Tišina !!!

fitipaldius

Pripravnik
15. nov 2011
33
0
6
http://24ur.com/novice/slovenija/100-evrov-kazni-ce-ponoci-zalaja-pes.html

Citat:
Majhna občina na obrobju Ljubljane Log - Dragomer je sprejela drastične ukrepe v boju proti kršiteljem javnega reda in miru, petelinom, kravam, psom, sesalnikom in bor mašinam . A to ni edini takšen primer v Sloveniji.

hysterical-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.813
1.580
113
Me zanima, če se bodo upali lotili tudi božanskega zvenjenja zvonov...
evil.gif

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
oooo, ko bi to uvedli pri nas. že nekaj časa razmišljamo o nakupu puške za vse sosedove pse, ki se derejo ponoči in cela jutra, cele popoldneve in cele večere. in ja, dobra beseda ne pomaga pri sosedih.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
17. dec 2010
1.174
0
36
125
bormašina ... ali vrtalni stroj ... tako si jaz to bor mašino predstavljam.
wink-1.gif

Pač, nekdo niti ne ve kaj je bormašina, zato si je predstavljal, da je mašina z bora.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Saj so se jih pred leti ampak so cerkvi naklonjenji politiki napisali zakon tako, da ******* zvonenje ne spada pod kršenje javnega reda in miru!
Če pomislim samo na cerkev na Pobrežju, ki nabija vsake pol ure
bonk.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
maa.... tako bi moralo biti po celi SLO. Nič nimam proti psom, tudi sam ga imam. Ampak, kaj eni delajo... to ni za nikamor.
Psi v pesjakih cele dneve.... lajajo, tulijo, cvilijo... ko jih pa spustijo, pa spet lajajo okol sosedov....
Sprehajajo jih 10 min dnevno... ostalih 23ur50min so pa zaprti.... Mogoče jih celo kdo mal poboža čez pesjake. Pa ni žival kriva....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Nič posebnega. Občina rabi denar, pa je malce razširila področje kaznovanja. Vsak se po svoje znajde,

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.584
5.160
113
Neumnost. Nekateri psi pač zalajajo. Pavi se derejo, petelini kikirikajo, mački se derejo, ko se parijo, srnjaki tudi imajo neke vrste lajež.

Problem je potrebno reševati drugače. Človeka je potrebno preveriti preden se mu dovoli sprememba stalnega naslova. Brez stalnega naslova pa že sedaj nima pravice odločanja v kraju. Ko se nekdo namerava preseliti iz mesta na podeželje, mora dokazati, da je sposoben življenja v vasi, kjer živijo tudi domače živali, ropotajo traktorji, se vozi gnoj in gnojnica.
Malo sarkastično, ampak za Slovenijo bi kaj takega bila rešitev. Ker smo pač butalska vas.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
he he ... vsi psi lajajo, ne samo nekateri. In jaz nisem pisal o tem da pes pač laja. Če pa agresivno laja non stop na nekoga, je pa druga stvar.
Stalni naslov ni "vstopnica" za neko odločanje. (Sicer ne vem kakšno odločabje bi bilo v igri) če pa je, je pa to lastništvo nepremičnine.
Na vasi je pa idila, samo ko kakšen "meščan" kupi neko nepremičnino na vasi, misli da je kupil vsaj celo vas. Vse ga moti, samo njegov pes pa lahko teka in renči svobodno po vasi in plaši ljudi. Pa reče: "sej samo mau zalaja" Resnica je pa seveda drugje.
Sej s temi psi je povsod problem.
Kar se tiče pa traktorjev in gnojnice itd. .... tako je pač na vasi.... ko se neko delo naredi, ga je konec... pes pa nori (če nori) poleti in pozimi cele dneve.
Strinjam pa se, da treba v Slo res vse napisat, ker butalci iz butalcev iščejo samo neke luknje.... da bi se pa človek pogovoril s kom, to pa ne gre.
P.S. Srnjad ne laja (recimo jelen "ruka")
LP

Nazadnje urejeno:

karamba

Zelenc'
16. nov 2011
4
0
1
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
bormašina ... ali vrtalni stroj ... tako si jaz to bor mašino predstavljam.
wink-1.gif

Pač, nekdo niti ne ve kaj je bormašina, zato si je predstavljal, da je mašina z bora.

Sem hotel povedat da bormašina ne oddaja visokega zvoka...da je njen zvok daleč pod zakonsko mejo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.584
5.160
113
Glede "rukanja" srnjakov: ko sem prvič slišal zjutraj ob petih srnjaka, ko se oglaša, sem mislil, da je sosed tako dolgo mučil psa, da malo zahripano laja. Zato nisem iskal prave besede in sem napisal, da je "lajal".
K sreči takrat nisem poklical občinske inšpekcije, temveč sem samo pogledal ven in v mraku naredil par slabih posnetkov pretepa, ki je sledil med srnjakoma. Ker sta srnjaka seveda motila uradni nočni počitek, bi se v Dragomerju najbrž upravičeno lahko obrnil na neko pristojno inštitucijo
grims-1.gif
.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
TO! OFF!!

SSKJ
lájati -am nedov. (ȃ) 1. oglašati se s kratkimi, odsekanimi glasovi: pes laja; divje, rezko lajati / lisjak, srnjak laja;

...
- medved brunda (nizek, mrmrajoč glas), momlja in renči,
- srnjak bavka (preplašeno, na kratko), beči (odsekano) ali laja , srna bleči (v stiski ali strahu), boka (na kratko), piska in pivka (žalostno),
- jelen beči in ruka (se oglaša z močnim, donečim glasom),
- gams piska in žvižga,
- lisica bevka (kratek, visok glas), bevska (rezko), in keketa, lisjak bavka, laja, ščeketa in zavija (se oglaša z močnim, zateglim, meenakomerno visokim glasom),
- volk tuli in zavija,
- kuna hrka,
- mačka piha in mijavka,
- divji prašič kruli,
- veverica muklja in pišči (v stiski ali strahu),
- miš čviči ali cvili,
- jež piha.
...

Pa v Dragomerju je to vse prepovedano!!!