Tile niso resni

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
AC Lj.KP, v soboto okoli polnoči, resnega sneženja ni že nekaj časa, AC pa kot da ne bi videl pluga od lani. Jih za to plačujemo?
274354-Picture1.jpg

Priponke

• 274354-Picture1.jpg
    274354-Picture1.jpg
    68 KB · Ogledi: 217

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Ja, žalostna realnost naših cestarjev
bonk.gif
Itak, bo jutri pri dnevniku zvečer izgovor, da jih je sneg presenetil, da je že konec zimske sezone, da jih Veklavrh ni osebno poklical in napovedal možnost sneženja, itd.
Čudno, da večino ostalih ½navadnih½ udeležencev prometa to ne preseneti
17758-icon_confused.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jep, a ni v zakonu opredeljen čas zimske službe? Verjetno je že mimo in se jim jebe ...
smile-1.gif

Ogo

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Pa saj niste normalni!
Močno sneži, vi bi pa kopne ceste, pa po možnosti še suhe.
Če imaš zimske gume se lahko brez težav pelješ po zasneženi cesti, le hitrost moraš regulirati. Ko se cesta pluži in posipa je pri močnem sneženju za kamionom takoj spet vse belo, tako da proti temu se ne da nič.

Sicer pa poglejte tudi malo novice iz po vaše vedno vsemogočne Nemčije in Avstrije. Če je sneg je pač sneg in to velja povsod.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne ne, pri nam mora biti drugače.
bonk.gif
V Avstriji ni nič posebnega, če je 10 cm snega na cesti (tudi avtocesti), pri nam pa vsi zahtevajo glinc glanc poštimano.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Jep, a ni v zakonu opredeljen čas zimske službe? Verjetno je že mimo in se jim jebe ...
smile-1.gif

Ogo

v zakonu je tudi opredeljen čas obvezne zimske opreme....... ki se po potrebah lahko tudi podaljša
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
V Astriji znajo po snegu vozit, ker dočim pri nas je 5cm na cesti pa vsi govorijo koliko so nesposobni cestarji. Ko sem se pred letom dni vračal iz Nemčije ga je bilo med Salzburgom pa Karavankam cirka 10cm na avtocesti, ampak pluga pa od nikjer vidit
smile-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
dejte malo pogledat še zakon...pri koliko cm na cestišču gre zimska služba na cesto?....
saj oni bi se furali in čistili ceste tudi ko je 1cm na cesti...samo kaj ki država to ne plača....:D
pa smo spet tam.....
cestna podjetja so vsa privatizirana....nič več državna.....gleda se zaslužek, ne pa voljo ljudstva....niso humanitarne ustanove...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
cestna podjetja so vsa privatizirana....nič več državna.....gleda se zaslužek, ne pa voljo ljudstva....niso humanitarne ustanove...

Ham to spet nekaj na pamet a!?
V organizaciji zimske službe ni povsem nič drugače kot je bilo ko so bila CP še državna. V praksi je še bolje saj imajo veliko boljšo vremensko napoved kot pa jo dobimo mi s tem pa so tudi bolj odzivni.

Še enkrat povem, če ima cesta 30km in zelo sneži ne morete pričakovat, da bo cesta kopna na začetku in koncu.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
smile-1.gif

Ogo

v zakonu je tudi opredeljen čas obvezne zimske opreme....... ki se po potrebah lahko tudi podaljša
smile-1.gif

Jaz imam še vedno zimske gume gor.
smile-1.gif

Zadnjih nekaj let je konec marca vedno sneg udaril, četudi celo zimo ni bilo ene spodobne snežinke. Zato pred 1. aprilom ne menjam na letne.
wink-1.gif

Ogo

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
AC Lj.KP, v soboto okoli polnoči, resnega sneženja ni že nekaj časa, AC pa kot da ne bi videl pluga od lani. Jih za to plačujemo?

Zdaj, če se nisi sposoben voziti po cesti, prekriti z nekaj cm snega, za to niso krivi cestarji!

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Najlažje je iz ogrevane pisarne tečnarit, kako slaba je zimska/cestna služba vsakič ko zapade sneg. Ko bi bilo pa treba sredi noči letet na mraz, bi se pa najglasnejši podelali.
wink-1.gif

DARS

Zelenc'
23. mar 2008
3
0
1
To ti dam pa čisto prav JEREZ.Jaz sem zaposlen na bazi Postojna in sm bil učirej 24 ur v službi in na cesti.Me zanima kiliko bi imeli za povedat tisti ki pišejo te bedarije če bi bili celi dan in noč na mrazu!!!

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Najlažje je iz ogrevane pisarne tečnarit, kako slaba je zimska/cestna služba vsakič ko zapade sneg. Ko bi bilo pa treba sredi noči letet na mraz, bi se pa najglasnejši podelali.
wink-1.gif

Hočeš reči, da je prav, da ne opravljajo dela za katerega so PLAČANI?
confused-1.gif