Meni se to zdi kar pomembna razlika.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Dule, zdele si jo pa pihnil in to kapitalno, kaj takega od pa ne bi pricakoval od tebe. Skoraj 300 se peljat po navadni cesti = samomor. Na taki cesti lahko marisakaj vmes pride, avto s stranske, zivali, itd. Raje se ne oglasaj, kot pa, da take pises, ter druge oznacujes za bedake. Ja, tole je za titulo!
Navadna cesta (lokalna) je bila 110% pregledna (ne le cesta, tudi bližnja in malo manj bližnja okolica) vsaj kilometer naprej, čisto ravna in čisto prazna. Torej nisem ogrožal nikogar razen sebe. Kot sem napisal zgoraj: morda po tvoje bedak, ampak vsaj drugih nisem ogrožal. Tisti na posnetkih so jih, zato sem jih označil za bedake. Vse ima svoje meje.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Na lokalni cesti ne moreš nikoli 100% izključit nepredvidenih situacij, pa naj bo še tako0 naravnost!

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Na lokalni cesti ne moreš nikoli 100% izključit nepredvidenih situacij, pa naj bo še tako0 naravnost!

Ma ne. A res? A si bil tam, pa da ves, kako je zgledala?

Ne posploševat, seveda je mogoče najt 100% pregledno loklno cesto. So pa redke. Sem pač imel krompir (oz. je bila trasa prijazno izbrana) ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
To pa res ni bilo zelo hitro. Tip je realno vozil kakšnih 140 kmh, Corvetta pa kakšnih 210 kmh. Relativno počasi za takšen avto.

Ce poslusas na kaksnih visokih obratih je bil motor bi rekel da pod 250km/h tole res ni bilo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
@zadnji

zdaj samo čakam modela ki bo začel kako brezglava je taka vožnja,...

ni brezglava vožnja, samo je pa zanimivo potem ko se voziš z npr. 200km/h+ po prehitevalnem potem se ti pa spravi kdo prehitevati s 110km/h (brez da bi dal žmigavec in preveril če je prehitevalni pas prosr), pred seboj ima pa vozilo ki vozi 100km/h.
cheer.gif

takrat se izplača tudi imeti kakšne big brake kit bremze
smirk-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Navadna cesta (lokalna) je bila 110% pregledna (ne le cesta, tudi bližnja in malo manj bližnja okolica) vsaj kilometer naprej, čisto ravna in čisto prazna. Torej nisem ogrožal nikogar razen sebe. Kot sem napisal zgoraj: morda po tvoje bedak, ampak vsaj drugih nisem ogrožal. Tisti na posnetkih so jih, zato sem jih označil za bedake. Vse ima svoje meje.

Ajajaj, poslušaj "avtomobilski ekspert", dokler voziš po avtomobilski cesti, pa če tudi ob takšni uri, ko ni prometa, moraš pričakovat nepričakovano, recimo divjad. Daj povej, kje si se vozil 300kmh, po prazni ravni cesti. Za tako hitrost rabiš malo več kot samo 1(en) kilometer, saj se pri tej hitrosti pelješ z dobrih 80m/sekundo.
Da pa s tem opravičuješ svojo vožnjo....brez besed.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
moraš pričakovat nepričakovano, recimo divjad.

In koliko človeških življenj bi bilo tukaj v smrtni nevarnosti?

Pa sej je že povedal, da bi spravil sam sebe ter zraven kako drevo, kamen, skalo, ograjo, .... oni na AC pa bi lahko spravil še koga zraven.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Ajajaj, poslušaj "avtomobilski ekspert", dokler voziš po avtomobilski cesti, pa če tudi ob takšni uri, ko ni prometa, moraš pričakovat nepričakovano, recimo divjad. Daj povej, kje si se vozil 300kmh, po prazni ravni cesti. Za tako hitrost rabiš malo več kot samo 1(en) kilometer, saj se pri tej hitrosti pelješ z dobrih 80m/sekundo.
Da pa s tem opravičuješ svojo vožnjo....brez besed.
Malo te j... funkcionalna nepismenost. Sem lepo napisal, da sta unadva iz originalnih postov bedaka, ker sta to počela tako, da ogrožata druge. Če sam nagazim srno, ogrožam le sebe. Če letiš 300 mimo par avtov ki grejo 150, je to nevarno ij jih ogorožaš. Tudi tam v Nemčiji, kjer je to sicer dovoljeno.
Kje? Kjer je pač bila cesta dovolj pregledna, prometa pa nič (ne ni bilo pri nas, čeprav je tudi pri nas kak tak odsek AC). In preglednega prostora je bilo očitno dovolj, ne?
1 kilometer? Še manj bi moral napisat, ker ti takoj priznam, da na 1 kilometer ne znam videt, kaj se tam daleč dogaja. Poleg tega je 500 metrov dosti tudi če imaš reakcijo crknjenega psa.

A te stardec sindrom matra ali je fovošija v igri? Ker drugega razloga za tako teženje nekomu, ki te ne ogroža, mi drugače pač ni razumljivo, razen če gre za kako bolezen ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sicer se strinjam z večino tvojega posta, vendar, zmotilo me je tole.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Če sam nagazim srno, ogrožam le sebe.
A res tako razmišljaš?
frown-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
ksz: Huh...

Sm biu še kako leto nazaj pogumn pa z "dovolj" konji pod ritjo kr pr tahitrih a se je to spremenilo zadnjih nekaj mesecev
zaradi raznoraznih radarjev...
No ravno danes me je poklicu kolega da so ga sneli na 62km/h v Rožni (LJ) in je dobil 250€ kazni in 3 Kazenske točke
uf-1.gif

Glede na to da sm odvisen od vozniške si takih hitrosti enostavno več ne smem privoščiti
17758-icon_confused.gif
in zato "PO OMEJITVAH"