Težave z printer spooler servisom ali .. ?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Imam računalnik z Windows XP PRO (SP3) na katerem poganjam poslovno aplikacijo.
Pred kratkim je poslovna aplikacija zamrznila, ko sem hotel sprintanti določen dokument. Vedno se je ustavilo na istem dokumentu. Ugotovil sem, da v tistem trenutku enostavno sesuje printer spooler service. Na drugem računalniku isti dokument gre skozi.

Poskusil sem z drugim tiskalnikom.
Pregledal sem če je kakšen virus ali spyware.

Sedaj pa se je pojavil še novi simptom poleg zgornjega. Vsi ostali dokumenti, ki jih dam printat se sicer natisnejo, ampak traja 5-10 sek, da jih natisne. Prej je vsaj to delovalo hitro. Vmes nisem nič spreminjal! Je pa isto ali gre za tiskanje iz poslovne aplikacije ali pa lokalno iz npr. notepada.

Poskusil bom z PCI USB kartico če bi bil problem v USB priklopih. Še kakšen predlog?

Hvala!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Pozdravljeni!

Imam računalnik z Windows XP PRO (SP3) na katerem poganjam poslovno aplikacijo.
Pred kratkim je poslovna aplikacija zamrznila, ko sem hotel sprintanti določen dokument. Vedno se je ustavilo na istem dokumentu. Ugotovil sem, da v tistem trenutku enostavno sesuje printer spooler service. Na drugem računalniku isti dokument gre skozi.

Poskusil sem z drugim tiskalnikom.
Pregledal sem če je kakšen virus ali spyware.

Sedaj pa se je pojavil še novi simptom poleg zgornjega. Vsi ostali dokumenti, ki jih dam printat se sicer natisnejo, ampak traja 5-10 sek, da jih natisne. Prej je vsaj to delovalo hitro. Vmes nisem nič spreminjal! Je pa isto ali gre za tiskanje iz poslovne aplikacije ali pa lokalno iz npr. notepada.

Poskusil bom z PCI USB kartico če bi bil problem v USB priklopih. Še kakšen predlog?

Hvala!

Tepejo se gonilniki printerjev. Resitev je da izbrises vse printerje. Navodila imas na dnu spodnjega linka:
KLIK

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
EAZY: Upam, da je to res rešitev. Ni mi logično zakaj bi se to zgodilo iz čistega mira. Nihče ni dodajal nov tiskalnik/gonilnik pred tem. Sem pa sicer pred tem poskusil že tako, da sem izbrisal tiskalnik in dodal na novo pa ni bilo efekta. Hvala za nasvet!

Če ima kdo še kakšno drugo idejo ne bom jezen. Rad bi čim več stvari poskusil. Ena od njih bo zagotovo prava rešitev
smile-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Meni včasih tole reši zadeve
Start the Print Spooler service at command prompt

1. Click Start, click Run, type cmd, and then click OK.
2. Type the following commands at the command prompt:
net stop spooler
net start spooler
exit
Poskusi še to preden vse gonilnike dol daješ

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
EAZY: Upam, da je to res rešitev. Ni mi logično zakaj bi se to zgodilo iz čistega mira. Nihče ni dodajal nov tiskalnik/gonilnik pred tem. Sem pa sicer pred tem poskusil že tako, da sem izbrisal tiskalnik in dodal na novo pa ni bilo efekta. Hvala za nasvet!

Če ima kdo še kakšno drugo idejo ne bom jezen. Rad bi čim več stvari poskusil. Ena od njih bo zagotovo prava rešitev
smile-1.gif

je resitev iz se je meni dogajala pri kombinaciji dolocenih znamk printerjev.... samo brisanje printerjev nima ucinka ,ker spodaj vse ostane isto

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
CAPPY: poznam ta ukaz....isto se izvede, ko narediš reset računalnika

EAZY: ok, za probat je, bom poročal kaj se bo zgodilo..